Sport

Vízilabda: Baksa Lászlónak nincs megállás az Eb után

Vízilabda: Baksa Lászlónak nincs megállás az Eb után

2012. január 31., kedd
Vízilabda: Baksa Lászlónak nincs megállás az Eb után

Újabb Európa-bajnoki érmese van az A-Híd Szeged Beton férfi vízilabdacsapatának: Baksa László a hollandiai kontinensviadalon bronzérmes magyar válogatott kapusaként érte el e dicséretre méltó teljesítményt, a klub történetének első, világeseményen érmet szerző hálóőreként.

Véget ért az eindhoveni vízilabda Európa-bajnokság, mely az A-Híd Szeged Beton első számú kapusának,

Baksa Lászlónak

első felnőtt világeseménye volt, s melyről az ifjú hálóőr azonnal egy bronzéremmel tért haza. "Fantasztikus élmény volt az Európa-bajnokság! Úgy gondolom, minden sportember, amikor elkezdi karrierjét, szeretne eljutni egy világeseményre. Én elég sokat vártam rá, most összejött és azonnal egy bronzéremmel térhettem haza, amihez úgy érzem tudtam is hozzátenni. Ez csodálatos érzés!" - mondta el a SZEGEDma.hu-nak Baksa László, aki a hollandok, a görögök és a törökök ellen kapott szerepet a csoportkörben, majd a Montenegro elleni elődöntőben is kezdőkapus volt. A szegedi kapus teljesítményét jól jellemzi, hogy a csoportkör után napvilágot látott statisztikák alapján ő számított a torna

legjobb kapusának

, 70,2%-os védési mutatóval (47 lövésből 33 védés). "Többen is említették ezt a statisztikát, magam annyira nem figyeltem ezekre, csak a mérkőzésekre koncentráltam. Az a lényeg, hogy éremmel tudtuk befejezni ezt az Európa-bajnokságot, hiszen nagyon kellett a siker a csapatnak, mivel Peking óta nem nyertünk semmit" - kommentálta a kimutatást a Beton kapujának őrzője. Jóllehet ez volt az első felnőtt világversenye, Baksa László természetesen szeretne ott lenni a következő nagy tornán is. "Bízom benne, hogy nem ez volt az egyetlen világverseny, amelyen részt veszek. Keményen dolgozom, hogy nyáron is ott lehessek a csapatban az olimpián, hogy újra bekerülhessek

Kemény Dénes

válogatottjába" - mondta a fiatal tehetség, aki szerdától már újra csapatával edz, készülvén az előttük álló megmérettetésekre, azaz a szombati Debrecen elleni bajnokira, illetve a szerdai egri Bajnokok Ligája találkozóra. "Nincs megállás!" - sommázta tömören a rá váró feladatokat, némi esélylatolgatóba is bocsátkozva. "A Debrecen kellemetlen ellenfél, de itthon mégiscsak mi vagyunk az esélyesek, remélem sikerül sima győzelmet aratnunk, nem kell idegeskedni. Egerben nem kalkulálgatunk: nyerni szeretnénk, ez jót tenne a csapat önbizalmának is, de a legfontosabb, hogy az utolsó hazai meccset a Partizan ellen behúzzuk" - tette hozzá. A Szeged Beton együttese szombaton 17 órától mérkőzik meg a 2012-es tavaszi szezon nyitófordulójában a Debrecen gárdájával, az újszegedi sportuszodában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.