Gazdaság

Májusig húzódhatnak az IMF-tárgyalások

Májusig húzódhatnak az IMF-tárgyalások

2012. február 20., hétfő
Májusig húzódhatnak az IMF-tárgyalások

A jövő hónap vége felé kezdődhetnek és valószínűleg májusig eltartanak a magyar kormány, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az EU hivatalos tárgyalásai egy új finanszírozási programról - vélekedtek hétfői helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

A City egyik legnagyobb befektetési bankcsoportja, a Baclays Capital közgazdászai budapesti tájékozódó látogatásukról befektetőknek összeállított, hétfőn Londonban ismertetett beszámolójukban közölték, hogy tapasztalataik szerint a magyar kormány elkötelezte magát a tárgyalások végig vitele és a majdani program végrehajtása mellett. A ház londoni szakértői ezzel együtt is azonban "nehéz és elhúzódó" tárgyalássorozatra számítanak, mivel véleményük szerint a kormány "jórészt elégedett" a hivatali ideje alatt eddig érvényesített gazdaságpolitikával, és "a lehető legkevesebb változtatásra" törekszik. A Barclays Capital elemzői szerint ez azt jelenti, hogy a felek esetleg csak több tárgyalási forduló után jutnak egyezségre. A ház londoni közgazdászai hétfői elemzésükben közölték: mindent egybevetve azzal számolnak, hogy a tárgyalások március második felében kezdődnek, és "május előtt nem fejeződnek be".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.