Hátország: húsvéti tornán szerepeltek a SZVSE futballpalántái + FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sahin-Tóth Dezső 1999/2000-esei hazai, romániai, szerbiai és szlovákiai együttesekkel csatáztak hétvégén a fővárosban.

A Debreceni Honvéd Olasz Focisuli szervezésében immár ötödik alkalommal rendeztek húsvéti tornát Budapesten az UTE-pályán. Az április 7-8-i viadalon nyolc korosztályban versengtek az indulók az 1995-ösöktől kezdődően a 2005-ösökig bezáróan. A IV. UTE Budapest Kupa nemzetközi tornán a hazai együttesek mellett jelen voltak még szlovákiai, romániai, valamint szerbiai klubok gárdái is.

A Szegedi VSE csapata az 1999/2000-esek mezőnyében szerepelt. Itt a tizennyolc induló alakulatot három csoportba osztották. A mérkőzéseket egyszer húszperces játékidőben állapították meg. A szombat délutáni kezdés remekül sikerült a mieinknek az A csoportban, hiszen egygólos győzelemmel végződött a szlovákiai SK SFM Seneccel szemben (gólszerző: Gémes Máté). A másodig meccset a mumusnak számító Hajdúszoboszlóval vívták, ahol a jól bevált papírforma szerint egygólos vereséget szenvedtek (0-1). Ezt még követte két felejthető összecsapás, ahol a romániai C.S. Viitorul Unghenitől 6-0-ra, míg az UTE-től 2-0-ra kaptak ki a Tisza-parti srácok. A szombati utolsó derbit a szerbiai FK Rad ellen 2-1-es vereséggel zárták (gólszerző: Gémes Máté). Így ötödikként végeztek az A jelű hatosban.

Másnap korán reggel a Bronz Kupáért való viadalt hivatalos játékvezető nélkül kezdték, az akkorra már kétszer húszperces játékidőre duzzadt mérkőzésen a „B” csoportban ötödik helyezett szlovákiai B6 FC Slovan Hlohoveccel mérték össze erejüket. Nem sokkal a kezdést követően az ellenfél vezetést szerzett, egy vitatható, lesgyanús helyzetet kihasználva lőtték a labdát a kiváló adottságokkal megáldott hálóőrnek (Takács Janónak) a bal felső ficakba. A találkozót innentől kezdődően a „játékvezető” nem tudta kézben tartani, a játéktér egyre inkább kezdett hasonlítani egy pankrációhoz, sem mint labdarúgáshoz. Ezért a szegediek edzője, Sahin-Tóth Dezső a játékosai mentális és fizikai sérülésének elkerülése érdekében a mérkőzés feladása mellett döntött. A nap második mérkőzésén a Monor ellen játék nélkül gyűjtötték be a sikert, mivel a Pest megyeiek nem álltak ki. Az utolsó meccset az L-IT SZEAC ellen játszották, ahol 3-0-ra sikerült diadalmaskodniuk (gólszerzők: Albert Csaba, Godó László, Réti-Szabó Tamás). Ezt a mérkőzést már „igazi” játékvezető vezényelte, aki késését a pályához tartó busz lerobbanásával magyarázta.

A szegediek végül a Bronz Kupán harmadikként, összesítésben tizenötödikként fejezték be szereplésüket, a győztesnek járó serleget a romániai C.S. Viitorul Ungheni futballistái vihették haza ebben a korcsoportban.

Default thumbnail
Előző sztori

Szabó Gábor: Minden szinten kutatóegyetemi címre kötelez Klebelsberg öröksége

Következő sztori

Szárnyait bontogatja a baseball Szegeden + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek