Egyetem

Megnyílt a Szent-Györgyi-emlékszoba a TIK-ben + FOTÓK

Megnyílt a Szent-Györgyi-emlékszoba a TIK-ben + FOTÓK

2012. március 22., csütörtök
Megnyílt a Szent-Györgyi-emlékszoba a TIK-ben + FOTÓK

Szent-Györgyi-emlékszobát rendeztek be a csütörtöktől vasárnapig tartó Szent-Györgyi Albert Konferenciának helyszínt adó József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A terem nem csak Szent-Györgyi életét és munkásságát állítja központja, hanem a magyar származású Nobel-díjasokat is számba veszi.

A 2002-ben Nobel-díjat kapott

Kertész Imrétől

egészen az 1943-as díjazott

Hevesy Györgyig

sorakoznak

Kampfl József

szobrászművész mellszobrai, valamint

Csíky László

körre illesztett fejplasztikái is magyar származású Nobel-díjasokat örökítenek meg. A tárlókban számos emlékérmet találunk, fényképek, plakátok, sőt, C-vitamin-készítmények színesítik a tárlatot. Egészen a Nobel-díjas kutató családfájától követhetjük végig Szent-Györgyi Albert életét tablók, dokumentumok, valamint vetített film segítségével is. A kiállításon megvásárolható

Bóna Endre

Szent-Györgyi Albert emlékezete képzőművészeti alkotásokban című kötete. A TIK-ben reggel 9 óra folyamatos a regisztráció, tápai gyékény, szegedi papucs és paprika fogadja az aulába belépőket. 12 órától sajtótájékoztatót tartanak, majd 14 órától megkezdődik az első Nobel-díjas plenáris előadás. A március 25-ig tartó tanácskozásra mintegy 200 előadót hívtak meg, köztük kilenc Nobel-díjas kutatót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.