Sport

Kézilabda: lényeg a két pont, a többit felejtsük el + FOTÓK

Kézilabda: lényeg a két pont, a többit felejtsük el + FOTÓK

2012. február 4., szombat
Kézilabda: lényeg a két pont, a többit felejtsük el + FOTÓK

Nem túl magas színvonalú, edzőmeccsnek is beillő mérkőzésen váratlanul szoros eredménnyel aratott győzelmet a végig vezető Pick Szeged a Kecskemét elleni tavaszi bajnoki nyitányon.

26
-
24
Pick Szeged
-
Kecskeméti KSE
Férfi kézilabda NB I 17. forduló

A megszokotthoz képest jóval kevesebb néző előtt kezdődött a mérkőzés, melyen két és fél percnyi tapogatózás után hamar elhúzott 3-0-ra a Pick, majd folyamatosan elszakadt ellenfelétől, melynek védekezése leginkább

Nagy Levente

kapus bravúrjaiból állt, a hazaiak sorra szerezték góljaikat indításokból. A szegedi kapuban

Mikler Roland

parádézott a vendég támadásokkal és indítások sorra haltak el rajta. A szünet előtt

Dusan Beocsanin

szórakoztatta a közönséget cundereivel (14-7). A második félidőben folytatódott a magabiztos hazai játék, bár a rengeteg pontatlanság továbbra sem emelte a színvonalat. Magabiztos előnye tudatában kicsit a szépségre játszott már a Skaliczki-csapat, miközben a mindkét kapuban mutattak be újabb bravúrokat a portások (a vendégeknél a csereként beállt

Kiss Olivér

).

Ancsin Gábor

lett a hazai gólfelelős a félidő derekára, ám a

Varsandán

testvérek eredményes játéka révén fel tudott kapaszkodni a vendégcsapat 25-22-re az 58. percben. Fél perccel a vége előtt még

Szabó Péter

lopott labdát és kettőre csökkentette a hazai előnyt, majd egy váratlan gólváltást követően kialakult a 26-24-es végeredmény a szombat esti felejthető mérkőzésen.

Férfi kézilabda NB I 17. forduló

Pick Szeged - Kecskeméti KSE 26-24 (14-7)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Bacs, Bán.

Pick Szeged:

MIKLER - Vadkerti 1, Ancsin 5, Buday 3, Pribanic 4, Sulc 3, PRODANOVICS 7.

Csere:

Czina, Beocsanin 3, Bajorhegyi, Nagy N.

Vezetőedző:

Skaliczki László.

Kecskemét:

Nagy L. - Bajusz 1, Bakos 3, Temesvári 5, Antal, Kupcsik, Dobó 2.

Csere:

Kiss O. (kapus), Tóth E., SZABÓ P. 6, VARSANDÁN M. 5, Varsandán Á. 2.

Vezetőedző:

Avar György.

Hétméteres:

4/2, ill. 3/2.

Kiállítás:

4 perc, ill. 6 perc. Skaliczki László:

"Az első félidőben jól védekeztünk, azonban a szünet után látott Pick Szeged nem hasonlított arra a csapatra amit az ősz folyamán megszokhattunk remek őszire."

Online közvetítésünk:

