Közélet

Péntektől Rotary Tavasz Szegeden + FOTÓK

Péntektől Rotary Tavasz Szegeden + FOTÓK

2012. március 20., kedd
Péntektől Rotary Tavasz Szegeden + FOTÓK

Háromnapos rendezvénnyel ajándékozzák meg a szegedieket a helyben működő két rotary klub a világszervezet elnökének hétfői látogatása alkalmából. A Szent-Györgyi Albert és a Tisza Rotary Clubok természetesen adományokat is gyűjtenek péntektől vasárnapig a Klauzál téren.

A Rotary International indiai származású világelnöke, Kalyan Banerjee látogat el március 26-án Szegedre, ahol 33 klub képviselőjével is találkozik – tájékoztatott

Hiezl József

, az EDF DÉMÁSZ vezérigazgató-helyettese, aki maga is rotary klub tag. Az esten részt vesz

Paul Knyff

európai igazgató,

Balogh György

, a Magyar Rotary Clubok Szövetségének kormányzója, s összesen 13 román, 8 szerb, 2 szlovák, 1 amerikai és 9 magyar klub is képviselteti magát. A keddi sajtótájékoztatón elhangzott, a világszervezet százegyedik elnöke fogja össze idén a 34 ezer működő klub 1,2 millió tagját. Magyarországon belül elért eredményeik miatt esett a választása a Szegeden tevékenykedő klubok felkeresésére.

Kalyan Banerjee

látogatása alkalmából a két szegedi szervezet színes programsorozatot szervez a Klauzál térre, illetve a Kárász utcára. A rendezvényen természetesen adományokat is várnak, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány működését szeretnék támogatni.

Szegeden két klub működik, 56, illetve 21 taggal. “Elsődlegesen a barátság jegyében született meg a rotary, az elesettek támogatására, megsegítésére jött létre. Barátság a közösségért – ez a jelmondatunk is, ami mindent elmond arról, hogy miért dolgozunk” – fogalmazott Ézsiás Róbert, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club soros elnöke. Ők idén 10-15 millió forint adomány szétosztását tervezik. A huszonegy fővel működő Tisza Rotary Club soros elnöke, Török György elmondta, legutóbb a Tömörkény Gimnázium egyik diákjának adományoztak nagyobb összeget, ezzel támogatva tanulását. A klub éves szinten a másiknál kevesebb adományt juttat el rászorulóknak, s általában az esztendő vége felé adják át a támogatásokat a rászorulóknak. A március 23-án 10-kor kezdődő Rotary Tavasz programsorozaton pénteken fellép Takács Nikolas, a Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola fúvószenekara, a Dolce Dance kubai salsa táncklub pedig bemutatót tart. Szombaton a Tömörkény István Gimnázium és Szakközépiskola Acapella kórusa, a Bánát Szerb Néptáncegyüttes, illetve Szecsődi Ferenc hegedűművész lép színpadra, míg vasárnap a Kozmosz Táncegyüttes, a Szegedi Nemzeti Színház művészei és az Akropolis Táncszínház produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők. Hiezl József hangsúlyozta, a művészek mindegyike ingyenesen lép fel. “Élménydús programokat kínálunk a szegedieknek, s szeretnénk, hogy a város ezen része rotaristává váljon” – mondta. Hiezl hozzátette, remélik, hogy a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára hirdetett adománygyűjtésük is sikeres lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.