Sport

Labdarúgás: a Mórahalom a legjobb nyolc között a kupában + FOTÓK

Labdarúgás: a Mórahalom a legjobb nyolc között a kupában + FOTÓK

2012. március 4., vasárnap
Labdarúgás: a Mórahalom a legjobb nyolc között a kupában + FOTÓK

A Makó FC után immár a Mórahalom is a legjobb nyolc között a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupában, hiszen egy fordulatos és izgalmas mérkőzésen sikerült Tóth Ákoséknak legyőzniük a Balástyát.

1
-
3
KSE Balástya
-
Mórahalom VSE
SZEGEDma.hu CSMMK nyolcaddöntő

Labdarúgó SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa nyolcaddöntő:

Balástya – Mórahalom 1-3 (0-0).

Balástya, 50 néző. Vezette: Kócsó Tibor Zsolt.

Balástya:

Rajtik – Tóth J., Mészáros F., Bosánszki M., Bosánszki Zs., Völgyi R., Kailinger (Széll), Kozó, Kis Szabó (Batancs), Zámbori, Zuh. Vezetőedző: Hódi Mihály.

Mórahalom:

Stankovics – Mészáros Z., Vojnics-Zelics, Udvari, Bálint (Varga K.), Tóth A. (Tüske), Kothencz, Tóth L., Lázár (Gyimesi), K. Tóth, Szőke. Vezetőedző: Tóth Ákos.

Gólszerzők:

Bosánszki M., illetve Batancs (öngól), K. Tóth, Tóth L. Hódi Mihály:

"Nagyon jó kupameccs volt, ahol megérdemelten jutott tovább a Mórahalom, gratulálok neki, de egyúttal saját csapatomnak is gratulálok. Tisztességes, igazi férfimunkát végeztünk, de az egyenlítő öngól megzavart minket, ezután a Mórahalom már gyorsan megfordította a találkozót."

Tóth Ákos:

"Először szeretném megköszönni a Balástyának, hogy belementek az időpont-módosításba. Mi most először tudtunk füves pályán gyakorolni, egy igazi bajnoki főpróbának tekinthető ez a kupameccs, mely számunkra ugyan nem hozott fényes játékot, de egy fordulatos és jó iramú találkozót igen. Az utolsó fél órában szereztünk három gólt, és teljesen megfordítottuk a mérkőzés menetét."

Online közvetítésünk:

