Sport

Futsal: Puskásék elkalapálták az Üllőt + HANG, FOTÓK

Futsal: Puskásék elkalapálták az Üllőt + HANG, FOTÓK

2012. február 20., hétfő
Futsal: Puskásék elkalapálták az Üllőt + HANG, FOTÓK

A második félidőben kétgólos hátrányban sem roppant meg az UTC, s végül bravúros győzelmet aratott az Üllő ellen. Megint nem maradtak el a szépségdíjas gólok!

6
-
4
UTC Futsal Team
-
Üllő FC Cső-Montage
Férfi futsal NB I 17. forduló

Létfontosságú csatát vívott meg hétfő este szépszámú fergetegesen szurkoló tábora előtt az UTC Futsal Team az Üllő FC Cső-Montage ellen az NB I 17. fordulójában. Tudni lehetett előre, már az őszi idegenbeli 4-4 is sejttette, nem lesz könnyű találkozó. Az első percektől hatalmas taktikai csata zajlott, az UTC folyamatosan épített támadásait, a vendégek is meg-megvillantak, ám a két kapus, a meccsről meccsre tarsolyában bravúrokkal felszerelkező

Tombácz Róbert

a hazaiak, s az óriási rutinnal bíró

Reveland Zoltán

a vendégek részéről szebbnél szebb védéseket mutatott be. Aztán az első félidő derekán a roppant agilis hazai csapatkapitány,

Hegyesi Zsolt

remekül alakítva ki helyzetet

Hernády Márkkal

óriási gólt lövetett, megszerezve a vezetést az újszegedieknek. A letámadásra letámadással reagáló, nagyon pontosan védekező, és gólzsákjaik,

Krizbai György

és

Takács Márton

révén életveszélyesen támadó üllőiek azonban a szünet előtti hajrában fordítani tudtak (1-2). (Tegyük hozzá, a 20. percben

Puskás Csaba

ellen követtek el egy faultot félpályán, ami után nem figyelt a hazai védelem, a vendégek pedig kijátszva a helyzetet szerezték meg a vezetést - a bírói síp azonban csak a gólt erősítette meg, a megelőző szabálytalanságot nem...)

Fordulás után aztán jött az újabb csapás, remek centerezés után Takács szerzett gólt, kettővel mentek a vendégek (1-3). Mozgósította tartalékait az UTC a második félidő hagyományosan megnyomott elején, s Puskás méltóképp állt bosszút, két villanása két szépségdíjas góllal hozta vissza a feketéket (3-3). Az idei (2012-es) meccseken megszokott extrateljesítmények így most nem az ellenfél "kivégzését" hozták a Brinszky-legénység számára, hanem a reményt vissza - majdhogynem a sírból. Sőt! A 28. percben a szemfüles Trucz Zsolt szerzett labdát, s vette vissza a vezetést, majd Tóth Attila nagy harcát megvívva gurított Reveland lábai között - kicsit szerencsésen is - a vendég kapuba, máris 5-3-at mutatott az eredményjelző. Elfáradt kapusát ezután cserélte a vendég gárda, s hamarosan Laucsek Csaba is megmutathatta képességeit, illetve azt is, milyen jó barátságot ápol a kapufával, Puskás helyzetét követően. Pontrúgásból szépített a 35. percben Lantos István révén, az egyébként rendkívül szimpatikus, harcos ellenfél, ám lassan felőrölte energiájukat a remekül összpontosító hazai alakulat. A hajrában mindent egy lapra feltéve, Simon Ádám vészkapussal rohamozott létszámfölényben a Monti, ám ez sem vezethetett eredményre a zárt hazai védekezés ellen. Ugyan az ilyenkor megszokott, saját térfélről szerzett üres kapus mesterlövészet elmaradt, ám Hegyesi megmozdulásait korábban rendre faultokkal lehetett csak megakasztani, s ez a végjátékban megbosszulta magát. Hernádyt rántották le az oldalvonalnál 33 másodperccel a lefújás előtt, a 6. faultért járó tízméteres büntetőt a végig brilliánsan játszó Koncz Zsolt rúgta a bal alsó sarokba, ezzel bebiztosítva a hazai győzelmet (6-4). A hálás szurkolóhad felállva, vastapssal köszönte meg az újabb, hétfő esti futsalélményt kedvenceinek. Győzelmével - s a Haladás vereségével, valamint a Vasas halasztott meccse által - az újszegedi alakulat két helyet lépett előre a tabellán, így jelenleg a 6., s most már biztosnak tűnik a felsőházi tagság, míg a Cső-Montage-nak a tabella hátsó alakulata marad. Az UTC következő alkalommal február 27-én, hétfőn, a mostani fordulóban a Haladás hazai veretlenségét megtörő DEAC otthonában lép pályára 18.30-tól.

