Közélet

Lépésről lépésre a dorozsmai rendőrőrsért

Lépésről lépésre a dorozsmai rendőrőrsért

2012. február 19., vasárnap
Lépésről lépésre a dorozsmai rendőrőrsért

Dorozsma központjába költöztetnék a körzeti megbízotti irodát a választókerület önkormányzati képviselői. Egy tágasabb, később akár rendőrőrsnek is átalakítható épületet szemeltek ki, s ezzel a lépéssel a „jól látható rendőrség” elvét is megvalósítanák.

Jelenleg hat körzeti megbízott dolgozik a tízezer-hatszáz lakosú városrészben, s régóta szorgalmazzák már az állandó rendőrőrs felállítását. Erre még biztosan várniuk kell a dorozsmaiaknak, ám a KMB-iroda hamarosan a központba, egy nagyobb helyre költözhet. A városi rendőrkapitányság kiskundorozsmai KMB-irodájának áttelepítése tárgyában önálló képviselői indítványt

nyújtott be

a február 24-i közgyűlésre Mihálffy Béla és Kosik Dénes (Fidesz-KDNP). Kosik Dénestől megtudtuk, egy régi épület lakásszerű részében működik jelenleg az iroda, s a cél az, hogy annál sokkal kulturáltabb helyre tudják költöztetni. „Ezzel a jól látható rendőrség elvét is megvalósítjuk, illetve az egység rangjának megfelelő helyiséget tudunk számukra biztosítani a Negyvennyolcas utca 12. szám alatt” – hangsúlyozta. „Távlati célunk természetesen az, hogy állandó rendőrőrs legyen a városrészben, így javulna a közbiztonság, illetve az emberek biztonságérzete is” – vette át a szót képviselőtársától Mihálffy Béla. Az utóbbi időszakban a közterületi rongálások száma csökkent, ám sajnos megszaporodtak a betörések Dorozsmán. „Kifigyelik, hol élnek idősek, vagy éppen azt, hogy ki nem tart kutyát, és oda törnek be” – közölte.

A körzeti megbízotti iroda jelenleg a Negyvennyolcas utca 47. szám alatt található. Az IKV kezelésében lévő 52 négyzetméteres ingatlan helyett javasolt közel 30 négyzetméterrel nagyobb, s mint Kosik Dénes elmondta, jelenleg a Szegedi Környezetgazdálkodás Nonprofit Kft. használja. „A rendőrkapitány úrral közösen megtekintettük, s arról tájékoztatott bennünket, hogy ez az épület technikailag megfelel arra, hogy rendőrőrs legyen, vagyis az iroda átköltöztetése az első lépés afelé, hogy rendőrőrs lehessen Dorozsmán” – tudatta Kosik. A Fidesz-KDNP-s képviselők szerint a szükséges átalakítások költségeit a Negyvennyolcas utca 47. szám alatti megüresedő ingatlan értékesítéséből lehetne fedezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.