Új alapítvány a fenntartható környezettudatos gondolkodásért

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ökológiai Evolúció Alapítvány (ÖKOLÚCIÓ) néven civil szervezetet hoztak létre a Zöldsarok hírportál a munkatársai a fenntartható környezettudatos gondolkodás elterjesztésére.

Az alapítvány létrehozásával továbbra is a kommunikáció áll csapatunk tevékenységének középpontjában. Fő feladatunknak tekintjük, hogy népszerűsítsük és gyakorlatias megoldásokkal segítsük a környezettudatos életmódot, rugalmasan, nyitottan, mások igényeit felismerve építsünk kapcsolatokat és kínáljunk lehetőségeket – mondta az MTI-nek Varga Judit, a szervezet ügyvezetője.

“Úgy gondoljuk, hogy az élelmiszertermeléshez kapcsolódó folyamatok a világ jelenlegi legkomolyabb problémáit kötik össze: a természeti erőforrások túlhasználását, a gyors népességnövekedést, az egészségtelen életmódot, a klímaváltozásból eredő környezeti katasztrófákat, a fenntarthatatlan fogyasztást és a gazdasági bizonytalanságot” – hangsúlyozta az ügyvezető.

Útjára indították a Felelős Gasztrohős című programot, amely a pazarlással veszi fel a harcot. “A tudatformálás szempontjából például elengedhetetlennek látjuk, hogy Magyarországon is kidolgozásra és bevezetésre kerüljön egy olyan rendszer, amelynek segítségével a vendéglátóhelyeket felelős – vagy felelőtlen – működésük szerint lehet vizsgálni, egymáshoz viszonyítani és kiemelni a valódi gasztrohősöket” – magyarázta kezdeményezésük hátteréről Varga Judit.

Az alapítvány további tervezett programjaival is olyan gyakorlatias megoldások kidolgozására törekszünk, amelyekkel megkönnyíthető és népszerűsíthető a környezettudatos életforma: a Vidd a lapot elnevezésű programunk célja, hogy az óvodák számára gyűjtse a vállalatoknál felgyülemlett, csak egyik oldalon használt papírlapokat. A Fatérkép az élhető fővárosért program pedig a budapesti fák felmérését célozza, az adatokat térképen és nyilvános, szerkeszthető adatbázisban megjelenítve – tette hozzá.

Default thumbnail
Előző sztori

Kövér: Megtartó hit nélkül elsorvad a közösség

Default thumbnail
Következő sztori

Alacsony forgalomban csökkentek az árfolyamok a héten

Legutóbbi hasonló cikkek