VÉGE
91' Vége a mérkőzésnek, előtte két balástyai próbálkozás volt, ami azonban nem hozott gólt.
84' Tóth A. helyett jöhetett játszani Tüske.
82' 20 méteres Völgyi-szabadrúgást kellett a léc alól kitolnia Stankovicsnak.
81' GÓÓÓL! 1-3 Alighanem eldőlt a továbbjutás... Jobb oldali szögletnél teljesen egyedül hagyták a balástyaiak Tóth Lukácsot, aki 10 méterre a kaputól mellre vette a labdát, majd nagy erővel kilőtte a bal felső sarkot. 1-3
75'GÓÓÓL! 1-2 Az öngól érezhetően megzavarta a hazaiakat. A következő vendégtámadásnál nem tudtak koncentrálni. K. Tóth kapott labdát 20 méteren, 5 méterrel közelebb cselezte magát a kapuhoz, majd lövőhelyzetbe kerülve, s bődületes erővel a léc alá bombázott. 1-2
74'GÓÓÓL! 1-1 Tóth L. jobb oldalon szerzett labdát, alapvonalig cselezett, majd centerezett. A hosszú oldalon Batancs és Mészáros együtt nyúlt a labdáért, a hazai lábról pattant be a játékszer. 1-1
71'GÓÓÓL! 1-0 Vezet a Balástya. Egy 3-2 elleni szituációt játszottak meg jól a hazaiak. Völgyi vezette a védelemre a labdát, jobbra passzolt Bosánszkinak, aki kettőt tolt a zsugán, és a kimozduló kapus mellett a kapu jobb oldalába passzolt. 1-0
69' Széll és Battancs állt be Kailinger és Kis Szabó helyett a Balástyába.
67' Kiegyenlítődött a játék a kiállítás óta, mindkét csapat bátran építgeti akcióit.
62' Csere: Varga Krisztián állt be Bálint helyére a látogatóknál.
61' A Balástya enyhe fölénybe került, de helyzetig nem jutott.
57'KIÁLLÍTÁS Az első igazán \"völgyis\" megmozdulást követően 16-osig robogott a támadó, mikor utolsó emberként Kothencz Péter lerántotta. Piros lap. A szabadrúgást Bosánszki M. végezte el, de a sorfalban kötött ki a játékszer. Tíz emberrel folytatja viszont a favorit!
53' Gyimesi lőhette a tizenhatos oldalvonalától a szabadrúgást, amely veszélyesen tekeredett, a hazaiak kapusának bravúrral kellett védenie.
51' Egy hosszú indítást követően a 16-os vonalánál Bosánszki M. kézzel ért a labdához, a tizenegyesponthoz futott a játékvezető, majd a vétkes játékos heves reklamálását követően kiment a partjelzőjéhez a sípmester. Rövid tanácskozás után felülbírálta előző döntést, és a tizenhatos oldalsó vonaláról ítélt szabadrúgást a Mórahalom javára, Bosánszki M. sárga lapot kapott.
46' A Mórahalom megkezdte a második játékrészt. A szünetben Gyimesi váltotta Lázárt.
SZÜNET
46' Vége a félidőnek. Tudósítónk szerint ha fogadni kellene, ő arra tenne, hogy tizenegyesekkel dől el a továbbjutás sorsa (tavaly a KITE-Szeged ellen vívott parázs csatát Balástya, és csak büntetőkkel maradt alul).
45' 22 méterről lőtt K. Tóth Gyula, a jobb kapufa külső élét találta el.
41' Balástyai akció: Tóth J. szerzett labdát, 20 méterről centerezett, de beadását Völgyi kissé hosszan vette át, így ziccerhelyzet nem alakult ki.
37' Kézzel fogható a mórahalmi mezőfölény, a balástyai védőfalat adogatják körbe a vendégtámadók, újabb helyzet most nem született.
33' A másik oldalon Völgyi 20 méterről suhintott, Stankovicsnak is vetődnie kellett.
31' 18 méterről Szőke lőtt, Rajti vetődve védett.
27' A mérkőzés eddigi legnagyobb helyzete. Egy balástyai védelmi hiba nyomán K. Tóth üresen vezethette jobb oldalon a labdát, jó ütemben centerezett Szőke elé, aki hat méterről az üres kapu helyett fölé fejelt.
22' Folyamatosan támadnak a vendégek. Szőke külsővel pörgetett üresbe, Tóth A. hat méterre a hazai kaputól érte utol a labdát, belepöckölt, ám Rajtik résen volt.
19' Tóth Lukács készített le Tóth Attilának a zsugát, aki estében, 11 méterről lőtt, a hazai hálóőr a léc alól tornázta ki a bogyót.
16' Mészáros szépen hagyott le három balástyait, Tóth Lukácsot indította, aki kissé kisodródott, majd lőtt közvetlen közelről, kísérletét nagy bravúrral védte Rajtik.
12' Letámadás után Mészáros szerzett labdát, majd két védőn áthámozta magát, és 28 méterről elvállalta a lövést, de a távoli bombája fölé szállt.
9' Bozó a balösszekötő helyéről, mintegy 22 méterről lőtt, Stankovics kapus magabiztosan ölelt mellre az életerős löketet.
6' Enyhe mórahalmi fölény az első percekben. Több pontrúgáshoz jutottak a vendégek, egy veszélyes kavarodás történt a Balástya kapujának előterében, de a hazai bekkeknek végül sikerült felszabadítaniuk.
1' A Balástya kezdte a találkozót, de a labdát gyorsan elveszítették, a Mórahalom épít támadást.
12:55: Üdvözöljük olvasóinkat Balástyáról! Ideális, tavaszi labdarúgóidő, a márciusi napsütésben épp befejezték a csapatok a melegítést, a játékvezetők már a pályán. A hazaiak zöld-fehér szerelésben játszanak, a Mórahalom sárga felsőben, fekete nadrágban és fehér sportszárban futballozik majd. A SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa negyeddöntőjében egy hely már elkelt, hiszen szombaton az NB III-as Makó FC 2-0-ra diadalmaskodott a megye I-es Algyő SK vendégeként. A Maros-partiak után vasárnap újabb gárda biztosíthatja pozícióját a folytatásban: a megye élvonalának listavezetője, a Mórahalom VSE favoritként utazik a sereghajtó Balástyához – ugyanakkor a kupa azért kupa, hogy boruljon a papírforma... Mint ismeretes, a kupában hosszabbítás nincs, döntetlen esetén azonnal büntetőrúgásokra kerül sor. A versenysorozat ezúttal is pénzdíjas: az MLSZ megyei igazgatósága a győztesnek 80 ezer, a másodiknak 60 ezer, a harmadiknak 40 ezer, a negyediknek 20 ezer forint jutalmat ajánlott fel. Az első helyezett a SZEGEDma.hu jóvoltából elnyeri azt a díszes vándortrófeát is, melyet nyárig a Tisza Volán SC Szeged őrizhet vitrinjében. Fontos változás viszont a korábbiakhoz képest, hogy az NB II-es Szeged 2011 mellett az országos főtáblára csak és kizárólag a két döntős együttes kerülhet föl Csongrád megyéből, hatalmas harc várható tehát!

A nyolcaddöntő további műsora:

Algyő SK – Makó FC 0-2 (0-1). Gól: Bubori K., Schreiber L. Székkutas TC – Tisza Volán SC Szeged március 15. (csütörtök) 14.30 Rosmarin Kft. Mártély – Hódmezővásárhelyi FC március 15. (csütörtök) 14.30 Bordány SK – Csongrád TSE március 15. (csütörtök) 14.30 Fábiánsebestyén KSC – Szatymaz SE továbbjutója – Mindszent SE március 15. (csütörtök) 14.30 Szőregi RSE – Ásotthalom TE március 15. (csütörtök) 14.30 Kiskundorozsmai ESK – Csanádpalota FC március 21. (szerda) 19.30 (Szeged, Felső Tisza part, műfű)

A 2. fordulóból elhalasztott meccsek:

Pusztamérges FC – Ásotthalom TE 2-15 (1-6). Gól: Sári T. 2, illetve Baji R. 4, Hatvani J. 3, Pataki S., Tari T. 2-2, Németh P., Bárdosi N., Rencsár J., Szűcs K. Fábiánsebestyén KSC - Szatymaz SE március 4. (vasárnap) 15.00 (Szeged, Felső Tisza part, műfű)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.