Közélet

Emberrablás Szíriában - két magyar férfit hurcoltak el a fegyveresek

Emberrablás Szíriában - két magyar férfit hurcoltak el a fegyveresek

2012. április 28., szombat
Emberrablás Szíriában - két magyar férfit hurcoltak el a fegyveresek

Két magyar állampolgárságú férfit hurcoltak el ismeretlen fegyveresek szombatra virradó éjszaka Szíriában - közölte a miniszterelnök szóvivője az MTI-vel.

Szijjártó Péter

kora délutáni közleményében azt írta: a Külügyminisztérium és a Terrorelhárítási Központ (TEK) arról tájékoztatta a Miniszterelnökséget, hogy helytálló az információ, amely szerint két Szíriában dolgozó magyar állampolgárságú férfit ismeretlen fegyveresek szombatra virradó éjszaka elhurcoltak. "Magyarország minden esetben gondoskodik a külföldön bajba került magyarokról, így

Orbán Viktor

miniszterelnök utasításának megfelelően a magyar hatóságok felvették a kapcsolatot a külföldi társszervekkel, és minden lehetőséget kihasználva dolgoznak a helyzet megoldásán" - írta a szóvivő, hozzátéve: a TEK szakemberei arra is készek, hogy megfelelő időben a térségbe induljanak információt gyűjteni. "Az ügy sikeres kezelése érdekében további információt egyelőre nem áll módunkban közölni" - zárta közleményét Szijjártó Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.