Sport

Labdarúgás: Újabb szponzor állt a HFC mellé

Labdarúgás: Újabb szponzor állt a HFC mellé

2012. február 18., szombat
Labdarúgás: Újabb szponzor állt a HFC mellé

Hosszú hónapok kitartó munkája eredményeként újabb támogatóra talált a Hódmezővásárhelyi Futball Club, jelentette be pénteken délután a sajtó képviselői előtt Horváth Zoltán, a klub elnöke. A HFC labdarúgók eredményes szerepléséhez a jövőben a vásárhelyi székhelyű Ventas Coffee Hungary Kft. anyagi támogatásával kíván hozzájárulni.

Horváth Zoltán

bevezetőjében elmondta, hogy az egyesület vezetői az elmúlt időszakban folyamatosan keresték a lehetőséget újabb támogatók megnyerése érdekében. Ezek a tárgyalások biztatóan haladnak és a pénteken koradélután aláírt támogatói szerződés az első konkrét eredmény ebben a munkában. Az elnök szólt arról is, hogy a társasági adó támogatásnak köszönhetően az egyesület 34 millió forinthoz jutott, ami kizárólag az utánpótlás céljaira fordítható. Ennek első látható eredménye, hogy a HFC fiataljai január közepe óta egységes felszerelésben végezhetik napi edzéseiket, minden csapatnak sikerült kellő mennyiségű labdát biztosítani, a csapatok egységes utazó felszerelést kaptak és nem utolsó sorban az utánpótlás tavaszi versenyeztetése is biztosítottnak tűnik. A felnőtt csapatok működtetéséhez azonban a Ventas Coffee Hungary Kft-hez hasonló támogatókat kell megnyerni.

Az új támogató képviseletében

Veszelovszki László

, a cég kávé divizió vezetője elmondta, hogy megítélésük szerint egy sikeres vállalkozásnak kötelező támogatni a sportot, hiszen a sportolókat rendre, fegyelemre és kitartásra nevelik edzőik, amelyeknek később a mindennapi életben is nagy hasznát vehetik a fiatalok. A divizió vezető kiemelte, hogy a sportágak közül nem véletlenül választották a labdarúgást, hiszen ezt a sportágat űzik a legtöbben és a sportszerető szurkolók között is ez számít a legnépszerűbbnek. Veszelovszki László végezetül reményét fejezte ki, hogy a HFC jövőbeni sikerei egyben a Ventas kft sikerei is lesznek. Ezt követően Horváth Zoltán és Veszelovszki László látta el kézjegyével a támogatói szerződést, ami egyelőre egy évre szól, de mindkét fél reménye szerint egy hosszabb távú, eredményes együttműködés kezdetét jelenti. A támogatás összegéről a felek nem kívántak nyilatkozni.

A sajtótájékoztató második részében

Kandó Róbert

, a Hódmezővásárhelyi Labdarúgó Akadémia igazgatója szólt arról, hogy a HFC vezetése az elmúlt év novemberében határozott arról, hogy a klub utánpótlás nevelését nyílt akadémiai formában folytatja tovább. Jelenleg az óvodásoktól az ifistákig bezárólag közel 350 fiatal rúgja a bőrt az egyesület keretein belül. A klubnak tíz nagypályás bajnokságban szereplő csapata van, emellett további négy korosztály csökkentett pályaméretű versenyrendszerben szerepel. A HFC a HISZK Eötvös József Székhelyintézménnyel összefogva már negyedik éve működtet sporttagozatos osztályt, így a legidősebbek idén már érettségiznek. A sporttagozatos osztály létjogosultságát jelzi, hogy évről-évre nagyobb a jelentkezők száma. Az idei télen először rendezett a klub széles körű kiválasztót, amelyen közel 200 fiatal jelent meg. Közülük 29-en azóta már a HFC igazolt labdarúgói lettek, mellettük szinte teljesen összeállt az ősszel kezdő új elsősök névsora is. Befejezésül Kandó Róbert emlékeztetett arra, hogy ebben az évben ünnepli fennállásának századik évfordulóját a vásárhelyi labdarúgás. A centenáriumot a klub mind rendezvényeivel, mind eredményeivel szeretné méltóképpen megünnepelni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.