Gazdaság

Az USA-ban alapított leányvállalatot a szegedi Solvo Zrt.

Az USA-ban alapított leányvállalatot a szegedi Solvo Zrt.

2012. március 10., szombat
Az USA-ban alapított leányvállalatot a szegedi Solvo Zrt.

A szegedi székhelyű Solvo Zrt., Közép-Európa egyik vezető biotechnológiai vállalkozása a közelmúltban leányvállalatot alapított az USA-ban – tájékoztatta a cég az MTI-t.

A bostoni irodára az utóbbi időben jelentősen megnövekedett piaci igények miatt volt szükség – közölte

Berend Oosterhuis

üzletfejlesztési igazgató. A szakember elmondta, a piaci növekedés főleg az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyezési Hatóság (FDA) új szakmai irányelvének köszönhető, amely alapján a gyógyszerkutató cégek gyógyszerkölcsönhatás tanulmányaik során kötelesek a transzporterfehérjéket is vizsgálni. A piacon a Solvo Zrt. jelent meg elsőként ilyen tesztrendszerrel, és bár a cég jelenleg is piacvezető ezen a szakterületén, az egyre nagyobb verseny miatt mégis szükséges a közvetlen jelenlét az USA-ban. Az 1999-ben magyar kutatók és üzletemberek által alapított, és a mai napig jórészt magyar tulajdonú Solvo Zrt., amely kizárólag külföldön - elsősorban USA, EU és Japán - értékesíti termékeit és szolgáltatásait, eddig is jelen volt az amerikai piacon, a további terjeszkedésben azonban komoly hátrány a cég földrajzi helyzete. Ezeket igyekszik a cég csökkenteni az amerikai leányvállalat létrehozásával, amely a cél elérése érdekében elsősorban amerikai munkavállalókat kíván foglalkoztatni. A Solvo Zrt. összbevétele tavaly lépte át először az egymilliárd forintot. Az eladások 50 százalékos növelésével a vállalkozásnak sikerült megerősítenie világpiaci pozícióit. A 38 országban több mint négyszáz ügyfelet – köztük a világ húsz legnagyobb gyógyszergyárát kiszolgáló - Solvo Zrt. 2012-ben is árbevételének 50 százalék feletti bővülését várja. A cég foglalkoztatotti létszáma meghaladja a kilencvenet, több mint egyharmaduk PhD-fokozattal rendelkezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.