Férfi futsal NB I 17. forduló:

UTC Futsal Team - Üllő FC Cső-Montage 6-4 (1-2 ) Szeged, újszegedi sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Medovarszki, Viczián, Benyovszki. UTC: Tombácz - Trucz, Hernády, Hegyesi, Dürgő. Csere: Tóth A., Pataki, Puskás, Juhász I., Bullás, Koncz Zs., Béry (kapus). Edző: Brinszky Adrián. Cső-Montage: Reveland - Lantos, Takács, Bánfalvi, Simon Á. Csere: Simon Zs., Magyar, Rajnay, Mezőfalvi, Szalay, Krizbai, Laucsek (kapus). Edző: Illés Imre. Gólszerzők: Hernády (12'), Puskás (24', 25'), Trucz (28'), Tóth A. (29'), Koncz (40' - tízméteresből), ill. Bánfalvi (17'), Simon Zs. (20'), Takács (21'), Lantos (35'). Sárga lap: Simon Á. (21'), Szalay (27'), Krizbai (28'), Simon Zs. (33').
Brinszky Adrián: "Várhatóan nehéz mérkőzés volt. Érezhető volt, hogy a Cső-Montage és mi közöttünk csak nüanszok fognak dönteni. A hazai pálya előnyében bíztam, hogy a szebbik arcunkat mutatjuk, s abban is, hogy két ilyen minőségi sorral felállva nem lehet más az eredmény."

További eredmények:

Admirál-Haladás VSE - DEAC Futsal Club 3-7 (2-1) Colorspectrum Aramis - Rába ETO 1-5 (1-2) MVFC Berettyóújfalu - MAFC BME Docler Akadémia 5-3 (2-2) Gödöllői Bikák - Rubeola FC Csömör április 16. 20 óra Vasas 1988 Déli Futsal - Nagykáta SE Futsal elhalasztva

A férfi futsal NB I jelenlegi állása:

#

Csapat

M.

Gy.

D.

V.

Lg.

Kg.

Gk.

P.

1.

Rába ETO

17

14

1

2

99

43

56

43

2.

MVFC Berettyóújfalu

17

12

1

4

93

47

46

37

3.

DEAC Futsal Club

17

10

1

6

66

64

2

31

4.

Gödöllői Bikák

16

10

-

6

83

69

14

30

5.

Colorspectrum Aramis

17

9

3

5

76

61

15

30

6.

UTC-Junior Sport

17

8

1

8

87

89

-2

25

7.

Vasas 1988 Déli Futsal

16

8

-

8

60

56

4

24

8.

Admiral-Haladás VSE

17

7

3

7

79

74

5

24

9.

Üllő FC Cső-Montage

17

4

4

9

69

71

-2

16

10.

Rubeola FC Csömör

16

4

2

10

50

85

-35

14

11.

MAFC BME Docler Akadémia

17

3

3

11

46

85

-39

12

12.

Nagykáta SE Futsal Káta-GSM

16

1

1

14

39

103

-64

4

Online közvetítésünk:

