Sport

Labdarúgás: a második félidőben bukta el a Futó-csapat + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: a második félidőben bukta el a Futó-csapat + FOTÓK, VIDEÓ

2012. március 10., szombat
Labdarúgás: a második félidőben bukta el a Futó-csapat + FOTÓK, VIDEÓ

Remek első félidő után bukott el a Szeged 2011 az Újpest ellen. A második játékrészben szinte a semmiből fordítottak a lilák.

2
-
3
Szeged 2011
-
Újpest FC II.
Labdarúgó NB II Keleti csoport 18. forduló

A kezdés csakúgy mint az előző két hazai meccsen lendületesen indult, a Szeged nagy kedvvel vetette bele magát az első percekbe, letámadta az Újpest II. csapatát, s egy ilyen labdaszerzést követően meg is született a vezető találat egy mesteri akció végén. A gól után azonban, ahogy mondani szokás: kihúzták a dugót, szép lassan elfolyt az elán. A vendégek előbb szinte lemásolták a szegedi gólos akciót, de ekkor még a kapufa segített Laczkóékon. A következő lila megmozdulást már csak szabálytalanul akasztotta meg a nem éppen magabiztos hazai védelem. A pontrúgásból pedig megszületett az egyenlítő találat. A hazai csapat mintha megijedt volna, még jobban magára húzta Szlezák Zoltán tanítványait. Szinte futószalagon érkeztek a Megyeri útiak helyzetei, egy kapufa és egy Trepák-védés kellett ahhoz, hogy ne szülessen meg az újpestiek vezető találata. A harmincadik percben aztán fordult a kocka. A kék-feketék Fortuna, na meg Folmer áldása révén gólt szereztek: a támadó egy átlövésből helyezett a hosszú alsó sarokba. A Tisza-partiak felébredtek, előbb egy lesgólt szereztek, majd átvették a játék irányítását, elkezdtek újra támadásokat építeni. A félidőben Futó Tamás - ahogy az várható volt - változtatott csapatán. A Mezőkövesd ellen fejsérülést szenvedett Orosz Márkot behozta a középpályára. A karmester beállásával új lendületet kaptak a szegediek. De hiába építették sorra a támadásaikat, ugyan az történt most a hazaiakkal, mint az első játékrészben az Újpesttel. Szinte a semmiből szereztek találatot a lilák, így a meccs eredménye ismét egalizálódott. És ahogy az első félidőben, úgy most is behúzta a gól a Szeged gépezetén a fékkart. Az utolsó tíz percre talált magára a Szeged, azonban egy kontratámadásból mégis az ellenfelük szerzett találatot: hidegzuhany. Jellemző volt sajnos az egész mérkőzésre, hogy a Szegedet bizony ma könnyű volt hibákra kényszeríteni.

Labdarúgó NB II Keleti csoport 18. forduló:

Szeged 2011 - Újpest FC II. 2-3 (2-1)

Szeged, SZVSE-stadion, 1000 néző. Vezette: Solymosi (Horváth R., Buzás)

Szeged 2011:

Trepák – Bamba, Tóth I., Toca, Laczkó – Ulviczki, Podonyi (Rézműves 76'), Borbély, Kis – Geiger (Orosz 46'), Folmer.

Vezetőedző:

Futó Tamás.

Újpest:

Banai - Nagy J., Privigyei, Pollák, Üveges, Markovics, Popovics, Bognár I. (Kocsis 85'), Kovács D. (Segesdi 76'), Horváth R. (Toricska 70'), Kálmán.

Vezetőedző:

Szlezák Zoltán.

Gólszerző:

Podonyi (7'), Folmer (32'), ill. Bognár (12'), Markovics (63', 85').

Sárga lap:

Borbély (58'), Tóth I. (87'), ill. Privigyei (71'), Markovics (77'). Futó Tamás:

Óriási egyéni hibák előzték meg a kapott góljainkat. A középpályán nagyon gyengén muzsikáltunk, nem ütköztünk az ellenféllel, onnan indultak a találatok, a harmadiknál két perce cseréltem be azt a játékost, akiről lefordultak.

