Közélet

Parlamenti küszöbön a DK?

Parlamenti küszöbön a DK?

2012. január 25., szerda
Parlamenti küszöbön a DK?

Három hónappal a Demokratikus Koalíció (DK) megalakulása után egyes felmérések szerint a párt a parlamentbe való bejutás küszöbén áll - mondta Gyurcsány Ferenc szerdán miskolci sajtótájékoztatóján.

A DK elnöke úgy fogalmazott: van olyan felmérés, amely azt mutatja, hogy egy százalékon áll a párt, és van olyan, amely szerint ha ma lennének a választások, bejutna a parlamentbe. Az elmúlt húsz évben egy nulláról induló új párt "nem tudta magát felépíteni úgy, ahogy mi most" - mondta a volt szocialista miniszterelnök, hozzátéve: a DK szervezetei már több mint nyolcvan választókerületben megalakultak. A végcél az, hogy stabil középpárt legyen 2014-ben a Demokratikus Koalíció - mondta

Gyurcsány Ferenc

, aki hétfő óta Miskolc avasi városrészében egy panellakásban "lakott", egy ott élő család meghívására. A család azért kereste meg a volt miniszterelnököt, hogy személyesen győződjön meg arról, milyen egy ilyen környezetben élni. A negyvenezer lakosú avasi városrész csaknem másfélszáz lakását sokan a Fészekrakó program révén vették meg. Az ügyészség a program keretében nyújtott banki jelzáloghitelek felvétele során történt visszaélésekkel kapcsolatban január 12-én 278 embert vádolt meg Miskolcon. A programról szólva Gyurcsány Ferenc úgy vélekedett: a rendszer helyes volt, több ezer fiatal jutott ilyen módon otthonhoz, ám hogy ügyvédek, banki alkalmazottak kihasználva a kiskapukat, bűncselekményeket követtek el, az már rendőrségi ügy. Mint mondta: itt szerzett tapasztalatai alapján a DK olyan törvényi megoldáson gondolkodik, amely lehetővé tenné, hogy a lakókörnyezetükbe beilleszkedni nem tudókat valamilyen módon kiköltöztessék, "bár ez nehéz lesz, hiszen magántulajdonról van szó".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.