/

Határon át illegálisan

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több, mint egy tucatnyi illegális határsértőt állítottak elő a rendőrök a hétvégén Csongrád megyében a készenléti rendőrség és a polgárőrök közreműködésével – olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

Szombaton este a stabil hőkamera jelzésére vontak igazoltatás alá az egyenruhások két férfit, akik sem személyazonosságukat, sem pedig jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Valamennyi előállított személy afgán állampolgár volt.
Szombaton alig néhány perccel éjfél után pedig 4 koszovói férfire bukkantak Mórahalom külterületén a járőrök. Bár személyigazolvánnyal és magánútlevéllel rendelkeztek, de jogszerű magyarországi tartózkodásukat ők sem tudták igazolni.

Két óra múlva további két koszovói férfit találtak a stabil hőkamera segítségével, akik hasonlóan illegálisan lépték át az országhatárt. Szombaton hajnalban egy 8 fős csoportra figyeltek fel az egyenruhások az 55-ös számú főút mentén. Igazoltatásuk során kiderült, hárman koszovóiak, négyen pakisztáni állampolgárok, a nyolcadik pedig szerbiai állampolgárságú férfi. Utóbbiról kiderült, ő segítette át a zöldhatáron a többieket az éj leple alatt, így vele szemben embercsempészés gyanújával büntetőeljárás indult. Mivel az egyik pakisztáni férfi már korábban próbálkozott hasonló módon átlépni az országhatárt, így ellene is büntetőeljárás indult beutazási és tartózkodási tilalom megsértése gyanújával. A többiek ügyében idegenrendészeti eljárás indult – áll a közleményben.

Előző sztori

Újabb halasztás a Virág-perben + PANORÁMA

Következő sztori

Magyarország nem ismeri el a dél-oszét választások alkotmányos és jogi kereteit