Szlezák Zoltán:

Gratulálok a csapatomnak! Próbáltunk futballozni, ami ezen a pályán nem volt egyszerű, de úgy érzem, hogy ma egy góllal mindenképpen többet tettünk a győzelemért, mint a Szeged.

http://www.youtube.com/watch?v=427alOY0vYs&feature=youtu.be

Online közvetítésünk:

94' A játékvezető lefújja a találkozót.
93' Orosz a bal szélen tör be a büntetőterületre, cselez, lő, Banai nagyot véd.
92' Orosz szabadrúgása a vendég térfél jobb oldaláról, szépen tekeredik, egyenesen Banai ölébe, többen is robbannak rá tőlünk, hiába. A kivezényelt állami gondozott gyereksereg egy része épp az Újpestet élteti. Aztán a Szegedet.
90' Privigyei színészkedik, a spori nem vesz róla tudomást. Aztán ő maga kotorna ki az ötösről egy labdát, Folmert találja telibe, róla megy ki.
88' Igencsak feszült a hajrá. Toca bombáz kapu fölé méterekkel egy lecsorgó szabadrúgást.
87' Tóth Imre kap lapot, gáncsolta Popovicsot.
85'GÓÓÓL... 2-3. Elfut egy újpesti jobb oldalon, egy lövőcsellel elküldi gyufáért Laczkó, átad a hosszú oldalra, Bamba lemarad, üresen kapja Markovics, igazít, szépen teker kapura, Trepák beleér, de nem védheti... 2-3.
85' Kocsis Ákos érkezik a vendégeknél, Bognár helyett.
82' Vissza a meccsbe! A szabály engedi cserebíró nélkül két játékvezetővel a mérkőzés folytatását.
78' Közben összecsuklik a Horváth Róbert partjelző. A lábát fájlalja, kiment a bokája vagy a térde, úgy sejtjük talán rosszul lépett. Ápolás, áll a játék.
77' Újabb sárga, Markovics érdemli ki Orosz Márkot rúgta fel.
76' Egy Popovics-löket találja el a kapu mögötti hókupacot. Csereként Rézműves Podonyit váltja nálunk, Kovácsot Segesdi náluk.
74' Folyamatosan nyom az Újpest, de nem sikerül eljutniuk a kapunk előterébe.
72' Podonyinak tartja benn a labdát Pollák, Norbi megy, a tizenhatosnál beadna, amikor felpattan előtte, így mellé rúgja...
71' Privigyei Ádám kap sárgát Kis felrúgásáért.
70' Toricska érkezik a vendégeknél Horváth Richárd helyett.
64' Podonyi mélységi beívelése Kis találja meg, aki fejjel egyből a mellette futó Folmernek továbbít, ő külsővel kapásból szúrja rá, kapufa!
63'GÓÓÓL... 2-2. Markovicsot ugratják ki a tizenhatoson, két ember között tud lőni, egyenesen a jobb alsóba, 2-2...
58' Borbély kap sárgát, az újpesti szabadrúgás veszélytelen.
54' Jól szűri meg a hazai középpálya a vendég akciókat, nem is tudnak előre jutni a vendégek.
51' Hazai kontra indul Borbélytól, Kis ível keresztbe a bal szélről, Folmer kapásból durrant közelről, kicsit lecsúszik, mellé.
49' Ulviczki félpályás szabadrúgását tisztázzák a lilák.
46' Orosz Márk érkezett a második félidőre, ami most indul. Geiger helyett jött Orosz.
SZÜNET! A mérkőzést megtekinti az önkormányzat részéről Mihálffy Béla (Fidesz-KDNP) képviselő és Mózes Ervin is, Szeged város főjegyzője elmondta portálunknak, hogy az eddigi meccsek alapján úgy látta, hogy nagyon együtt van, masszív a Szeged csapata, az Újpest II. pedig a legtöbb gólt kapta eddig a bajnokságban, így sima győzelemre számított. Az első félidő azonban nem ezt mutatta, de úgy gondolja, hogy a félidőben a kék-feketék rendezik soraikat és biztosan megnyerik a találkozót, 3-1, 4-2 arányú győzelmet vár. Megkérdeztük Kis-Rigó Lászlót megyés püspököt is, a csapatot működtető Kft. tulajdonosát, aki azonban a mérkőzés végén szeretne értékelést mondani.
45' Toca felszabadítása után jön a 3. szöglet zsinórban. Markovics ad be, Trepák húzza le.
44' 2-es szereli a 2-est, Geiger Nagy Jánost a hazai tizenhatos bal oldalán. A szögletet sikerül kifejelni, az ismétlés után Süveges fejel ismét.
