Közélet

Almási: közös nevezőre kell jutni múltunkról

Almási: közös nevezőre kell jutni múltunkról

2012. február 25., szombat
Almási: közös nevezőre kell jutni múltunkról

Közös nevezőre kell jutni múltunkról, a jót jónak, a rosszat rossznak kell látnunk, ebben nem lehet a politikai törésvonalak mentén különbség - jelentette ki Almási István (Fidesz) hódmezővásárhelyi alpolgármester szombaton.

Nem lehet jobb- és baloldali történelem, csak magyar történelem, közös história - mondta a politikus Hódmezővásárhelyen, az Emlékpont múzeumban a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából rendezett megemlékezésen. Közös múlt nélkül nincsen közös jövő sem - hangsúlyozta az alpolgármester. Kitért arra, hogy a magyarok az elmúlt évtizedekben rendre elkövettek néhány hibát a múlt feltárásával kapcsolatban. Úgy fogalmazott: "Az egyik, hogy úgy tettünk, mintha kizárólag áldozatok volnánk, pedig az igazság ennél sokkal kegyetlenebb: a bűnösök között is leviselhetetlenül sokan voltak magyarok". A békés rendszerváltás nem jelentheti, hogy erről nem veszünk tudomást. Megbocsátani lehet - egy keresztény embernek kell is - de felejteni nem szabad - mondta

Almási István

. Az Országgyűlés 2000-ben nyilvánította február 25-ét a kommunizmus áldozatainak emléknapjává. 1947-ben ezen a napon tartóztatták le jogellenesen, majd hurcolták el a Szovjetunióba a Független Kisgazdapárt akkori főtitkárát, Kovács Bélát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.