Tollaslabda: szegedi arany és bronz Szlovéniából

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szlovéniai Kungotában rendeztek nemzetközi tollaslabdaversenyt március 9-11. között az utánpótláskorúak részére, melyen a Tisza Tollas SE két sportolója is részt vett.
Hat országból több mint 150 versenyző vett részt a háromnapos viadalon, a házigazdákon és a magyarokon kívül Ausztriából, Horvátországból, Olaszországból és Szlovákiából is érkeztek versenyzők. A szegedi Tisza Tollas SE-ből két fiatal sportoló, Pápai Bálint és Pápai Balázs nevezett a versenyre, mindketten egyéniben és párosban is. Balázs a 13 évesek között indult, öccse pedig a 11 éveseknél.

A pénteki napon a csoportküzdelmekkel indult minden versenyszám, majd szombaton ugyanezzel folytatták a versenyzők. Balázs a csoportban két meccset nyert, egyet vesztett, így továbbjutott a legjobb 16 közé. Itt egy szlovént legyőzve bejutott a legjobb nyolcba, majd a pécsi Pytel Gergőtől vereséget szenvedett. Gergő, Balázs párosbeli partnere kiemelkedett a mezőnyből, a tornát nagy fölénnyel nyerte, a vasárnapi döntőben 21-8, 21-9-re verte a szlovén bajnokot.

Bálint is erős csoportba került, neki azonban hiányzott egy hajszál a továbbjutáshoz. Párosban Balázsék első helyen jutottak tovább a csoportból, csakúgy, mint Bálint, akinek a seregélyesi Nagy Márton volt a párja.

A vasárnap az elődöntőké és a döntőké volt. Balázsék látványos háromszettes mérkőzést játszottak szlovén ellenfelükkel, a meccs végén sajnos a hazai páros örülhetett, így Pápai Balázs egy értékes bronzéremmel gazdagodott fiú párosban. Pápai Bálinték ellenben két sima szettben diadalmaskodtak horvát ellenfelük felett. A döntőben magyar pár volt az ellenfelük, s ezt az utolsó meccset még nagyobb fölénnyel nyerték meg, így aranyérmet szerzett a magyar páros.

Előző sztori

Az ombudsman szerint új problémákat okoz a válság

Következő sztori

Nincs megállapodás a vasutas családtagok utazási kedvezményéről