Közélet

Az orvosok már az idén kedvező változásokban bíznak az egészségügyben

Az orvosok már az idén kedvező változásokban bíznak az egészségügyben

2012. március 7., szerda
Az orvosok már az idén kedvező változásokban bíznak az egészségügyben

A GfK Hungária Piackutató Intézet és a Szinapszis Kft. felmérése szerint az orvosok már az idén kedvező változásokban bíznak az egészségügyben, a lakosság kétharmada viszont továbbra is úgy véli, saját magának kell a legtöbbet tennie egészsége érdekében.

A két cég által rendszeresen készített "egészségügyi bizalomindex" legfrissebb kutatása januárban készült, 215 orvos és további ötszáz ember megkérdezésével. Az MTI-hez szerdán eljuttatott felmérés összegzése szerint az egészségügynek juttatott többletforrás pozitívan befolyásolta az ágazati dolgozók várakozásait. A lakosság ugyanakkor csak öt év távlatában várja az egészségügy helyzetének javulását. A lakosság kétharmada továbbra is úgy véli, saját magának kell a legtöbbet tennie egészsége érdekében - tartalmazza a kutatás. A szakorvosok eddig egyre csökkenő bizalma 2012 januárjában javult az előző év szeptemberéhez képest. A megkérdezettek szerint ez leginkább a múlt év végén az ágazatnak juttatott többletforrásnak, a bérrendezés ígéretének, valamint a megnyíló uniós forrásoknak köszönhető. A háziorvosok bizalma már tavaly, az év második felében javulni kezdett, és ez a tendencia az év elején folyatódott, "annak ellenére, hogy egyre romló anyagi körülmények között dolgoznak, és az év végére sem várnak ebben javulást, sőt kismértékű romlásra számítanak" - olvasható a közleményben. A közlés szerint az orvosok pozitív jövőképüket leginkább az eszköztámogatási pályázatra alapozzák, és az ötéves időtávra vonatkozó várakozásaik jelentős, évek óta nem látott mértékben javultak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.