41' A jobb szélről, 10 méterre az alapvonaltól lila szabadrúgás, szépen elszáll keresztbe, és távozik a túloldalon az alapvonalon a labda.
40' A sarokrúgást Horváth kapja, félfordulattal bombáz, mellé.
39' Bamba felszabadító rúgása látványos, szöglet...
37' A kapura robbanó Kis - és saját kijövő kapusa - elől szögletre tisztáz egy lila bekk. A kornerről épp csak lemarad egy kék-fekete, kivágják a védők.
36' Amióta vezet ismét, határozottan lendületesebb és veszélyesebb a Szeged játéka.
34' Gyorsan itt a harmadik! Begyakorolt figura, Kis mélységből adja fel Folmernek, beíveli élesen, Bamba robban be, de már les, hiába ünnepelünk...
32'GÓÓÓL!!! 2-1! Üveges csúsztat hátra, Folmer csap le rá 20 méterre a kaputól, sodródik a tizenhatos jobb sarka felé, ellövi, kellemetlen, pattogó labda, be is pattog Banai kezei között a hosszú alsóba! 2-1!
31' Üveges kerül a földre a félpályán, de nem tört össze, már talpon.
30' A múltkori fejsérülése miatt pihenő Orosz Márkot küldi el Futó mester melegíteni a hazai kapu mögé.
28' 8 újpesti védőre támad 3 szegedi, a jobb oldalon erőltetve az akciót, semmi. Aztán menetrendszerint lila kontra.
27' Darko Markovics középen bikáz bele a labdába egy újabb lila attak végé, magasan perdül a kapu mögé.
23' Újabb gyors újpesti kontra, Horváth Richárd iramodik meg, gyengén gurít, Trepáké.
22' Kicsit átvette az irányítást a hazai csapat, meddő, enyhe mezőnyfölény.
21' Fekete-kék, fekete kék! Hajrá Szeged, gól kell még! - skandálja a lelátón a népes gyereksereg.
19' Bognár jól ugratja ki a leshatáron Horváthot, nem int a partjelző, Horváth megy, Trepák jól fut ki rá, leszedi a lábáról.
18' Nem zár jól a védelem, bal oldalon Pollák tör be a büntetőterületre, lő, ez is kapufa!
17' Horváth Richárd fut versenyt Tóth Imrével, utóbbi szorítja ki előbbit, Trepáké a laszti. határozottan megélénkültek az újpesti rohamok.
12'GÓÓÓL... 1-1. Bognár lő, a sorfal fölött elmegy, csapódik lefelé, laposan száll a jobb alsó sarokba, Trepák nem éri el... 1-1.
11' Kovács Dániel esik látványosat két ember között, 22 méterről középről vendég szabadrúgás jön.
10' Horváth Richárd másolja az iménti szegedi akciót, visszaad az érkező Bognár Istvánnak, aki tisztán lőhet a tizenhatos vonaláról jobbról, felsőlécen csattan!
7'GÓÓÓL!!! 1-0! Kis Róbert tör be a tizenhatoson belülre, elfekteti a kapust, bead középre, érkezik Podonyi, behelyezi a kapuba! 1-0!
5' Pollák felszabadítással felérő előreívelését szedi össze Trepák a pályán kívülről.
3' Két gyors szöglet hazai részről, az első rossz, a másodikat kivágják a lilák.
1' A Szeged kezdi a játékot. Óriási gyereksereg-szurkolás indul meg a lelátón.
14.30 Bemutatások zajlanak már, hamarosan kezdünk... A mieink a hagyományos kék-feketében, a vendégek lila-fehér csíkos felsőben, fehér nadrágban és sportszárban játszanak.
14.25 Szól a hazai csapat himnusza, a pálya egyelőre üres, a két alakulat még nem futott ki az öltözőből.
14.20 Érkeznek sorra a hazai szurkerek, pár százan itt vannak már a lelátón, de szemben is gyülekeznek az álló helyeken.
14.15 Kellemes napos idő van, kicsit hűvös árnyékban és a lelátón, enyhe szél is fúj. Közben megérkezett Mihálffy Béla fideszes városatya is szurkolni a hazai csapatnak, amely remélhetően folytatja eddigi tavaszi jó sorozatát.
14.10 Sok szeretettel köszöntjük Kedves Olvasóinkat a SZVSE-stadionból! Rövidesen kezdődik a Szeged 2011 Újpest elleni derbije.
A Szeged 2011 várható kezdőcsapata: Trepák – Bamba, Tóth I., Toca, Laczkó – Ulviczki, Podonyi, Borbély, Kis – Geiger, Folmer.

