Kultúra

5 órai román film kedden a Grandban

5 órai román film kedden a Grandban

2012. március 26., hétfő
5 órai román film kedden a Grandban

A Cristi Puiu által rendezett Virradat című alkotást mutatják be az 5 órai román film sorozat keretében március 27-én. Az igencsak hosszú, három órás alkotást a Grand Caféban láthatják a filmkedvelők.

A hagyományoktól eltérően ezúttal 16 órakor kezdődik a Budapesti Román Kulturális Intézet Szegedi Fiókintézet által szervezett 5 órai román film soron következő vetítése, melyen

Cristi Puiu

2010-ben rendezett Virradat című filmjét tekintheti meg az érdeklődő közönség a Grand Caféban. Az ingyenes vetítés előtt bevezetőt mond

Erdélyi Ágnes

, a Grand Café munkatársa. A panellakás konyhájában egy férfi és egy nő Piroska nagymamájáról beszélget, halkan, vigyázva, nehogy felébresszék a szomszédos szobában alvó kislányt. Egy városszéli beépítetlen telek elhagyott munkagépei mögül egy férfi figyel egy családot… Magányosan járja a város utcáit, miután megszerezte a vadászfegyverének ütőcsapszegeit. A férfi 42 éves, Viorelnek hívják, furcsa gondolatok nyomasztják, fel-alá kószál a városban és egy különös cél vezérli.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.