Labdarúgás: győztes gólt őrölt Tápén a dorozsmai szélmalom + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Főként mezőnyjátékot és küzdelmet hozott a Tápé – Dorozsma meccs, ahol a vendégek egy büntetővel szerezték meg a győztes találatot.

Két jelentősen átalakult és megerősödött csapat találkozott szombaton a megyei I. osztály 21. fordulójában. A Tápé a KÉSZ-csoport szárnyai alá került, így biztos lábakon álló támogatói háttérrel és sok új igazolással vágott neki a tavaszi szezonnak. Céljuk a biztos bennmaradás és a tudatos építkezés. A Kiskundorozsma is merész álmokat szövöget. Ők az élmezőnybe tartanak, s nem titkolják: jövőre fel szeretnének jutni az NB III-ba.

Nehéz, egyenetlen talajú pályán játszották viszonylag egyszerű játékukat a csapatok. Nagy taktikai csata folyt. Az első játékrészben mindkét félnek akadtak helyzeteik. A hazaiaknak két komoly lövése okozott némi gondot, de a Kiskundorozsma is eljutott a tápéi kapuig. A második játékrészben a vendégek akarata érvényesült inkább, mely végül a győztes gólhoz vezetett: Bernát Péter iramodott meg a 84. perc környékén, ziccerben vezette a labdát Kispéterre, aki elütötte a csatárt. A megítélt büntetőt a sértett értékesítette. Ezzel a találattal meg is szerezte a győzelmet együttesének.

A megyei I. osztály 21. fordulójában:

Tápé ESK – Kiskundorozsmai ESK 0-1 (0-0). Tápé, 100 néző, vezette Tóth Sándor.
Tápé: Kispéter – Smon, Szélpál, Kecskés, Pécsek (Kádár), Varga, Bárkányi, Brinszky (Farsang), Juhász (Kőszegi), Tumbas, Péter. Vezetőedző: Stetakovic Mariknó.
Kiskundorozsma: Batik – Takács A., Kreizler, Szabó Cs., Bálint, Fröhlich, Nagy N., Takács G. (Marjanucz), Vangel (Farkas), Bernát, Pócs (Németh). Vezetőedző: Bóka Ferenc.
Gólszerző: Bernát.

Stetatovic Marinko: “Egy igen jó iramú, tipikusan egygólos mérkőzésen egy tizenegyes pecsételte meg sorsunkat.”

Bóka Ferenc: “Nehéz meccsen egy jól szervezett Tápé ellen fegyelmezetten játszva szereztünk győzelmet.”

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: újra megverte az UTC a Balástyát

Default thumbnail
Következő sztori

Fidesz: Mesterházy bevallotta, hogy 2006-ban átverték az embereket

Legutóbbi hasonló cikkek