Végeredmény: 26-24 (14-7, 12-17) A második félidő már nem mutatta azt a harcias játékot a Pick részéről, mint amit az első játékrészben láthattunk, ám így sem forgott veszélyben a hazai alakulat győzelme, amely végig irányítása alatt tartotta az összecsapás alakulását. Dicséretet érdemel ugyanakkor a Kecskemét is, hiszen kihozta magából a maximumot és több jó produkciót is láthattunk a vendégektől is.
60' Szabó Péter az utolsó pillanatokban még szerzett egy labdát, s a könnyű lehetőséget köszönte szépen, s miután végigrohant a pályán, a jobb felső sarokba bombázta a ziccert. Az ellenakció során Vadkerti tört be a bal szélről, s vágta be a labdát a kapuba, majd még egy kecskeméti támadásra jutott idő, amit Varsandán Milán zárt góllal szinte közvetlenül a mérkőzés befejeztét jelző dudaszó elhangzását megelőzően. 26-24.
59' Próbálkozik a Pick a védelem feltörésén, ám ezekben a percekben ez nem megy.
58' Vadkerti kapott volna labdát beálló posztra, de szabálytalankodtak ellene.
57' Szabó Péter lőtt kiválóan gólt - laposan, miután türelmesen kipasszolgatták a szegedi védelmet. 25-22.
56' Vadkerti fordult be a bal szélről, de nem tudott gólt szerezni.
55' Bakos lőtt újabb remek átlövésgólt - elképesztő lövőerő jellemezte, ráadásul közel volt Mikler fejéhez, ami szintén megnehezítette a védést. 25-21. Pribaniccsal szemben követtek el szabálytalanságot, s Beocsanin mellé lőtte a hetest...
54' Ancsint ezúttal sikerült megakadályoznia a vendégek kapusának a gólszerzésben.
53' Ancsin feltartóztathatatlan: a jobb alsó sarokba tartó lövésével szemben esélye sem volt a hálóőrnek. Bakos lőtt zseniálisan a bal felső sarokba - estében. 25-20.
52' Elkapkodott szegedi akció után egy rendkívül gyors és jól felépített támadás után Dobó volt eredményes a jobb szélről - a kapufa ezúttal velük volt. 24-19.
51' Pribanic lőtt bevetődve gólt, majd Dobó villant a másik kapunál. 24-18.
50' Varsandán Milán vetődött be a hatoson belülre a megszerzett labdával, s megmozdulása gólt is eredményezett. 23-17.
49' Szabó Péter került közel a gólszerzéshez, ám ezúttal nem volt szerencséje. Budaynak viszont igen, aki nagy gólt szerzett átlövésből. 23-16.
48' Ancsin lőtt estében is nagy gólt hét-nyolc méterről, szinte szemből a kapuval. 22-16.
47' Varsandán Milán szerzett labdát, majd miután végigrohant a pályán, bevágta a labdát a kapuba. 21-15. A megszerzett labdával megiramodott a Kecskemét, s Varsandán Áron a bal szélről volt eredményes. 21-16.
46' A megszerzett labdával igyekezett támadást vezetni a Kecskemét, ám Ancsin kétperces kiállítást érően szabálytalankodott. Varsandán Milán lőtt gólt bal szélről bevetődve. 21-14.
45' Bakos Dávid átlövéssel próbálkozott kétszer is - először Mikler, majd a védelem blokkolt.
44' Varsandán Milán ismét gólszerzéssel próbálkozott, ám ezúttal nem járt sikerrel - Mikler. Ancsin újfent megállíthatatlannak bizonyult, s távolról volt eredményes. 21-13.
43' Kis híján megkapta a labdát Antal a labdát, ám a megszerzett labdával újabb átlövésgólt ért el Sulc révén a Pick. 20-13.
42' Temesvári került ziccerbe, de Mikler ezúttal is remekelt! Ancsin Gábor is formába lendült: átlövésből volt eredményes ezúttal. 19-13.
41' Ancsinnak kellett szinte beverekednie a labdát a kapuba, s ki is állították róla Varsandán Milánt. Bajusz lőtt mintegy hét méterről gólt. 18-13.
40' Tóth Edmond addig forgolódott, míg dobóhelyzetbe nem hozta magát, majd a szabálytalanság után Varsandán Milán dobta be a hétméterest - némi cunderrel. 17-12.
39' Beocsanin lépéshibát követett el - négy az egy ellen szituációban...
38' Antal Szabocs próbálkozott beállóból, de Mikler remekül játszik - csapattársaihoz hasonlóan.
37' Prodanovic lőtt újabb látványos gólt átlövésből. 17-11.
36' Varsandán Áron volt eredményes lőtt hetesből gólt. Beocsanin lövését védte a kapus, majd Temesvári lőtt ziccergólt. 16-11.
34-35' Vadkerti akadályozta meg kecskeméti gólt, de maradhatott a vendégeknél a labda. Varsandán Milán a bal szélről próbált gólt szerezni, de Mikler résen volt.
33' Szinte megismételte előző gólját Prodanovic, aki a labdaszerzés után cunderezett a kapus mellett ziccerhelyzetben. Szabó Péter lőtt távolról gólt. 16-9.
32' Varsandán Áron lövése eredménytelennek bizonyult, majd az ellentámadásból Prodanovic lőtt gyors gólt.
31' Kiss Olivér állt be a kecskemétiek kapujába. Szabó Péter lőtt átlövésből gólt a jobb alsó sarokba - Mikler nem tudott leérni. 14-8.
Félidőben: 14-7. Egyelőre nincs ok az aggodalomra, a Pick rendkívül meggyőző teljesítményt nyújt, és mind támadásban, mind pedig védekezésben magasabb szintet képviselt az első játékrészben, mint soros ellenfele. Reméljük, ez a folytatásban sem változik meg!