40' Megnyertük! Megnyertük ezt a kőkemény csatát! Jár a vastaps, Szép volt, fiúk!!!
40'GÓÓÓL!!! 6-4! Koncz beveri a bal alsóba! 6-4! Eldőlt!
40' Bullás majdnem labdát szerez. Nyom az Üllő. Bánfalvi lövése után szöglet. Megszerezzük a labdát, miután kimegy. Időt kér Brinszky Adrián. Visszajön a kapus a vendégeknél. pattanásig feszült idegek. Hernádyt lerántják, 6. fault, 10 méteres. 33 van vissza. Koncz...
39' Frenetikus szurkolás indul síppal, dobbal, teli torokkal! Vészkapus, Simon Ádám vészkapus a pályán a vendégeknél. Tombi hárít! Most kellenek a mesterlövészek nálunk!
38' Bullás cselezget, mellé durrant. Puskás elől ment Laucsek, kontra Tombácz három bravúrja, csoda hogy él, olyanokat kapott.
37' Pataki jobbról lő, túl jut Laucseken, ment a védő. Tombácz is aztán, szétszakadt a pálya. Sorcsere itt, Puskásék a pályán.
36' Trucz hagyja el a labdát, kontráz Takács, mellé gurít köszönjük... Hegyesi kontráz Patakival, egyedül Ballack, véd Laucsek, Hernády ismétel, mellé.
35' Juhász harcol ki szögletet. Járatás után újabbat, nem tudott lőni kedvenc Csikar-szögéből. Tombácz óriási kidobása, Laucsek fejjel tisztáz.
35'GÓÓÓL... 5-4. Lantos a legurított szabadrúgást védhetetlenül varrja be, 5-4.
34' Puskás iramodik meg, kapufa! Koncz és Toci kontrázna, elhagyja a labdát. Tóthot indítja Tombácz, semmi. 4. fault nálunk.
33' Kijön támadni Laucsek? Visszafordul. Tudják talán, hogy ez több mint merész az újszegedi katlanban? Nyom az Üllő. Simon Zsolt sárgát kap, hátulról rúgja fel a kiugró Ballackot. 5. fault. Lantos nem tud mit kezdeni a labdával a kapunak háttal egyedül.
32' Megnyugodott valamelyest a meccs. mezőfalvi oldalberúgása, Hernádyról korner. Kontra, mentenek. Mezőfalvi síp után lő. Végeredmények: Haladás - DEAC 3-7, Aramis - Rába 1-5.
31' Laucsek Csaba váltja Revelandot a kapuban. Sárgában van, kapja is a sárgarigót az ultráktól. Tombácz védi Simon kapura vezetett labdáját, Dürgő tisztáz.
30' Támad a Szeged, és micsoda szívvel küzdenek a srácok ez ellen a remek ellenféllel szemben! Bullás fordul rá, Reveland véd. Krizbai suhint mellé.
29'GÓÓÓL!!! 5-3! Tóth mit küzd! Elmegy a bal oldalon a labdával el tudja gurítani védővel a nyakában, Reveland lábai között becsorog! 5-3!
29' Koncz blokkol szögletre. Bullás egy pillanatra sem veszi le a szemét a labdáról. Most jól bekkelünk.
28' Krizbai kap sárgát, miután Hegyesi viszi be három ember közé a darálóba, faultolják. Paprikás meccs. Puskás durrant rá, Reveland óriási termetű, kivédi, Koncz ismétel, mellé. Időt kérünk.
28'GÓÓÓL!!! 4-3! Trucz szerez labdát, méregeti, elfekteti Revelandot, aztán a jobb alsóba gurít! 4-3!
28' Tombácz indítása magas Trucznak.
27' Fanatikus a szurkolás is, szüntelen dörögnek a dobok. Hegyesi küzd nagyot, ellene fújnak. Szalay reklamál, sárga lap a kispadon. Faultok 3-2 ide. Ballack labdát veszt, Pataki ment. Hegyesi elképesztőt küzd, kiszorítja Bánfalvit. Dürgő harcol ki oldalberúgást.
26' Nyom a Monti, szöglet után oldalberúgás. Krizbai elgyengült lövése Tombié. Koncz kontráz, keresztbe mellé gurítja Bullás passzát. Hullámzik a pálya, megélénkült a meccs.
25' Bullás elől ment Reveland, a rutinos kapus. Tóth ellen faultot reklamálnak a vendégek.
25'GÓÓÓL!!! 3-3! Hazai kontra, Puskás kapja jobb szélen, Reveland verve az alsó sarokba gurít Pusi! 3-3!
24' Rajnay kontrája, Tóth tisztáz...
24'GÓÓÓL!!! 2-3! Koncz lő, Reveland véd, Puskás ismétel, léc alá küldi! 2-3!
24' Jól tömörül a védelmük, Tóthot blokkolják.
