Sport

Darida Tibor: "Tíz percre oroszlánt csinálunk a nyúlból" + FOTÓK, VIDEÓ

Darida Tibor: "Tíz percre oroszlánt csinálunk a nyúlból" + FOTÓK, VIDEÓ

2012. április 7., szombat
Darida Tibor: "Tíz percre oroszlánt csinálunk a nyúlból" + FOTÓK, VIDEÓ

Gyerekek és felnőttek együtt küzdenek a Bonifert Domonkos Általános Iskola tornatermében. Darida Tibor thai-box edző számos tehetséges fiatalt nevelt már ki, legújabb felfedezettje, a 16 éves Denucz Richárd kiütéssel győzte le utolsó ellenfelét.

Futással és lengyel box-szal melegített be a közel 25 fő a Bonifert Domonkos Általános Iskola tornatermében. A sportolók hét-nyolc éves kisgyerektől negyven feletti felnőttig változó életkorban, de egyöntetű lelkesedéssel és harci kedvvel kezdtek neki thai-box edzésüknek. Az instrukciókat

Darida Tibortól

kapták: edzőjük harminc éve tanul küzdősportokat, az elmúlt nyolc évben a thai-box IFMA irányát űzi és oktatja egyaránt. Mint mondta, a sportot sosem késő elkezdeni, még negyven felett is tehetséges, jó sportolókkal edzett együtt.

Átütő erőben

"Lelki, fizikai és technikai adottságok is kellenek ahhoz, hogy valaki igazán jó legyen ebben a küzdősportban. Fizikailag sokat lehet javulni, ez főként az én dolgom még, de emellett fontos, hogy higgyen is magában. Az ijedt nyúlból, aki bejön közénk, tíz percre oroszlánt csinálunk" - mondta Darida Tibor. A thai-box sajátossága, hogy az embernek mind a két kezével meg kell tanulni bunyózni, így akkor sem kerül hátrányba, ha megsérül, vagy oldalt cserél. A helyes technika rendkívül fontos, emellett szorgalom és erős szív teszi az igazi harcost. Számos kiváló sportoló nőtt már ki Darida Tibor keze alatt, legújabb tehetségük a 16 éves Denucz Richárd egy éve sem kezdte el ezt a sportot, máris kiváló eredményeket ért el. A magyar bajnokság második fordulóján nemrég kiütéssel győzte le szlovák ellenfelét. "Azt tudni kell, hogy a szlovákok ebben a sportban Európa legjobbjai. Rendkívül jól felkészültek és erős az utánpótlás is, legyőzni őket - akár még pontozással is - óriási dolog" - mondta az edző. "Tavaly májusban kezdtem járni ide. Egy barátom szólt, hogy jöjjek le, és nézzem meg az edzéseket. Két hónap után vettem meg a kesztyűimet, azóta rendszeresen járok" - mesélte az ifjú sportoló. A Szentendrén rendezett viadalon a második meccs volt az övé, alig négy perc melegítést követően került a szorítóba. A hátsó lábas körívesek és a jobb keze a fő erőssége, ezek tudatában esett neki az esélyesebbnek tartott szlovák ellenfelének. Végül felrúgta a papírformát és a küzdőtársat is, kiütéssel győzedelmeskedett. "Ügyesebb volt a srác szerintem, csak beleszaladt ebbe" - jegyezte meg szerényen a sportoló, aki ezzel az első győzelmét, és az első kiütését is elkönyvelhette egyben. http://www.youtube.com/watch?v=W3RkGZElS5g

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.