5 órai román film kedden a Grandban

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Cristi Puiu által rendezett Virradat című alkotást mutatják be az 5 órai román film sorozat keretében március 27-én. Az igencsak hosszú, három órás alkotást a Grand Caféban láthatják a filmkedvelők.

A hagyományoktól eltérően ezúttal 16 órakor kezdődik a Budapesti Román Kulturális Intézet Szegedi Fiókintézet által szervezett 5 órai román film soron következő vetítése, melyen Cristi Puiu 2010-ben rendezett Virradat című filmjét tekintheti meg az érdeklődő közönség a Grand Caféban. Az ingyenes vetítés előtt bevezetőt mond Erdélyi Ágnes, a Grand Café munkatársa.

A panellakás konyhájában egy férfi és egy nő Piroska nagymamájáról beszélget, halkan, vigyázva, nehogy felébresszék a szomszédos szobában alvó kislányt. Egy városszéli beépítetlen telek elhagyott munkagépei mögül egy férfi figyel egy családot… Magányosan járja a város utcáit, miután megszerezte a vadászfegyverének ütőcsapszegeit. A férfi 42 éves, Viorelnek hívják, furcsa gondolatok nyomasztják, fel-alá kószál a városban és egy különös cél vezérli.

Előző sztori

Elutasította az FB az IKV 2012. évi üzleti tervét

Következő sztori

Hazánk tudományos jövőjét is meghatározzák a Szent-Györgyi-konferencia eredményei