23' Nagyon gyorsak a vendégek, Hegyesin a védő, Revelandé a labda. Hegyesi faultolja Bánfalvit a kilencesen. Krizbai a labda mögött, Tombácz fogja a lövést. Jól zárnak vissza a vendégek az akciónknál, Hegyesi elől szerzik meg a labdát, Simon Zsolt indul, Tombácz lábbal véd.
22' Hát nem erre számítottunk. Fegyelmezett ez a vendég csapat. Hegyesit megint faragják, újabb fault, szabadrúgás 10 méterről balról. Katlan-hangulat, Pataki lő, sorfal, Hernády ismétel, Hegyesi nem tud belekotorni.
21'GÓÓÓL... 1-3. Takács kapja középen a kapu torkában, besodorja, 1-3.
21' A Cső-Montage kezdi a második félidőt, azonnal labdát szerzünk. Simon Ádám rúgja fel a kitörő Hegyesit, sárga lap. Szabadrúgás középről, 12 méterről. Trucz bombázza rá, kapufáról kipattan, Hegyesit feltartják, robban Pataki, Reveland lenn marad, kifelé ítélnek.
SZÜNET!
20' Parázslik a hangulat, Koncz különbözik össze egy vendég védővel, tüntet a közönség. Szünet jön. Kell is.
20'GÓÓÓL... 1-2. kijátszott helyzet után Simon Zsolt kotor be közelről egy labdát, ám Puskást alaposan felrúgták félpályán, a sípmesterek elfelejtettek fütyülni, mi meg nem figyeltünk...
20' Tóth finoman próbálkozik jobbról 5 méterről, Reveland kijön, visszazár a rövidre. Koncz beível finoman, Tóth Attila kapásból, fölé.
19' Véleményes ítélet, kihoztuk volna a labdát, visszapattanhatott, mert a Cső jöhet oldalberúgással. letámad a Monti.
18' Technikás nagyon ez a vendég gárda. Dürgő helyzetben, visszaérnek, azonnal ott egy láb. Hegyesi harcol ki egy faultot. Abban 2-1 oda. Koncz lapos szabadrúgása Reveland lábáról a kapufára pattan, onnan meg ki... Koncz kontráz, Tóth Attila az üres kapura fordulva lő laposan, ott egy védő, ott egy láb...
17'GÓÓÓL... 1-1. Bánfalvi ver be a léc alá közelről egy labdát, ami kipattan Tombiról... 1-1.
17' Tombácz nagy kidobását fejelni akarta Reveland, át megy a feje felett. De kár, hogy nem kapura. Tombácz aztán hárít ismét. Nagy taktikai csata zajlik a pályán. Aztán ha megszakad egy pillanatra...
16' Krizbai, a gólzsák szöglete, tisztázni tudunk. Két bajai és két SZVSE-s a pályán, az az első sor. Ballack egymaga leszed három embert a cseleivel. helyzetbe most nem kerül. kitámad az Üllő, meg is zavarja Dürgőt. Időt kér a vendég csapat.
15' Koncz áll Simon Ádám lövésébe. Oldalberúgás, egyből kapura, Tombáczé. Rossz kidobás, oldalberúgás az ellenfél kispadjától. Puskás, Tóth összjáték, Pusi elhagyja a labdát. Hegyesi és Trucz önfeláldozó blokkja.
14' Bullás kornere. Elveszítjük a lasztit, végül Tombáczhoz kerül vissza. Estében Bullás lő kapura, fölé.
13' Simon Zsolt játssza magát tisztára, közelről már csak Tombáczba löbbölhet. Koncz, Puskás, Bullás, Tóth. Pusi biciklizik, nem jut át a védőn.
12' Tóth Attila perdít fölé. mezőfalvi irtózatos bombáját nem láthatta szem, szöglet. Rajnay óriási újabb lökete, az ismétlést Tombácz lábbal védi.
12'GÓÓÓL!!! 1-0! Hegyesi egy csellel két védőt küld el, jön Hernády, bevarrja a felsőbe közelről! 1-0!
11' Patakiról szöglet. Nagyon keresik a fogást a csapatok. Te jó ég mit fog Tombi: Bánfalvi lő kapura, Takács kotorná be közelről, de a kapusunk valahogy kiszedi a gólvonal elől.
10' Tombácz védése. Hernády ránt vissza egy montist félpályán. Folyik a pozícióharc. Tombácz veszélyes lövést hárít, Bánfalvi követte el. Most a Monti irányít, szegedi térfélen a játék.
9' Hegyesi oldalberúgása után Trucz, Hernády a labda útja, majd elvétjük a passzt, jöhet az Üllő. pataki egészen hazáig üldözi Bánfalvit, a saját kapujáig zavarja a vendég támadót. Trucz struccléptekkel iramodik meg, lövése középről mellé megy.
