Tollaslabda: Pápai Balázzsal nyert tornát az U13-as válogatott

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Először rendeztek országok közötti csapatversenyt (Nations to Nations) a 13 éven aluli európai tollaslabdázóknak.

A magyar kezdeményezéssel létrejött versenyen az első hat nevező ország vehetett részt, a házigazda Magyarország automatikusan két csapattal indulhatott. Végül Ausztria, Csehország, Finnország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Magyarország I. (Green) és Magyarország II. (Red) csapatai között zajlott a torna a pécsi Tollaslabda Centrumban, 2012. január 14-15-én.

A magyar I. csapatba meghívást kapott a szegedi Tisza Tollas SE versenyzője, Pápai Balázs is. A 8 csapatot két 4-es csoportba sorsolták, a csoporton belül az országok körmérkőzést játszottak. Minden csapattalálkozó 9 mérkőzésből állt: 3 fiú egyes, 3 lány egyes, 1 fiú páros, 1 lány páros és 1 vegyes páros meccsből. A magyar Green csapat csoportjába Finnország, Szlovákia és Ausztria került. A magyar Red csapat mellé pedig Csehországot, Szerbiát és Szlovéniát sorsolták.

Szombaton a csoportmérkőzéseket játszották le. A Green csapat Ausztriát 9-0-ra lépte le, majd Finnországot 8-1-re verte, Szlovákia ellen pedig 7-2-es győzelmet aratott. A Red csapat ugyan elvesztette csoportmérkőzéseit, de ebben a csapatban nagyon fiatal játékosok is szerephez jutottak, és a mutatott játék alapján szép jövő vár a csikócsapatra is.

A vasárnapi játéknapon a csoportok első két helyezettjei a felső házban játszották az elődöntőket, a 3. és 4. helyezettek pedig az alsó házban a helyosztókat. A bennünket érintő elődöntőben 8-1-re iskoláztuk le Csehországot. A másik elődöntő nagy csatát hozott, végül Szlovákia 5-4-gyel jutott a döntőbe Szlovénia ellenében. Így a döntőben ismét a szlovákok vártak a Zöldekre. A fantasztikus hangulatú fináléban a magyar Green csapat még a csoporttalálkozón nyújtott teljesítményét is felülmúlva 8-1-re verte Szlovákiát. Az eredményhirdetés bevezetéseként minden ország csapata előadta csatakiáltását, melyhez jól begyakorolt koreográfia is társult. A győzteseknek az érmeket és a kupákat Rázsó Pál, a Magyar Tollaslabda Szövetség tiszteletbeli elnöke adta át.

A végeredmény:

1. Magyarország Green (Pytel Gergő, Szenjai Balázs, Pápai Balázs, Madarász Réka, Hircze Nóra, Karsai Anett, Major Zita)
2. Szlovákia
3. Szlovénia
4. Csehország
5. Szerbia
6. Finnország
7. Ausztria
8. Magyarország Red (Németh Milán , Molnár Marcell, Pánczél Zoltán, Krausz Béla, Kovács Marcell, Papp Tittina, Szilágyi Kata, Hegyi Petra, Kovács Dorottya, Sándorházi Vivien)

Különdíjak:
Legígéretesebb versenyző: Pytel Gergő
Legeredményesebb versenyző: Madarász Réka
Legfiatalabb versenyző: Sándorházi Vivien

Előző sztori

Pályázatok a biztonságos internet használatról

Következő sztori

Vízilabda: magyar-szerb helyett magyar-olasz