Sport

Vízilabda: elődöntős ellenfélre várnak a Kemény-legények

Vízilabda: elődöntős ellenfélre várnak a Kemény-legények

2012. január 22., vasárnap
Vízilabda: elődöntős ellenfélre várnak a Kemény-legények

A férfi csoportmérkőzések hétfői záróköre az első helyeket már nem befolyásolja a hollandiai vízilabda Európa-bajnokságon, annál vehemensebb küzdelmek várhatók a még kiadó két elődöntős helyért.

Szombaton eldőlt, hogy - az utolsó fordulótól függetlenül - az A csoportban négyből négy mérkőzését nyerő magyar nemzeti együtteshez hasonlatosan a B jelű hatosból Szerbia is egyenes ágon jutott be a legjobb négy közé. Míg azonban

Kemény Dénes

legénysége a befejező csoportmeccsen a gyengécske - a görögöktől 18, az olaszoktól 17 gólos vereséget szenvedő - törökökkel száll medencébe, addig a szerbekre a korábban még testvérnek számító montenegróiak önállósult válogatottja vár az eindhoveni uszodában. Vagyis amíg az Eb alapszakaszának százszázalékos magyar mérlege borítékolható, addig a volt szövetségesek hétfői ütközete akár a "feketehegyiek" sikerét is hozhatja, amire amúgy a felsőházba jutás végett is roppant nagy szükségük lenne. Tudniillik a hétfői csata előtt a 12 pontos Szerbia mögött 7 ponttal következik Montenegró, de ott van a nyakán az egyformán hatpontos Horvátország és Németország is. Az Eb-címvédő horvátoknak létkérdés a nyerés a spanyolok ellen, mert a németek - akik hatalmas bravúrral a spanyolok után a horvátokat is legyőzték - a nullapontos románokkal játszanak az 5. fordulóban. Ami a 12 ponttal csoportelső magyaroknak a török meccs utáni programját illeti, a Kemény-csapat az A csoport másodikjának - a hétfőn egymással játszó két együttes közül vagy az olasz, vagy a szintén 9 pontos görög együttesnek - és a másik hatos harmadikjának a győztesével találkozik majd a péntek 20 órától esedékes elődöntőben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.