Utazás

Utazás: Hosszú hétvégék 2012-ben

Utazás: Hosszú hétvégék 2012-ben

2012. február 24., péntek
Utazás: Hosszú hétvégék 2012-ben

Partnerünk, a C&T Hungary Utazási Irodaezúttal 2012 hosszú hétvégéit veszi lajstromba, mint időpontokat, melyekkel az utazni vágyók kalkulálhatnak. Elsőként egy tavasz közepi prágai utat ajánlanak Olvasóink figyelmébe.

Lehet már jó előre tervezni, mikor lesz hosszú hétvége 2012. egész évben, szép számmal akad 3-4 napos ünnep. Sokkal többször fordul elő idén, mint 2011-ben, hogy több napos pihenéshez nem kell szabadságot kérnünk, hiszen öt olyan alkalommal szerepel a Nemzetgazdasági Minisztérium rendeletében, amikor munkaszüneti napok előtt-után kiadott pihenőnappal számolnak. Szerencsésen alakult, hogy 2012-ben csak a január 1-e volt olyan ünnepnap, mely hétvégére esett. Ebben az évben 8 alkalommal lesz hosszú hétvégénk, így március 15-e, húsvét hétfő és pünkösd hétfő, május 1-e, augusztus 20-a, október 23-a és november 1-e, valamint az idei karácsony igaz hétköznapra esik, de a hétvégékkel együtt öt napos ünnep lesz. Hosszú hétvége 2012. évben elég szép számmal lesz, ráadásul várhatóan még december 31-e is pihenőnappá lesz nyilvánítva. A vonatkozó rendelet december 31-ig hatályos, így ez még ebben nem szerepel a Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint azért nem, mert ennek fejében az azt követő szombatot kellene ledolgozni, ami pedig már a következő évre esik, tehát az ez évi rendeletben erről nincs mód dönteni. Amennyiben valóban ez a plusz pihenőnap is felkerül a listára, úgy 2012-ben kilenc hosszú hétvégénk lehet. Ezt pedig még megfejeli a karácsony és újév közötti minimális két nap, amikor dolgozni kell (december 27. és 28.).

Az alábbi táblázatban összefoglalva látható minden hosszú hétvége 2012. évben

Forrás:

http://berkalkulator.com/hirfolyam/26549-hosszu-hetvege-2012.html

Hosszú hétvége a száztornyú Prágában

(x)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.