Közélet

MSZP: Változást sürget Szanyi Tibor

MSZP: Változást sürget Szanyi Tibor

2012. március 31., szombat
MSZP: Változást sürget Szanyi Tibor

Az MSZP-n belüli változásokat sürget, így a szerinte sok kárt okozó vezérelvűség megszüntetését várja a szocialista párt elnöki tisztségéért Mesterházy Attila kihívójaként induló Szanyi Tibor.

A politikus az MSZP szombati tisztújító kongresszusa közben újságíróknak azt mondta: a kongresszus mottója - a teremben olvasható feliratok szerint - "A változásért", ő pedig a szocialista párton belüli változásokat szeretne. A kérdésre, hogy mi történik, ha nem nyer az elnökválasztáson, úgy válaszolt: akkor nem lesz változás. Megismételte azt a pártelnöki pályázatában is szereplő tervét, hogy válasszák szét az elnöki, a frakcióvezetői és a miniszterelnök-jelölti posztot, s azokat három különböző politikus töltse be.

Szanyi Tibor

az MTI-nek korábban adott interjúban azt javasolta, hogy az MSZP párton kívüli kormányfőjelöltet állítson a következő választásokra. Arra az újságírói felvetésre, hogy a most körvonalazódó új szereposztással több korábbi vezető politikus "a süllyesztőbe" kerül, úgy reagált: nem örül ennek, szerinte az MSZP sokat szenvedett amiatt, hogy meg akarták bontani "a generációs békét". Az esélyeit firtató kérdésre azt válaszolta, nem csinálta volna végig a három hónapig tartó belső kampányt, ha nem bízna a győzelmében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.