Múltidéző: kilencvenhetedszer az Újpest ellen

Az alábbi sorokban Szeged – Újpest bajnoki mérkőzések történetét idézi föl Vitos György, a Tisza-parti labdarúgás örökös krónikása. Van mit felidézni, hiszen már a 97. bajnoki találkozásuk elé néznek... Óriási hagyománya van a Szeged – Újpest bajnoki párharcnak! Igaz, a Tisza-partiak eddig rendre az Újpest (egykor UTE, majd U. Dózsa) első csapatával játszottak (95-ször az NB I-ben, s tavaly először a másodosztályban), de mivel a mostani Újpest B is a lila-fehérek állományába tartozik, így a szombaton sorra kerülő mérkőzést is hivatalos bajnokiként kell beszámítani. Az első osztályban az 1926-os premiert követően (Újpest FC – Szegedi Bástya 3-0) a legutóbbi élvonalbeli találkozót is már 13 esztendeje játszották, és 1999 őszén az éppen csődöt jelentő Szeged LC egy TV-s meccsen minimális vereséggel úszta meg az újpesti kiruccanást (0-1)… Érdekesség, hogy az újpestiek az 1905-ös élvonalbeli bemutatkozásuktól számítva csupán egyetlen egyszer estek ki az NB I-ből (még a '10-es évek elején, tehát éppen 100 éve), így a Szeged összes jogelődjével minden alkalommal találkoztak, amikor a Tisza-partiak az NB I-ben szerepeltek. A lilák sokszor szinte lehengerelték a mieinket (pl.: Szuszáék 1951-ben 9-1-re, Benéék 1968-ban 11-0-ra nyertek...), ám a történelmi hűséghez tartozik, hogy a kék-feketék olykor-olykor látványosan törlesztettek adósságukból. Íme néhány szenzációs győzelem az Újpestiek ellen: 4-1 és 4-1 (mindkettő 1953-ban), 6-2 (1954), 4-2 (1961), 6-2 (1977) és 4-1 (1983). A két legnagyobb különbségű Tisza-parti győzelem tehát '54-ben, illetve '77-ben született, először Rózsavölgyi fantasztikus négy góljával vertük 6-2-re a Szusza által vezérelt Dózsát, majd 1977 decemberében az akkor még Európa-hírű Fazekas, Törőcsik és Fekete által fémjelzett Újpest szenvedett 6-2-es vereséget Szegeden! Ennyi elég a régi nosztalgiázásból, hisz a tavaly őszi meccsüket már az NB II-ben játszották, ráadásul nem is az újpestiek nagycsapata, hanem az Újpest B ellen, mégis 3-1-es zakó lett a vége... Az akkori gólszerzők Magos (2), Bognár illetve az azóta már a Dorozsmához igazolt Bernát Peti voltak... Így lenne miért visszavágni Futó Tamás újjászervezett legénységének! Ebben a szezonban ugyancsak másodosztályú meccsen játsszuk hát a 97. bajnoki meccsünket – ezúttal az Újpest B ellen –, s csak abban reménykedhetünk, hogy a 100.-ra nemsokára már újra az NB I-ben kerülhet sor a két nagy múltú egyesület között… - írja Vitos György. Beharangozónk itt olvasható! http://www.youtube.com/watch?v=427alOY0vYs&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.