Közélet

Szeged hírös és tornyos város + FOTÓK

Szeged hírös és tornyos város + FOTÓK

2012. március 28., szerda
Szeged hírös és tornyos város + FOTÓK

A tornyoknak egy település életében sok szerep jutott. A várakból a messzi ellenséget kémlelték, faluhelyen a harang kongatása mellett a tűzőrök is a magasban ültek, a városok rangját mind magasabbra emelték.

„Szeged hírös város…” - szól a nóta, de egyben tornyokban is bővelkedik. Igazán csak akkor tűnnek ki, ha távolról vagy épp felülről tekintünk rájuk. A Fogadalmi templom kettőse, a Városháza barokk tornya, a

Horthy

által adományozott telken épült Honvéd téri református téglamonumentje, a Rókusi templom kettős fehér tűje, a Szent István téri Öreg hölgy betonkompozíciója évtizedek óta néz le ránk. De épültek az elmúlt években bőséggel, és több-kevesebb tetszést aratva modern kori tornyok is: a telefontorony, a paneltornyok, a makkosházi víztorony vagy épp a belváros szörnyetege, a volt Matáv-ház tetején ülő, mára már rozsdásodásnak indult vasmonstrum. „Ki gépen száll fölé…”, annak Szegeden nemcsak térkép, hanem tornyos e táj, a megannyi régi és újabb, szép vagy csak funkciójának megfelelő, égre törő, esetleg csak éppen alig magasló torony, árboc, antenna… Csak egyetlen torony nem látszik: az, amelyikből a többit nézzük.

Tekintse meg a Fogadalmi templom tornyából készült óriásképünket!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.