Májusig húzódhatnak az IMF-tárgyalások

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A jövő hónap vége felé kezdődhetnek és valószínűleg májusig eltartanak a magyar kormány, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az EU hivatalos tárgyalásai egy új finanszírozási programról – vélekedtek hétfői helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

A City egyik legnagyobb befektetési bankcsoportja, a Baclays Capital közgazdászai budapesti tájékozódó látogatásukról befektetőknek összeállított, hétfőn Londonban ismertetett beszámolójukban közölték, hogy tapasztalataik szerint a magyar kormány elkötelezte magát a tárgyalások végig vitele és a majdani program végrehajtása mellett.

A ház londoni szakértői ezzel együtt is azonban “nehéz és elhúzódó” tárgyalássorozatra számítanak, mivel véleményük szerint a kormány “jórészt elégedett” a hivatali ideje alatt eddig érvényesített gazdaságpolitikával, és “a lehető legkevesebb változtatásra” törekszik. A Barclays Capital elemzői szerint ez azt jelenti, hogy a felek esetleg csak több tárgyalási forduló után jutnak egyezségre.

A ház londoni közgazdászai hétfői elemzésükben közölték: mindent egybevetve azzal számolnak, hogy a tárgyalások március második felében kezdődnek, és “május előtt nem fejeződnek be”.

Előző sztori

Nem a Hold a cél: egy leszerelt katonáról

Következő sztori

Dzsiu-dzsicu: szegedi sikerek Makón