Sport

Labdarúgás: győztes gólt őrölt Tápén a dorozsmai szélmalom + FOTÓK

Labdarúgás: győztes gólt őrölt Tápén a dorozsmai szélmalom + FOTÓK

2012. március 31., szombat
Labdarúgás: győztes gólt őrölt Tápén a dorozsmai szélmalom + FOTÓK

Főként mezőnyjátékot és küzdelmet hozott a Tápé – Dorozsma meccs, ahol a vendégek egy büntetővel szerezték meg a győztes találatot.

Két jelentősen átalakult és megerősödött csapat találkozott szombaton a megyei I. osztály 21. fordulójában. A Tápé a KÉSZ-csoport szárnyai alá került, így biztos lábakon álló támogatói háttérrel és sok új igazolással vágott neki a tavaszi szezonnak. Céljuk a biztos bennmaradás és a tudatos építkezés. A Kiskundorozsma is merész álmokat szövöget. Ők az élmezőnybe tartanak, s nem titkolják: jövőre fel szeretnének jutni az NB III-ba. Nehéz, egyenetlen talajú pályán játszották viszonylag egyszerű játékukat a csapatok. Nagy taktikai csata folyt. Az első játékrészben mindkét félnek akadtak helyzeteik. A hazaiaknak két komoly lövése okozott némi gondot, de a Kiskundorozsma is eljutott a tápéi kapuig. A második játékrészben a vendégek akarata érvényesült inkább, mely végül a győztes gólhoz vezetett:

Bernát Péter

iramodott meg a 84. perc környékén, ziccerben vezette a labdát

Kispéterre,

aki elütötte a csatárt. A megítélt büntetőt a sértett értékesítette. Ezzel a találattal meg is szerezte a győzelmet együttesének.

A megyei I. osztály 21. fordulójában:

Tápé ESK – Kiskundorozsmai ESK 0-1 (0-0).

Tápé, 100 néző, vezette Tóth Sándor.

Tápé:

Kispéter – Smon, Szélpál, Kecskés, Pécsek (Kádár), Varga, Bárkányi, Brinszky (Farsang), Juhász (Kőszegi), Tumbas, Péter. Vezetőedző: Stetakovic Mariknó.

Kiskundorozsma:

Batik – Takács A., Kreizler, Szabó Cs., Bálint, Fröhlich, Nagy N., Takács G. (Marjanucz), Vangel (Farkas), Bernát, Pócs (Németh). Vezetőedző: Bóka Ferenc.

Gólszerző:

Bernát. Stetatovic Marinko:

"Egy igen jó iramú, tipikusan egygólos mérkőzésen egy tizenegyes pecsételte meg sorsunkat."

Bóka Ferenc:

"Nehéz meccsen egy jól szervezett Tápé ellen fegyelmezetten játszva szereztünk győzelmet."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.