Közélet

HÖOK: elfogadhatatlan az egyetem felelőssége Schmitt ügyében

HÖOK: elfogadhatatlan az egyetem felelőssége Schmitt ügyében

2012. március 28., szerda
HÖOK: elfogadhatatlan az egyetem felelőssége Schmitt ügyében

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) elfogadhatatlannak tartja, hogy Schmitt Pál államfő kisdoktorija ügyében a Semmelweis Egyetem elődjét terhelné a felelősség.

Nagy Dávid

, a hallgatói szervezet elnöke az MTI-nek szerdán azt mondta: nem tiszte megállapítani, hogy Schmitt Pál mennyiben vétkes, de a plagizálást önmagában súlyos tudományos vétségnek tartja. Ugyanakkor azt nem tudja elfogadni, hogy a bizottság megállapítása szerint az egyetem elődjét terhelné felelősség egy ilyen plágiumügyben. Az intézmény Magyarország nemzetközileg elismert alma matere, és felháborító, hogy a bizottság az egyetem jó hírnevét veszélyezteti ilyen megállapításokkal - fogalmazott Nagy Dávid. Az államfővel kapcsolatos plágiumgyanú miatt felállított, a Semmelweis Egyetem által felkért testület megállapításainak összefoglalóját az intézmény kedden a honlapján hozta nyilvánosságra. A tényfeltáró bizottság jelentése szerint a doktori eljárás hiányosságokkal ugyan, de formailag megfelelt az akkor még önállóan működő Testnevelési Egyetem gyakorlatának. A testület megállapította azt is, hogy az egyetem szakmai hibát követett el, amikor a szövegazonosságokat nem tárta fel időben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.