/

Határsértők bújtak meg egy lakatlan tanyán

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nőtt a bűnlajstroma annak a kilenc illegális migránsnak, akiknek a szombat éjszaka elkövetett illegális határátlépés mellett szándékos rongálással elkövetett tulajdon elleni szabálysértés miatt is felelniük kell. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei az Ásotthalmi Polgárőrséggel együttműködve vonultak ki Mórahalom külterületén egy tanyához, ahol az illegális migránsok elfoglalták a lakatlan ingatlant – olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

Az egyenruhások a helyszínre kiérkezve kilenc személyt igazoltattak, akik közül két pakisztáni, hat algériai és egy indiai állampolgárságú volt. A férfiak nem tudták hitelt érdemlően igazolni sem személyazonosságukat, sem pedig az ország területén való jogszerű tartózkodásukat, így idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

A további vizsgálat során fény derült arra, hogy az indiai és az egyik pakisztánival szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben egy, még korábban elkövetett tiltott határátlépés miatt, így velük szemben az említett tilalom megsértése miatt büntetőeljárás is indult.

Mivel a kilenc férfi a lakatlan tanya lakatját feltörve jutott be a kintinél csak pár fokkal melegebb ingatlanba, így az egyenruhások szándékos rongálással elkövetett tulajdon elleni erőszak miatt kezdeményeztek szabálysértési eljárást ellenük a Szegedi Rendőrkapitányságon – áll a közleményben.

Előző sztori

Futsal: Elmarad az SZTE EHÖK SE hétfő esti meccse

Következő sztori

Törvénymódosítással megszüntettek egy jogi visszásságot