Egészség

Hasznos tanácsok a téli depresszió ellen + VIDEÓ

Hasznos tanácsok a téli depresszió ellen + VIDEÓ

2012. február 18., szombat
Hasznos tanácsok a téli depresszió ellen + VIDEÓ

Friss kutatási eredmények szerint a napsütés hiánya mellett bizonyos tápanyagok bevitelének csökkenése okozza, hogy télen sokkal pesszimistábbak, borúlátóbbak vagyunk.

Sokunkkal előfordul, hogy a hideg évszak hónapjainak idején borúlátóbbak vagyunk, pesszimistábban szemléljük a dolgokat, rosszabb lesz a közérzetünk. Ilyenkor az ember kerüli a közösséget, visszahúzódik a szobájába, monoton módon végzi mindennapos tevékenységét. Mindezek tipikus tünetei a téli depressziónak, mely egyfajta pszichés elváltozás vagy hiánybetegség, s nem tévesztendő össze az "általános" depresszióval.

Szeged tükre

Kövesse a Telin TV heti közéleti magazinját, a Szegedi Panorámát minden pénteken 19 órai kezdettel!

Mit tehetünk ez ellen, hogyan térhet vissza az életkedv még a tavasz beköszönte előtt? Ezeket a kérdéseket tette föl a Telin TV riportere,

Szombathelyi Nóra Pintér Zoltán

orvostanhallgatónak, a holisztikus gyógyászat hívének. A szakember elmondta: a téli depresszió kialakulása a napsütéses órák számának, illetve bizonyos tápanyagok bevitelének drasztikus csökkenésére vezethető vissza. "Fontos tudni, hogy az omega zsírsavak és az esszenciális aminosavak határozzák meg az agyi tevékenység minőségét. Ezek jelenléte tehát elengedhetetlenül szükséges a megfelelő életerőhöz, életenergiához" - hívta fel a figyelmet. A természetes napsütést pedig akár szoláriummal is helyettesíthetjük, ám természetesen a megfelelő szabályok betartása mellett. Mindez azt jelenti, hogy hetente egy-két alkalommal néhány perces "mesterséges napozás" megengedett. Ezáltal beindul például a szervezetben, a bőrben a D-vitamin termelése, ami számos életfunkció szempontjából kulcsfontosságú. A témával kapcsolatos kérdéseket a

reformgyogyasz@gmail.com

címre várja a Telin TV szakértője.

Nézze meg videónkon is, mit javasol az egészségügyi szakember (Szegedi Panoráma, 2012. február 17.)!

http://www.youtube.com/watch?v=qsxWmOXvxZk&list=UUZbymfkMQWfoGHPLq56ttLw&index=3&feature=plcp

Ha kíváncsi arra is, természetesen módon milyen eszközökkel előzheti meg, hogy ledöntse lábáról az influenza, nézze meg a Telin TV egy korábbi, Pintér Zoltánnal készített beszélgetését!

http://www.youtube.com/watch?v=UrnF6P9ZD6I&feature=related

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.