Sport

Kézilabda: győzelmes búcsú a szurkolóktól + FOTÓK

Kézilabda: győzelmes búcsú a szurkolóktól + FOTÓK

2012. február 18., szombat
Kézilabda: győzelmes búcsú a szurkolóktól + FOTÓK

Összejött a szép búcsú a hazai közönségtől a Pick Szegednek a Bajnokok Ligájában az utolsó hazai meccsen: Vadkertiék tízzel verték a Partizan Beogradot.

31
-
21
Pick Szeged
-
Partizan Beograd
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája 8. forduló

Az már korábban eldőlt, hogy egyik csapat sem juthat tovább a nyolcaddöntőbe, ám így is szép számmal látogattak ki szurkolók a csarnokba.

Buday Dániel

lábsérülés miatt nem vállalta a játékot. Az első (vendég)gól után sokáig állt a játék az eredményjelző meghibásodása miatt. A két szerb légiós,

Rajko Prodanovics

és

Dusan Beocsanin

, valamint a szlovák

Fero Sulc

révén a 12. percben vezetett először a Szeged (5-4), amely kettős emberelőnyben, negyedóra elteltével 8-4-re meglépett. Azonos létszámban a szerbek rendezték soraikat, és felzárkóztak.

Ancsin Gábor

adott ezután lendületet a szegedieknek, ő volt a találkozón az első magyar játékos, aki betalált. A Pick előnye – noha volt közben kiállítás is - kitartott a szünetig (13-10), hála

Mikler Roland

kapusbravúrjainak.

A második félidőt remekül kezdte a Tisza-parti alakulat, Ancsin hatalmas góljaival hamarosan 18-12-re módosult az állás. A vendégeknek még akkor is csak fellángolásaik voltak, amikor a magyar "mesterlövészt" ismételten kiküldték. Ahogy állandósult a biztos szegedi vezetés, igyekezett a szurkolóit is maximálisan kiszolgálni a Skaliczki-gárda. Már csak az volt a kérdés, lesz-e "közte tíz", ez az 52. percre jött össze 28-18-as állásnál. Tatai Péter remek védései tartást adtak a hátra lévő időre is, így magabiztos győzelemmel zárta idénybeli utolsó hazai BL-meccsét a Tisza-parti együttes (31-21). Járt is érte a vastaps. A Pick Szeged jövő vasárnap a León vendégeként zárja a sorozatot.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája D csoport 8. forduló:

Pick Szeged - Partizan Beograd 31-21 (13-10) Szeged, újszegedi sportcsarnok, 2000 néző. Vezette: Judcsitsz, Kot (fehéroroszok). Pick Szeged: MIKLER - PRODANOVICS 5, ANCSIN 8, SULC 6, Zubai 1, Beocsanin 1, Vadkerti 1. Csere: Czina, Pribanic 3, Bajorhegyi 3, Fekete, Nagy N. 3. Vezetőedző: Skaliczi László. Partizan Beograd: Vaszics - Kosztadinovics 2, MAKSZICS 4, Marszenics 2, Radanovics 2, MESTER 4, N. Ilics 3. Csere: Milics (kapus), Milosevics, Mandics 3, Milinics, Kladarin 1. Vezetőedző: Alekszandar Blagojevics. Hétméteres: 3/3, ill. 3/2. Kiállítás: 4 perc, ill. 10 perc. Skaliczki László: "Ez jó mulatság, férfimunka volt! Végre saját ágyunkból kelve, hazai közönség előtt játszottunk. Külön öröm számomra, hogy a csereként pályára lépők is hozzátettek győzelmünkhöz. Csapatom valamennyi tagját dicséret illeti." Alekszandar Blagojevics: "Kritikán aluli támadójátékunk, azon belül is a beállósok gyatra teljesítménye eredményezte a nagy különbségű vereségünket. A félidőben az öltözőben maradtunk, amikor pedig a fiataljainkat küldtem pályára, kiderült, hogy még tapasztalatlanok."A férfi kézilabda Bajnokok Ligája D csoportjának állása: 1. Kiel (német) 13 pont/8 mérkőzés 2. Köbenhavn (dán) 12/8 3. Ademar León (spanyol) 11/8 4. Montpellier (francia) 8/8 5. Pick Szeged 6/9 6. Partizan Beograd 0/9

Online közvetítés:

