Kosárlabda: Drahos folytatná jászberényi sikersorozatát

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Körmend elleni szombati diadal után jászberényi vendégjátékra készül a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese. Drahos Gábor számára különösen érdekesnek ígérkezik a találkozó.

Tíz évvel ezelőtti bravúrt ismételt meg a Szedeák szombat este Újszegeden a vasiakkal szemben, sőt, messze felülmúlták az akkori eredményt, szinte lesöpörve a pályáról a bajnokaspiráns ellenfelet a 84-61-es diadallal. A csapat rutinos irányítóját, Drahos Gábort kérdeztük, hogy látta a találkozót. “Az elején két szemmel, akkor nem ment, utána fél szemmel, akkor már egészen jól játszottunk, a végén pedig már nem igazán láttam a fáradtságtól, de szerencsére meg lett az erőfeszítéseink gyümölcse” – válaszolta jellegzetes humorával Drahos. “Nagyon fontos volt, hogy egy igazi sztárcsapat skalpját be tudjuk gyűjteni, egy meccset most visszakaptunk a sorstól” – utalt a korábbi, gyakran nüanszokon múló fiaskókra az 1-es posztos kosaras a parádés győzelem kapcsán. “Szurkolóinkhoz hasonlóan mi is eksztázisban éltük meg a Körmend elleni meccs második felét, és azt gondolom ez látszott is, hiszen nem volt olyan második félidei kosarunk, aminek ne egy emberként örült volna a játékos pályán és a kispadon, illetve drukker a lelátón. Természetesen a győzelem és a jó játék megünneplése sem maradt el, bár magam sajnos nem tarthattam a csapattársakkal, hiszen másnap reggel előadásom volt, így a diadal után már indultam is Budapestre.”

A hétvégén az irányító egy mérkőzés erejéig visszatér Jászberénybe, ahol korábban két szezont is lehúzott. “Hétfő szabadnap volt, kedd reggel már volt egy összetartásunk, majd az esti tréningtől kezdjük meg a felkészülést a berényi túrára. Minden csapat úgy tekint az aktuális ellenfelére, különösen most, az alapszakasz vége felé, hogy mindenképpen győzni kell. Épp olyan nehéz lesz a hátralévő sorozat, amilyen a Körmend elleni első 25 perc, de reméljük, hogy úgy fogunk teljesíteni, ahogy szombaton a 26. perctől” – tekintett előre. Korábbi két jászsági idénye élénken él Drahi emlékeiben. “Nagyszerű emberekkel találkoztam ott, ismerős arcokban nem lesz hiány, jóllehet a csapat azóta szinte teljesen kicserélődött, emiatt teher nem lesz rajtam. Nyugodtan várom a mérkőzést, azonban pluszt fog adni számomra, hogy mindössze egyetlen egyszer hagytam el vesztesen a jászberényi termet, 25-ször viszont győztes csapat tagjaként. Most szeretném, ha az én a ‘pályaelhagyó győzelmi szériám’ folytatódna” – zárta a beszélgetést a Szedeák oszlopos tagja.

Fodor Péter együttesének jászberényi vendégjátékára március 10-én, szombaton 18 órától kerül sor, melyről a SZEGEDma.hu élő helyszíni tudósításban számol be, ahogyan azt már megszokhattuk.

Default thumbnail
Előző sztori

Március 19-én tárgyalnak az ügynökaktákról

Következő sztori

Kézilabda: a kupában vigasztalódna a Pick

Legutóbbi hasonló cikkek