30' Mindkét oldalon előfordultak hibák a támadásvezetés során. A félidő utolsó momentumaként Szabó Péter lőhetett időntúli szabaddobást, de nem sikerült kaput találnia.
29' Temesvári indult, s már csak a kapussal állt szemben, de Mikler ezúttal is brillírozott.
28' Bakos lőtt egy látványos átlövésgólt. 13-7. Beocsanin fantasztikus bombájával a jobb felső sarokba vágta a labdát.
26-27' Sulc lövése nyomán sarokdobással jöhetett a Pick, amely akció végén Pribanic beállóból lőhetett volna gólt - de nem sikerült neki. Labdalopás után Prodanovic cunderezte el a labdát a kapus mellett. 13-6.
25' Temesvári szerezte meg a labdát, és senkitől sem zavartatva, higgadtan vágta be a ziccert. 12-6.
23-24' Tóth Edmond lövése lepattant a védőfalról, s a megszerzett labdával megindulhatott Vadkerti. A nagy ziccerrel azonban nem tudott élni - a kaput sem találta el. Varsandán Milánhoz került a kaupufáról a labda, s azt be is vágta a bal szélről. Pribanic is eredménye volt - ő átlövésből. 12-5.
21-22' Prodanovics ellen faultoltak kecsegtető helyzetben, majd Pribanic igyekezett befordulni - csak szabálytalanul tudták megállítani. Beocsanin kíméletlenül bevágta a hetest. 11-4.
20' Pick-lépéshibát követően Varsandán Milánnal szemben követtek el szabálytalanságot dobás közben. Bajusz hetesét azonban fogta Mikler.
19' Türelmesen, már-már passzívan vezették a labdát a kecskemétiek, amit időkérés szakított meg.
18' Bajusz lövését blokkolták a fiúk, majd Pribanic kapkodott túlságosan, s adta el a labdát. Bakos is elhagyta a labdát, melyből ismét gyorsan indulhatott Pribanic - aki nem is hibázott. 10-4.
17' Szabó Péternek nem ment el a lövőkedve - Mikler viszont egyelőre őrzi jó formáját.
16' Bakos Dávid egy szépen kivitelezett támadás végén volt eredményes a jobb szélről. 8-4. Pribanic ellen szabálytalankodott Dobó - kiállították, Beocsanin pedig belőtte a büntetőt. 9-4.
15' Szabó Péter is - el kell ismerni - látványos gólt lőtt a jobb felső sarokba. 7-3. Pribanic lőtt kiváló gólt beálló posztról! 8-3.
14' Sulc lőtt fantasztikus gólt átlövésből Buday passzából. 7-2.
13' Temesvári fordult be a bal szélről, de Mikler ezúttal is menteni tudott.
12' Szabó Péter átlövési kísérletét hárította Mikler. Prodanovic emelte át a kapust szélről indulva. 6-2.
11' Tóth Edmond kapott sárga lapot. Ancsin ezúttal sem tudott túl járni a kapus eszén - biztató lövését kitornázta a hálóőr.
10' Prodanovics indult el a jobb szélen, s mivel nem tudta senki sem lelassítani, könnyű gólt szerzett. Eddig jól mennek a gyors akciók... 5-2.
9' Szabó Péter csipkézte ki a jobb felső sarkot, majd Sulc lőtt gólt a kapus lábai között. 4-2.
8' Ancsin lövése ezúttal a jobb alsó sarok felé tartott - elérte azonban a kapus. Dobó kapott kétperces kiállítást, ám Buday kihagyta a hetest.
7 Sulc lövését védte a kapus, majd gyorsindításból szépített Temesvári. 3-1.
5-6' Szabó Péter próbálkozott távolról - de fölé ment. A másik oldalon pedig labdát szerzett. Vadkerti ziccert hibázott, illetve Nagy Levente kapus mentett lábbal. Buday lőtt gólt, miután végigrohant a pályán a megszerzett labdával. 3-0.
4' Vadkerti passzából - és Mikler védése után, melyet Dobó lövése után mutatott be - Pribanic szerzett gyors ellentámadásból gólt. 2-0.
3' Sokmozgásos támadás jellemzi a Picket, melynek a végén Buday lőtt remek átlövésgólt - besegített a jobb kapufa is. 1-0.
2' Temesvári fordult be a bal szélről, de Mikler védeni tudott.
1' Ancsin próbálkozott átlövéssel, de védte a lövést Nagy Levente.
17.58 Most fejeződött be a két együttes bemutatása. Az időjárásnak betudhatóan igen kevesen, mintegy háromszázan látogattak ki a találkozóra.
17.55 Talán jól érzékelteti, mekkora az esélye a mai Pick-győzelemnek, hogy a Szeged honlapján a szavazatok 93%-a szerint a hazaiak örülhetnek majd a mérkőzést követően... Remélhetőleg ennyien nem tévedhetnek...
17.48 A gárdák nagy lendülettel és lelkesedéssel végzik a bemelegítést. Meglátjuk, mekkora erőbedobásra kényszerítik a mieinket a vendégek...
17.46 A két csapat idei első, kecskeméti összecsapását a Pick nyerte 31-25 arányban. Bízzunk benne, hogy a siker a mai napon sem forog majd veszélyben!
17.42 Sok szeretettel köszöntjük Kedves Olvasóinkat! Hamarosan, egész pontosan 18.00-kor kezdődik a Pick Szeged - Kecskeméti KSE kézilabda-mérkőzés az NB I 17. fordulójából. Reméljük, a papírformának megfelelően hazai győzelemnek örülhetünk a találkozót követően!
Beharangozó írásunk itt olvasható!

Budai Levente - Illés András

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.