Sport

123 fős az olimpiai, 40 fős a paralimpiai csapat

123 fős az olimpiai, 40 fős a paralimpiai csapat

2012. április 22., vasárnap
123 fős az olimpiai, 40 fős a paralimpiai csapat

Jelen állás szerint 123 sportoló indulhat a londoni ötkarikás játékokon, míg a paralimpián várhatóan 40 fős csapat szerepel - hangzott el a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) vasárnapi közgyűlésén.

Borkai Zsolt

elnök az elnökség 2011. évi tevékenységéről szóló beszámolójában kiemelte, hogy tavaly a MOB az állami forrásoknak és a szponzori bevételeknek köszönhetően 6,3 milliárd forintos költségvetéssel rendelkezett. A MOB átalakította a Gerevich-ösztöndíjrendszert, s biztosította a pénzügyi támogatásokat a szakszövetségek és a sportolók számára. A 2012-es évre a sportegyesületi támogatásokat megduplázza a MOB.

Molnár Zoltán

főtitkár tájékozatója után a közgyűlés egyhangúlag elfogadta a MOB 2011-es pénzügyi helyzetéről szóló beszámolót, valamint a mérleget, s ugyancsak jóváhagyta a felügyelő bizottság beszámolóját,

Szilágyi Dezső

könyvvizsgáló jelentését, valamint -

Varga Andrea

gazdasági igazgató részletes tájékoztatója után - 2012-es költségvetést. A londoni olimpiai csapat létszáma ezen a hétvégén 16 fővel nőtt: pénteken a női vízilabdások szereztek kvótát, hozzájuk csatlakozott szombaton a birkózó

Ligeti Dániel

és a vívó

Szász Emese

, továbbá egy férfi gyalogló is nevezhető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.