Közélet

Új ágyakat kapott a belgyógyászati klinika + FOTÓK

Új ágyakat kapott a belgyógyászati klinika + FOTÓK

2012. február 28., kedd
Új ágyakat kapott a belgyógyászati klinika + FOTÓK

Korszerű betegágyakkal gazdagodott az SZTE ÁOK II. számú Belgyógyászati Klinikájának. A tízmillió forint értékű adományhoz a Szent-Györgyi Albert Rotary Club révén jutott a kórház, melyet kedd délelőtt vett át Forster Tamás intézményvezető.

Az SZTE ÁOK II. számú Belgyógyászati Klinikája régóta jó kapcsolatot ápol a Szent-Györgyi Albert Rotary Clubbal. A klub a tavalyi hatmillió forintos juttatás után most újabb tízmillió forint értékben adományozott korszerû, a mai kor kívánalmainak megfelelő betegágyakat a klinika részére. Egy alapítványon keresztül, Németországból érkezett az a húsz ágy, melynek értéke a kiegészítőkkel együtt (éjjeli szekrény, etetõ asztal, stb.) eléri az egymillió forintot darabonként. Az új szerzemények - melyeket hivatalosan kedd délelőtt vett át

Forster Tamás

, a II. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ tanszékvezető egyetemi tanára - a vérkeringési rendellenességekkel fekvő betegek kényelmét és az ápoló-gyógyító munka színvonalának emelését szolgálják majd a jövőben.

Húsz új férőhely

"Immáron hagyományosnak mondható, hogy a Rotary club pénzzel, vagy eszközökkel segíti a klinika működését. Bízunk benne, hogy ezzel az adománnyal javíthatnánk a kórház körülményein, hozzájárulva a betegek gyógyulásához, komfortérzetük javításához" - hangsúlyozta Ézsiás Róbert, a klub tagja. Mint mondta, az ágyakhoz németországi kapcsolatain keresztül jutott, így jóval áron alul sikerült beszerezniük. "Nagyobb segítség ez, mintha pénzt kaptunk volna, hiszen az ágyakhoz saját erőből ilyen módon nem tudtuk volna hozzájutni" - emelte ki Forster Tamás, hozzátéve: a tavalyi évben 12 ágyat kapott a klinika, a mostani húszra is nagy szükség volt. A kezelt betegek nagy része igen nehéz helyzetben van, gyógyulásukhoz nagyban hozzájárulhatunk a kényelmük javításával. A klub évek óta rendszeresen támogatja a Gyermekgyógyászati Klinika Kardiológiai Osztályát kisebb- nagyobb adományokkal. Korábban is gyakran elõfordult, hogy a klub a betegellátáshoz szükséges anyagokkal, fizikai munkával, valamint mûszervásárlásokkal segítette a gyógyító munkát: elmúlt húsz esztendőben közel kettőszáz millió forintnyi adományt tudtak közvetlenül átadni a rászorulóknak. Korábban a II. Belklinikán indítottak el egy hárommillió forintos beruházást, melynek eredményeképpen közel 130 milliós fejlesztést sikerült az intézményben megvalósítani. Részt vettek továbbá a Központi Kémiai Labor felújításában, a szegedi iskolák mozgáskorlátozott feljáróinak kiépítésében, valamint az elmúlt években több tucat katasztrófa sújtotta, vagy "mélyszegénységben élő, rászoruló családnak adtak át ruhát, bútort, háztartási gépeket és berendezéseket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.