Lépésről lépésre a dorozsmai rendőrőrsért

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Dorozsma központjába költöztetnék a körzeti megbízotti irodát a választókerület önkormányzati képviselői. Egy tágasabb, később akár rendőrőrsnek is átalakítható épületet szemeltek ki, s ezzel a lépéssel a „jól látható rendőrség” elvét is megvalósítanák.

Jelenleg hat körzeti megbízott dolgozik a tízezer-hatszáz lakosú városrészben, s régóta szorgalmazzák már az állandó rendőrőrs felállítását. Erre még biztosan várniuk kell a dorozsmaiaknak, ám a KMB-iroda hamarosan a központba, egy nagyobb helyre költözhet.

A városi rendőrkapitányság kiskundorozsmai KMB-irodájának áttelepítése tárgyában önálló képviselői indítványt nyújtott be a február 24-i közgyűlésre Mihálffy Béla és Kosik Dénes (Fidesz-KDNP). Kosik Dénestől megtudtuk, egy régi épület lakásszerű részében működik jelenleg az iroda, s a cél az, hogy annál sokkal kulturáltabb helyre tudják költöztetni. „Ezzel a jól látható rendőrség elvét is megvalósítjuk, illetve az egység rangjának megfelelő helyiséget tudunk számukra biztosítani a Negyvennyolcas utca 12. szám alatt” – hangsúlyozta.

„Távlati célunk természetesen az, hogy állandó rendőrőrs legyen a városrészben, így javulna a közbiztonság, illetve az emberek biztonságérzete is” – vette át a szót képviselőtársától Mihálffy Béla. Az utóbbi időszakban a közterületi rongálások száma csökkent, ám sajnos megszaporodtak a betörések Dorozsmán. „Kifigyelik, hol élnek idősek, vagy éppen azt, hogy ki nem tart kutyát, és oda törnek be” – közölte.

A körzeti megbízotti iroda jelenleg a Negyvennyolcas utca 47. szám alatt található. Az IKV kezelésében lévő 52 négyzetméteres ingatlan helyett javasolt közel 30 négyzetméterrel nagyobb, s mint Kosik Dénes elmondta, jelenleg a Szegedi Környezetgazdálkodás Nonprofit Kft. használja. „A rendőrkapitány úrral közösen megtekintettük, s arról tájékoztatott bennünket, hogy ez az épület technikailag megfelel arra, hogy rendőrőrs legyen, vagyis az iroda átköltöztetése az első lépés afelé, hogy rendőrőrs lehessen Dorozsmán” – tudatta Kosik.

A Fidesz-KDNP-s képviselők szerint a szükséges átalakítások költségeit a Negyvennyolcas utca 47. szám alatti megüresedő ingatlan értékesítéséből lehetne fedezni.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: dorozsmai diadal az FK ellen Bernát-triplával

Következő sztori

Blanckenstein Miklós: A házasság a gyógyír minden válságra?

Legutóbbi hasonló cikkek