8' Nem ígérkezik gólzápornak, jók a védelmek. Lassan felépített támadást indít a fekete sereg.
7' Nyom az UTC, Puskás és Koncz kavargat. Kontra, Koncz tisztáz Simon Zsolt elől. Tóth szambázik ki a labdával, át a Cső területére. Visszazár a védelem.
6' Kicsit kapkodós a játék, az UTC uralja mindenesetre, a Cső helyt-helyt kétségbeesetten, de pontosan védekezik.
5' Puskásnak sarkaz hátra Tóth, aztán Csabát ellökik. A szabadrúgás után Juhász kavargat benn, véd Reveland.
4' Hegyesi adja el, Simon Ádám iramodik meg, de jól zár el Hernády, Tombácz kihozza. Letámadjuk az ellenfelet, a megszokott UTC-taktika. lantos ível el keresztben a kapu előtt, csaknem a lelátón köt ki a Select. Második sor a pályán, Koncz, Juhász, Tóth, Puskás. "Dörzsölt" sor.
3' Trucz gurít be az érkező Dürgőnek, mentenek előle. Tombácz véd, Hernády indul, kiosztja Hegyesinek balra, Ballack kicsit pepecsel, nem tudja átlöbbölni Revelandot.
2' Hernády veszít labdát, Tsakács iramodik meg, ellövi szélről, Tombácz szögletre ment lábbal. Lantos tud lőni Dürgővel a nyakán, mellé.
1' Az UTC kezdi a találkozót. Tapogatóznak a felek, veszélyben nem forogtak a kapuk. A dob fergeteges, ismerjük el.
18.59 Kezdődnek a bemutatások! A mieink talpig feketében, a vendégek aranyszínű felső, sötétkék nadrág, fehér sportszár szerelésben játszanak. Hamarosan kezdünk...
18.55 Csak emlékeztetőül: ősszel 4-4-es döntetlent játszott a két gárda Üllőn. Amit még tudni kell: a vendégek rutinos alakulat, számos strandlabdarúgó erősíti soraikat, nem szabad alábecsülni őket.
18.50 Fölcsendül a futballhimnusz is a csarnokban, hangol a B-közép is, tanúsítjuk, jól szól a dob. Gyűlnek a szurkerek is.
18.45 Az UTC 22 ponttal a 8., a Cső 16-tal a 9. a tabellán, erre utalt az üllői elnök. A mieink 81 lőtt, 85 kapott góllal állnak, a vendégnél 65-65 az arány. Nézzük a mesterlövészeket: Tóth Attila 3. a gólvadászatban 20 találatával a mezőny legeredményesebb magyarja. A Montinál Krizbai György 15-tel hármas holtversenyben a 7. A csapatok házi ezüstcipősei: 12 góllal Hegyesi Zsolt az UTC-nél, 13-mal Simon Zsolt az Üllőnél. A házi listák jelenlegi 3. helyezettjei: Hernády Márk 9 találattal, illetve Takács Márton 8-cal.
18.40 "Az Újszeged ellen élet-halál harcot vívunk hétfőn, ha nyerünk, három pont lesz a különbség, ha nem, sajnos készülhetünk az osztályozóra" - olvasható a Cső elnökének, Gubó Sándornak a sportnapilap számára adott nyilatkozata a vendégek honlapján.
18.35 A hazai cséká, Hegyesi Zsolt a hétvégén kisebb hőemelkedéssel küzdött, most azonban bizonyosan lázban ég, fontos meccs jön.
18.30 Pályán a csapatok, megy a melegítés, beindult a zene is, AC/DC: Thunderstruck.
18.25 Sok szeretettel köszöntjük Kedves Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat! Égnek már a hétfő esti fények, s bő félóra múlva kezdődik a hétfő esti futsal az újszegedi sportcsarnokban.
09.50 Gyakorlatilag legerősebb keretével várja a hétfő esti találkozót az UTC futsalgárdája. Fontos találkozóra számíthatunk, hiszen a hazai győzelem szinte biztosítaná a Brinszky-legények helyét a felsőházban, mivel a 9. helyen álló üllőiek már 9 ponttal lennének leszakadva a mieink mögött. Ebből adódóan a rutinos Csőnek is fontos ez a találkozó, biztosak lehetünk benne, hogy nem fogják olcsón adni a bőrüket!
Olvassák el beharangozónkat a mérkőzésről, valamint Hegyesi Zsolttal készült legutóbbi anyagunkat!

Pintér M. Lajos - Illés András

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.