Gazdaság

Munkavállalási tanácsadással vártak a TIK-ben + FOTÓK

Munkavállalási tanácsadással vártak a TIK-ben + FOTÓK

2012. március 21., szerda
Munkavállalási tanácsadással vártak a TIK-ben + FOTÓK

Helyi, regionális és országos cégek állítottak standokat a Tanulmányi és Információs Központ átriumában. Az SZTE Tavaszi Állásbörze a diploma előtt álló és a frissen végzett fiataloknak nyújtott tanácsokat, segítséget az elhelyezkedésben.

Idén tizenhetedik alkalommal rendezték meg az SZTE-n a Tavaszi Állásbörzét, egybekötve a harmadik Szakmai Gyakorlati Helyek Börzéje rendezvénnyel. Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban szerdán tartott eseményre közel negyven cég érkezett, hogy a frissen diplomázott, illetve az abszolutórium előtt álló hallgatóknak ötleteket adjanak: hova tovább az egyetem után? "Mi nem konkrétan munkát kínálunk, hanem tanácsokat adunk a diákoknak, hogy milyen pálya a legideálisabb számukra" - mondta az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ standja mögött

Lukács Lilla

segítő. Itt tanulás-módszertani tippeket kaptak és a munkavállaláshoz szükséges teszteket tölthettek ki a diákok, az eredményeket kielemezve pedig a segítők tanácsokat adnak, melyik munkára "születtünk", mibe érdemes belefognunk. "Sok diák nagy problémája, hogy nem tudja, mit kezdjen magával. A saját lehetőségeit és erősségeit megismerve arra is rájöhetnek, hogyan tovább" - tette hozzá a segítő. A munkakeresésben megfáradtak a Relax Sarok egyik zugában pihenhették ki magukat, valamint a Karrier Caféban ereszthették ki a fáradt gőzt.

"Nagyjából negyven cég képviseltette magát ezen az összevont rendezvényen, köztük egyetemi egységek, helyi, illetve regionális cégek, állásközvetítők, munkaerő-kölcsönzők is. Igen színes volt a paletta, a hallgatók szinte minden kérdésükre választ kaphattak" - árulta el portálunknak Sinkó Mária rendezvényszervező, az SZTE Karrier Iroda munkatársa. Mint mondta, körülbelül 1500 hallgatót vártak az eseményre, az érdeklődés pedig már délelőttől igen nagy volt. "A szervezőket is meglepte, hogy már a reggel kilenc órai nyitástól kezdve milyen sokan bejöttek hozzánk. Idén úgy tűnik, hogy komolyan vették a fiatalok" - tette hozzá. Gazdasági, informatikai, műszaki, jogi és természettudományi irányultságú hallgatókat is vártak a cégek, a tanácsadás mellett konkrét lehetőségekkel, ajánlatokkal is. "Sok diák motivációs levéllel és önéletrajzzal érkezett. Ezeket bármelyik cégnél le tudták adni, így tudtak pályázni a meghirdetett állásokra és gyakornoki pozíciókra" - tette hozzá Sinkó Mária.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.