Kampánytereppé vált a Klauzál tér – 2010-et vagy 2014-et írunk? + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az MSZP piros szegfűt osztogatott, az LMP népszavazási kezdeményezéséhez gyűjtött aláírásokat pár méterre egymástól. Megkezdődött vagy egyszerűen permanens a választási kampány?

Két kisebb tömörülésre lehettek figyelmesek azok, akik csütörtökön kora délután a Kárász utcán sétáltak, kávéztak vagy egyszerűen napfürdőztek. A Széchenyi tér felé haladva a Klauzál tér bal oldalán az LMP standjába botlottunk, a párt népszavazási kezdeményezéséhez gyűjtött aláírásokat. A tér jobb oldalán pedig MSZP-s képviselők és aktivisták (ahogy egy középkorú úr megjegyezte: a helyi Virág elvtársak) osztogattak virágokat – stílszerűen vörös szegfűket – nőnap alkalmából a járókelő hölgyeknek. Feltűnt, hogy különösen az idősebb korosztályhoz tartozók fogadták örömmel az ajándékot.

A helyszínre érkező kollégánk megtudta: a szegedi szocialisták 1500 szegfűt osztottak szét több helyen (így például a Centrum áruháznál, a Fekete Sas utcában, a Klauzál téren, a rókusi ABC-nél és a Diófánál). Az akcióban mások mellett Tóth Károly és Kozma József önkormányzati képviselők is részt vettek.

A Klauzál téri kampányhangulatot jól jellemezte, hogy a magyar szakos bölcsész végzettségű Tóth Károly hangosan dicsérte az LMP népszavazási javaslatát, egyben támogatásukról biztosította a másik ellenzéki erőt. Szavazási naptárunkat fellapozva nem tudtuk eldönteni, mi a helyes megfogalmazás: a kampány a választás után két évvel sem fejeződött be, vagy már a választás előtt két évvel megkezdődött? Netán folyamatossá vált?

Epilógus: a Fidesz-KDNP-t és a Jobbikot ezúttal nem láttuk a téren…

no images were found

Előző sztori

Az ezredik állampolgársági eskütevő Belgrádban

Következő sztori

Labdarúgás: rajtra kész a Volán, a Dunaharaszti érkezik