Labdarúgás: Újabb szponzor állt a HFC mellé

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hosszú hónapok kitartó munkája eredményeként újabb támogatóra talált a Hódmezővásárhelyi Futball Club, jelentette be pénteken délután a sajtó képviselői előtt Horváth Zoltán, a klub elnöke. A HFC labdarúgók eredményes szerepléséhez a jövőben a vásárhelyi székhelyű Ventas Coffee Hungary Kft. anyagi támogatásával kíván hozzájárulni.

Horváth Zoltán bevezetőjében elmondta, hogy az egyesület vezetői az elmúlt időszakban folyamatosan keresték a lehetőséget újabb támogatók megnyerése érdekében. Ezek a tárgyalások biztatóan haladnak és a pénteken koradélután aláírt támogatói szerződés az első konkrét eredmény ebben a munkában. Az elnök szólt arról is, hogy a társasági adó támogatásnak köszönhetően az egyesület 34 millió forinthoz jutott, ami kizárólag az utánpótlás céljaira fordítható. Ennek első látható eredménye, hogy a HFC fiataljai január közepe óta egységes felszerelésben végezhetik napi edzéseiket, minden csapatnak sikerült kellő mennyiségű labdát biztosítani, a csapatok egységes utazó felszerelést kaptak és nem utolsó sorban az utánpótlás tavaszi versenyeztetése is biztosítottnak tűnik. A felnőtt csapatok működtetéséhez azonban a Ventas Coffee Hungary Kft-hez hasonló támogatókat kell megnyerni.

Az új támogató képviseletében Veszelovszki László, a cég kávé divizió vezetője elmondta, hogy megítélésük szerint egy sikeres vállalkozásnak kötelező támogatni a sportot, hiszen a sportolókat rendre, fegyelemre és kitartásra nevelik edzőik, amelyeknek később a mindennapi életben is nagy hasznát vehetik a fiatalok. A divizió vezető kiemelte, hogy a sportágak közül nem véletlenül választották a labdarúgást, hiszen ezt a sportágat űzik a legtöbben és a sportszerető szurkolók között is ez számít a legnépszerűbbnek. Veszelovszki László végezetül reményét fejezte ki, hogy a HFC jövőbeni sikerei egyben a Ventas kft sikerei is lesznek.

Ezt követően Horváth Zoltán és Veszelovszki László látta el kézjegyével a támogatói szerződést, ami egyelőre egy évre szól, de mindkét fél reménye szerint egy hosszabb távú, eredményes együttműködés kezdetét jelenti. A támogatás összegéről a felek nem kívántak nyilatkozni.

A sajtótájékoztató második részében Kandó Róbert, a Hódmezővásárhelyi Labdarúgó Akadémia igazgatója szólt arról, hogy a HFC vezetése az elmúlt év novemberében határozott arról, hogy a klub utánpótlás nevelését nyílt akadémiai formában folytatja tovább. Jelenleg az óvodásoktól az ifistákig bezárólag közel 350 fiatal rúgja a bőrt az egyesület keretein belül. A klubnak tíz nagypályás bajnokságban szereplő csapata van, emellett további négy korosztály csökkentett pályaméretű versenyrendszerben szerepel. A HFC a HISZK Eötvös József Székhelyintézménnyel összefogva már negyedik éve működtet sporttagozatos osztályt, így a legidősebbek idén már érettségiznek. A sporttagozatos osztály létjogosultságát jelzi, hogy évről-évre nagyobb a jelentkezők száma. Az idei télen először rendezett a klub széles körű kiválasztót, amelyen közel 200 fiatal jelent meg. Közülük 29-en azóta már a HFC igazolt labdarúgói lettek, mellettük szinte teljesen összeállt az ősszel kezdő új elsősök névsora is.

Befejezésül Kandó Róbert emlékeztetett arra, hogy ebben az évben ünnepli fennállásának századik évfordulóját a vásárhelyi labdarúgás. A centenáriumot a klub mind rendezvényeivel, mind eredményeivel szeretné méltóképpen megünnepelni.

Előző sztori

Lelkészházaspárok a házasságról + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Hasznos tanácsok a téli depresszió ellen + VIDEÓ

Legutóbbi hasonló cikkek