60' Feláll a 2000 néző, vastaps búcsúztatja a hazai pályától a BL-ben a csapatot ütemes Pick Szegeddel a csapatot. Gól már nem esik, jöhet az ünneplés!
59' Nagy Norbinak zúg a kürt, dörög a dob és szól a taps, mesterhármas! 31-21!
58' Jól védekezünk, Zubai a helyén. Marszenics gólja után nemcsak mi, Tatus is vakarja fejét, hogy hogy férhetett be. Nem fér a fejünkbe... 30-21.
57' Beocsanin a kapufát zúzza pozdorjává egy lövőcsel után. Radanovics kettő perce nem oszt, nem szoroz.
56' Nagy Norbi fejezi be az akciót ismét, 30-19! Radovanovics neve is szép feladvány, 30-20.
55' Tatainál ér véget a Partizán-akció. Beocsanin labdavesztés után szerzi vissza.
54' Radivojevics nevét betűzzük, Bogdan ugyanis gólt lőtt, 29-19. Elől szegedi hiba, hátul Tatai véd.
53' Fekete Bálint is a pályán. Hiba elől, de a szerbeknél is. Nagy Norbinál nincs hiba, remekül indul, remek góllal zár, 29-18!
52' Tíz! Tíz! Tíz! Bajorhegyi számoltatja a közönséget! 28-18!
51' Zubai már sípszó után talál be. helyzet itt, helyzet ott.
50' Tatai hiába véd, Makszics lőhet hetest. És Tatai Peti kivédi, de milyen könnyedén!
49' Ancsin újabb hálószaggató gólja, ez a 8. 27-18. Készül a tízes!
48' Beocsanin visszavág, 26-18! Tatai bravúrral hárít, éltetik is.
47' A szerbek is, Marszenics aztán beveszi Tatai kapuját, 25-18.
46' Sulc sújt le újabb suhintással, 25-17! Jól védekezünk ismét.
45' Tatai parádézik, aztán Bajorhegyi is, megőrül a lelátó, fergeteges a szurkolás. 24-16! Babics faragja a különbséget, 24-17.
44' Pribanic is ott van, be is veri, héttel húz a hazai csapat,. időt kérnek a vendégek 23-16-nál.
43' Bajorhegyi is feliratkozik a góllövőlistára, 22-16!
42' Mester futtából átlő, remek gól, 20-16. Tatai Pétert köszönti a vastaps. Fero Sulcot pedig az őrjöngés, 21-16!
41' Ancsin 7. góljával lesz 20-15!
40' Rajko Prodanovics vastaps közepette lövi a 19.-et! Mandics válaszol, 19-15.
39' Kosztadinovics indul, 18-14.
38' Ancsin mennyből a pokolra, most kiszórják az átlövőt. Makszics hetese benn. 18-13.
37' Ancsin szaggatja a hálót aztán! 17-12! Indítás után Zubai osztja ki szélre Ancsinnak, aki az egekből alá szállva zúzza a labdát a kapuba! 18-12!
36' Mandics szépít, 16-12! Támadunk.
35' Mikler védi Kosztadinovics szélső kísérletét. Radanovicsot kiállítják, miután Sulcot lefogja. Fero még be tudott játszani, Zubai lőtt gólt, 16-11!
34' Ancsin síp után lő, Milics könnyedén kiüti, szabaddobás nálunk. Sulc keze villan ismét, 15-11!
33' Még járatják a belgrádiak a labdát. Mester ellöki Pribanicot, labda itt.
32' Ancsin él a lehetőséggel, 14-11! Hosszas szerb akció.
31' Milics a vendég kapuban a labda meg a mienkben, 13-11. Az ellenattak eredménytelen, a sporik visszaadják a labdát.
SZÜNET! A szünetben a londoni paralimpiai részvételt a közelmúltban kivívó két SZVSE-paraatléta, Biacsi Ilona és Bernadett, azaz a Biacsi ikrek futnak egy tisztelet kört a Pick-bikával a pálya szélén, óriási taps a jutalmuk.
30' Megy az idő, fenn a bírók keze, elpuskázzuk, de ki is egészülünk. Beocsanin jól blokkol. Időt kérnek a Partizánok. Mester próbálkozik még, Mikler nem próbálkozik, hanem teszi a dolgát, újabb bravúr!
29' Jogos a vastaps is Miklernek, ismét dupláz, két óriási védést mutat be! Beocsanin próbálkozik, blokk.
28' Prodanovics kínaira száll, de egy zebracsíkos honfitársa levadássza a lasztit. Ancsin torkánál fogva teremt a földre egy szerbet, kettő perc, jogos.
27' Hosszú., taktikus hazai attak, Pribanic majdnem elveszíti a labdát, de megmarad a Picknél. Időt kér Skaliczki mester.
26' Mikler-bravúr, csak a rend kedvéért. Mandics ismétel, Mikler ismétel. Ez az, Roli!
25' Pribanic jól védekezik, de nem eléggé, Makszics eredményes, 12-10! Ancsin Gabi megnézi a jobb alsót, aztán visszahúz a balba! 13-10!
24' Czina labdát szerez, indul a lerohanás, száll Vadkerti, a labda is a sarokba! 12-9! Na, hát erről van szó.
