Sport

Kosárlabda: Drahos folytatná jászberényi sikersorozatát

Kosárlabda: Drahos folytatná jászberényi sikersorozatát

2012. március 6., kedd
Kosárlabda: Drahos folytatná jászberényi sikersorozatát

A Körmend elleni szombati diadal után jászberényi vendégjátékra készül a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese. Drahos Gábor számára különösen érdekesnek ígérkezik a találkozó.

Tíz évvel ezelőtti bravúrt ismételt meg a Szedeák szombat este Újszegeden a vasiakkal szemben, sőt, messze felülmúlták az akkori eredményt, szinte lesöpörve a pályáról a bajnokaspiráns ellenfelet a 84-61-es diadallal. A csapat rutinos irányítóját,

Drahos Gábort

kérdeztük, hogy látta a találkozót. "Az elején két szemmel, akkor nem ment, utána fél szemmel, akkor már egészen jól játszottunk, a végén pedig már nem igazán láttam a fáradtságtól, de szerencsére meg lett az erőfeszítéseink gyümölcse" - válaszolta jellegzetes humorával Drahos. "Nagyon fontos volt, hogy egy igazi sztárcsapat skalpját be tudjuk gyűjteni, egy meccset most visszakaptunk a sorstól" - utalt a korábbi, gyakran nüanszokon múló fiaskókra az 1-es posztos kosaras a parádés győzelem kapcsán. "Szurkolóinkhoz hasonlóan mi is eksztázisban éltük meg a Körmend elleni meccs második felét, és azt gondolom ez látszott is, hiszen nem volt olyan második félidei kosarunk, aminek ne egy emberként örült volna a játékos pályán és a kispadon, illetve drukker a lelátón. Természetesen a győzelem és a jó játék megünneplése sem maradt el, bár magam sajnos nem tarthattam a csapattársakkal, hiszen másnap reggel előadásom volt, így a diadal után már indultam is Budapestre." A hétvégén az irányító egy mérkőzés erejéig visszatér Jászberénybe, ahol korábban két szezont is lehúzott. "Hétfő szabadnap volt, kedd reggel már volt egy összetartásunk, majd az esti tréningtől kezdjük meg a felkészülést a berényi túrára. Minden csapat úgy tekint az aktuális ellenfelére, különösen most, az alapszakasz vége felé, hogy mindenképpen győzni kell. Épp olyan nehéz lesz a hátralévő sorozat, amilyen a Körmend elleni első 25 perc, de reméljük, hogy úgy fogunk teljesíteni, ahogy szombaton a 26. perctől" - tekintett előre. Korábbi két jászsági idénye élénken él Drahi emlékeiben. "Nagyszerű emberekkel találkoztam ott, ismerős arcokban nem lesz hiány, jóllehet a csapat azóta szinte teljesen kicserélődött, emiatt teher nem lesz rajtam. Nyugodtan várom a mérkőzést, azonban pluszt fog adni számomra, hogy mindössze egyetlen egyszer hagytam el vesztesen a jászberényi termet, 25-ször viszont győztes csapat tagjaként. Most szeretném, ha az én a 'pályaelhagyó győzelmi szériám' folytatódna" - zárta a beszélgetést a Szedeák oszlopos tagja.

Fodor Péter

együttesének jászberényi vendégjátékára március 10-én, szombaton 18 órától kerül sor, melyről a SZEGEDma.hu élő helyszíni tudósításban számol be, ahogyan azt már megszokhattuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.