A Guns N’ Roses az újvidéki Exiten

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egyik legismertebb amerikai hard rock együttes, a Guns N’ Roses lesz a július 12-e és 15-e között megrendezendő idei újvidéki Exit „nagy dobása” – közölték a fesztivál szervezői – olvasható a vajdasagma.info hírportálon.

Az együttest 1985-ben alapították Los Angelesben. A rocktörténelem egyik legsikeresebb zenekara, az 1980-as évek végének, 90-es évek elejének meghatározó együttese. Világszerte több mint 100 millió albumot adtak el, ebből csak az Egyesült Államokban 46 milliót.
Az 1987-ben a Geffen kiadónál megjelent első nagylemezük az Appetite for Destruction a rock legsikeresebb debütálása lett, világszerte több mint 38 millió eladott példánnyal. Az albumról három dal is bekerült a Top 10-be, közülük a Sweet Child o’ Mine listavezető lett. Az 1988-ban kiadott G N’ R Lies a Billboard lista 2. helyén nyitott, így a Guns N’ Roses volt az egyetlen olyan csapat a 80-as években, melynek egyszerre két albuma szerepelt a Top 5-ben. Ez év áprilisában a csoport bekerült a rock’n’roll halhatatlanjai közé.

Előző sztori

Szakpolitikai programalkotásba kezdett az MSZP

Default thumbnail
Következő sztori

Új utakon a szegedi buszközlekedés + TÉRKÉPEK

Legutóbbi hasonló cikkek