Sport

Kosárlabda: a reményért küzd a Kosársuli az NB I/B-ben

Kosárlabda: a reményért küzd a Kosársuli az NB I/B-ben

2012. március 10., szombat
Kosárlabda: a reményért küzd a Kosársuli az NB I/B-ben

Mindent egy lapra kell feltennie a Vásárhelyi Kosársulinak, ha meg akarja szerezni a rájátszást jelentő negyedik helyezést az NB I/B keleti csoportjában.

Ehhez azonban mostmár bravúrok sorozatát kellene produkálniuk a vásárhelyi kosarasoknak, hiszen az alapszakaszból hátralévő öt találkozó valamennyi csatáját meg kellene nyerniük. Ez szinte elképzelhetetlennek tűnik, hiszen az első négy helyezett gárdák mindegyike ott található az ellenfelek között. Az első csatára szombaton este a negyedik helyen álló Baja otthonában kerül sor. Az elmúlt két fordulóban Óbudán, illetve hazai pályán, a Tiszaújváros ellen elszenvedett vereségek szinte reménytelen helyzetbe hozták a kék-sárgákat, akiknek nem maradt más választásuk, mint menekülni a győzelembe. A szombaton 18 órakor Baján sorrakerülő következő mérkőzés előtt lehet keresgélni a bizakodásra okot adó emlékek között, hiszen a 2010/2011-es bajnoki évben például oda-vissza verte a Kosársuli az

Ágfalvi, Mándity

duó által fémjelzett Sugovics-partiakat. Az idei bajnokságban azonban a fenti duóhoz

Hosszú Gergely

személyében NB I/B-s szinten egy "ász" is csatlakozott és ennek a triónak a vezérletével november közepén a bajaiak emlékezetes találkozón 79-76 arányban nyerni tudtak a Hódtói Sportcsarnokban. "Már nincs veszíteni valónk, mindent megteszünk a play-offba kerülésért. Baján már felszabadultan játszhatunk, ez a csapat sikerre született, ezt a tavaly előtti szezonban be is bizonyítottuk. Nem kell még feladni a reményt, bravúrokkal odaérhetünk a legjobb négy közé" - nyilatkozta a héten kisebb bokasérüléssel bajlódó vásárhelyi bedobó,

Mócsai Milán

. A kosaras valószínűleg arra célozhatott, hogy nem ez az első alkalom, amikor kutyaszorítóba került a Kosársuli. Két évvel ezelőtt ugyanis még nehezebb helyzetből sikerült Utasiéknak talpra állniuk, akkor 11 mérkőzést "húztak be" zsinorban, most elég lenne ötöt is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.