23' Sulc tanácstalan, Ancsin nem, ballal elereszti, szépen száll a kapu jobb oldalába! 11-9!
22' Makszics ismét villan. 10-9, felhozzuk őket, nehogy sima legyen.
21' Mester átlövése utat lel kapunkba, 10-8. A hazai lövés nem.
20' Miklerre pattan a kapufáról a labda, s bár megfogjuk még benn, a belorusz sporik vissza adják a szerbeknek. Pánszláv szolidaritás?
19' Pribanic rosszul szabadít fel, kiharcolunk egy hetest a Partizannak... Makszics a vonalnál, 10-7. Elszúrjuk a támadást.
18' Ancsin Gabié az első magyar gól, őrületesen jó átlövés volt, Vaszics kezével együtt ment be, 10-6!
17' Sulc láb között passzol, Toni be is varrja beállóból, van már horvát gól is a szerb és szlovák mellé. Ilicsre nem figyelünk, 9-6.
16' Nemanja Ilics faragja a szerb hátrányt a balszélről, 8-5. Makszics indul, Mikler-bravúr! Pribanic a pályán.
15' Lassan lejár a kettős előnyből maradt sima, Sulc azért még kihasználja! 8-4!
14' Kettős emberhátrányában nem sieti el a Partizan, de egy jó Mikler-védés után Zubai eladja a labdát...
13' Vadkerti indulna, Mandics leteremti, kap ő is két minutát, RRajko pedig újabb heteshez áll, robban a csarnok, ott az újabb szegedi gól, 7-4! Magyar gólra még mindig várunk...
12' Újabb jó védekezés, Sulc indul, 4-6! Milosevics kettő perce.
11' Kivédekezzük a szerb támadást aztán egy szerb gól, de ennek örülünk, Beocsanin! 4-5!
10' Mester lövése blokkról pattan Kosztadinovics elé, aki nem ront. Prodanovics sem, 4-4. Neve alapján eddig Mester góljait tekinthetjük magyar góloknak, ám azok nem a Pick javára esett...
9' Hosszan ostromolja a szegedi kaput a szerb fél, kitart a védelem.
8' Kosztadinovics szélső megmozdulása nyomán Mikler bravúrja jön. A hazai attak végén mellé megy a Select.
7' Nem szabadul fel a szegedi kapu, képtelenek vagyunk labdát szerezni, jön a füttykoncert a passzív miatt. Labdaszerzés után Sulc keze sül, 3-3!
6' Most jól védekezünk, nem jut lövéshez a szerb csapat.
5' Prodanovics ismét hetesből, miután Mester szerzett újabb szerb gólt, 2-3.
4' Vasics védi Zubait, Marszenics kettő perc, Prodanovicsé a hetes, 1-2! A Partizannal némi problémát okoz a fekete-fehér csíkos mezen a kék számozás...
3' Az eredményjelző hamar feladta a küzdelmet 02:16-nál, sok volt neki az egygólos szerb vezetés. Amíg javítják taktikai megbeszélés zajlik mindkét csapatnál. Mihajlo Radovanovics góljával 0-2.
2' A vendégeknél Mester a mester, ő avatja fel Miklert, 0-1. Kicsit áll a játék, addig a keménymagok hangpárbaja zajlik.
1' Molnár Zsolt, azaz Zsozsi, a főszurkoló emlékére tapsviharral emlékezünk, aztán a Pick kezd, az első helyzet kimarad.
16.15 Sulc kap még egy kis ajándékot, legutóbb Kielben ő szerezte a Pick 2500. BL-gólját. Gratulálunk, Fero!
16.10 Beöltöztek a mieink, piros mezben fognak játszani, készülnek a hivatalos bemutatáshoz. A vendégek fekete-fehér csíkos mezben várakoznak. Kezdődnek a bemutatások, előbb a szerbek, maroknyi táboruk zászlókkal köszönti őket. Aztán jönnek a mieink és a katlan hangzavara. Több mint ezer néző a lelátón, az ultratábor pedig kőkemény hangulatot biztosít. Hamarosan kezdünk...
15.50 'Nagyon erős, magas a védelmük, melynek megbontása sok energiát emészt fel. A nagy tömegű kapusra is figyelni kell, valamint a gyors szélsőkből adódó kontrajátékra és a cseretaktikára' - mondta Skaliczki László az ellenfél kapcsán.
15.40 Már kinn vannak a csapatok, megy a melegítés. Jönnek a szurkolók is, a teltház azonban még messze. Van még idő bőven.
15.35 Kezdjük rögtön egy rossz hírrel: Buday Dániel lábsérülése miatt kihagyni kényszerül a találkozót...
15.30 Sok szeretettel köszöntjük Kedves Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat az újszegedi sportcsarnokból, ahol egy óra múlva kezdődik a Pick-féle Partizan-vadászat a Bajnokok Ligája D csoportjának utolsó szegedi találkozóján.
Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.