Közélet

Nem pihent a katasztrófavédelem csütörtökön sem

Nem pihent a katasztrófavédelem csütörtökön sem

2012. február 16., csütörtök
Nem pihent a katasztrófavédelem csütörtökön sem

A viharos szél és havazás, illetve hófúvás miatt csütörtökön kora estig mintegy száz műszaki mentést végzett a katasztrófavédelem; Bács-Kiskun megyében tizenöt település elérhetetlen - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel. Közlekedési balesetekben tizenketten sérültek meg, illetve összesen heten szenvedtek szén-monoxid-mérgezést, egy ember a mérgezés következtében meghalt.

A katasztrófavédők elsősorban közúti baleseteknél avatkoztak be, valamint elakadt járműveket mentettek ki a hó fogságából. Csávoly és Baja között, az 55-ös főúton összesen ötven járművet szabadítottak ki a beavatkozó egységek, a Tolna megyei Iregszemcse és Nagyszokoly között harminc jármű, köztük egy tizenkét embert szállító busz akadt el a hóban. Az M7-es autópálya 57-es és 60-as kilométere között tizenkilenc autó csúszott egymásba. Kora délután Bács-Kiskun megyében tizenöt településre nem lehetett bejutni, délelőtt a Veszprém megyei Hidegkút volt átmenetileg megközelíthetetlen, a településre vezető utat a közútkezelő másfél óra alatt megtisztította. A hó és az erős szél következtében hat megyében ideiglenesen huszonnégy útszakasz volt járhatatlan, a legtöbb Bács-Kiskun és Fejér megyében, de érintett volt Komárom-Esztergom, Nógrád, Békés és Veszprém megye is. Az OKF összesítése szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat délután hét megye (Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj Zemplén, Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom, Fejér és Veszprém) 38 kistérségére adott ki másodfokú riasztást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.