Gazdaság

Április 30-ig maradnak a korábbi nyugdíjaskedvezmények a Volánnál

Április 30-ig maradnak a korábbi nyugdíjaskedvezmények a Volánnál

2012. március 28., szerda
Április 30-ig maradnak a korábbi nyugdíjaskedvezmények a Volánnál

A nyugdíjfolyósító igazgatóság által 2011. évben megküldött "Nyugdíjasok utazási utalványa" dokumentummal - ha még van azon szabad felhasználási lehetőség - 2012. április 30-ig lehet kedvezményesen utazni a Volán-társaságok menetrend szerinti járatain - közölte a Volán Egyesülés szerdán.

Az egyesülés utal arra, hogy 2012. március 1-től megváltozott a nyugdíjasok utazási kedvezményre jogosultsága, az áttérésre április 30-ig egy hónap átmeneti idő áll rendelkezésre. A Volán Egyesülés tájékoztatása szerint a nyugdíjfolyósító igazgatóság áprilisban megküldi az új elnevezésű, "Ellátottak utazási utalványa" dokumentumot azoknak, akik az új szabályok figyelembevételével jogosultak a nyugdíjas utazási kedvezményre. Az új utazási igazolványok 2013. március 31-ig lesznek érvényesek, a kézhezvételtől használhatók fel a kedvezményes utazásra. A nyugdíjfolyósító igazgatóság 2012. februárban néhány helyre kiküldött, és még "Nyugdíjasok utazási utalványa" megnevezést tartalmazó, 2012/2013. évre tervezett utalványa érvénytelen, nem használható fel utazási kedvezmény igénybevételére - tájékoztatott a Volán Egyesülés. A 2011/2012. évi "Nyugdíjasok utazási utalvány" nyújtotta lehetőséget már teljes egészében felhasználók, de áprilisban kedvezményes utazást terveznek - például a közelgő húsvéti ünnepekre - egyedi kérelemmel, megkereséssel fordulhatnak a megyei vagy fővárosi kormányhivatalok nyugdíjfolyósító igazgatóságához utazási kedvezményre szóló hatósági igazolásért. Ez a hatósági igazolás csak 2012. áprilisban, két utazási alkalomra használható fel 50 százalék kedvezmény mellett. A Volán-társaságok 2012. május 1-jétől már csak az "Ellátottak utazási utalványa" tulajdonosainak biztosítanak utazási kedvezményt a helyközi menetrend szerinti autóbuszjáratokon, a korábbiakra, valamint a külön kérelemre kiadott hatósági igazolásokra nem - hangsúlyozza a Volán Egyesülés. A nyugdíjasok utazási kedvezményének változása nem érinti a 65. éven felüli nyugdíjasokat vagy más hasonló ellátásban részesülőket, ők életkoruk igazolásával díjtalanul utazhatnak a Volán-társaságok helyközi autóbuszjáratain - írja a Volán Egyesülés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.