Egészség

Tovább növekszik az influenzás megbetegedések száma megyénkben

Tovább növekszik az influenzás megbetegedések száma megyénkben

2012. március 7., szerda
Tovább növekszik az influenzás megbetegedések száma megyénkben

Egy-két hétig még biztosan látogatási tilalom lesz Csongrád megye valamennyi egészségügyi intézményében az influenzajárvány miatt. Tombácz Zsuzsanna tiszti főorvos arról tájékoztatta portálunkat, folyamatosan nő a megbetegedések száma.

„Egyértelműen emelkedett az influenzás betegek száma Csongrád megye területén. Az elmúlt héten Makón még járványküszöb alattiak voltak az érték, ám ez mára megdőlt. Az egészségügyi intézmények egy részében saját hatáskörben rendelték el a látogatási tilalmat, a makói kórházban most intézkedünk ez ügyben, mivel ott is átlépték a járványküszöböt” – nyilatkozta

Tombácz Zsuzsanna

megyei tiszti főorvos. A szakember közölte, Szeged a második helyen áll Csongrád megyén belül a megbetegedések arányát tekintve. „Az influenza A vírus dominanciája figyelhető meg megyénkben, az úgynevezett hagyományos, más néven szezonális, tehát a H3N2. Egy-két esetben viszont B vírus is sikerült izolálni, végső soron kevesebb számban, de B vírus cirkulációja is van a megyében” – tette hozzá. Hangsúlyozta, a védőoltás az A és B vírus ellen egyaránt hatékony. Ilyenkor, járvány idején is lehet még kérni védőoltást, ám a szakember szerint lehet, hogy most már késő beoltatnia magát bárkinek. „A járvány tekintetében még mindig a fölszálló fázisban tartunk, hiszen a múlt héthez képest is emelkedett a betegek száma. Majd ha 1-2 hétig stagnál, azután következik a leszálló fázisa. Ezért a látogatási tilalom érvényben marad” – tájékoztatott Tombácz Zsuzsanna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.