Labdarúgás: szerdán az Orosháza ellen kezd a HFC

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb találkozóval bővült a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as csapatának felkészülési programja. A vásárhelyiek a korábban már közölt tíz edzőmérkőzést megelőzően január 25-én, szerdán, 18 órakor az NB II-es Orosháza FC ellen kezdik meg a formába hozó időszakot.

Csapatnyi játékos távozhat Vásárhelyről!

A következő tíz nap meghatározó időszak lesz a vásárhelyiek játékoskeretének kialakítása szempontjából. Az már biztosnak tűnik, hogy a téli átigazolási időszakban jónéhány játékos távozik a klubtól. Nuszpán Norbert már az őszi idény közben Németországba költözött, majd Mátó Attilával szerződést bontott a HFC, így ő is szabadon igazolhatóvá vált. Az őszi szezont követően a Konc testvérek – Krisztián és Adrián – jelentették be, hogy szintén Németországban kívánják folytatni labdarúgó pályafutásukat, majd Bartyik Norbert közölte, hogy menedzsere segítségével visszatér Olaszországba. A távozási hullám a nyáron Makóról igazolt két vajdasági fiatallal, Potloka Adrijánnal és Csizmadia Dániellel folytatódott, akik kölönösebb indoklás nélkül távoztak a csapattól. Jelenleg a sor a szerb állampolgárságú Braniszlav Krasnicssal zárult, aki az elmúlt másfél évben képtelen volt kiharcolni a helyét a kezdőcsapatban, így a klub felbontotta a szerződését.

A fenti nyolc távozó mellett még további hat név mögött szerepel kérdőjel, hiszen a jövő héten a vásárhelyiek őszi legeredményesebb játékosa, Domonkos Ferenc a REAC NB II-es gárdájánál tölt néhány napot próbajátékkal, a középső védő poszton jó teljesítményt nyújtott Bárkányi Bálintot a Vágó Attila irányításával készülő NB II-es Veszprémi FC teszteli, míg Piti László a Lombard Pápa gárdájánál próbálkozik. A kevesebb játéklehetőséget kapott labdarúgók közül a hírek szerint a védő, Bálint Dávid is csapatot keres, míg a fiatal középpályás, Szabó Csaba és a támadó, Major László nem jelentkezett a felkészülés kezdetekor a vásárhelyi stadionban.

Kik pótolhatják a távozókat?

Pótolhatatlan játékos nincs ugyan, de ilyen nagy játékosmozgással valószínűleg nem számoltak a HFC vezetői. Az már biztos, hogy Kovács Krisztián, Huszár Lajos, Sipos Zoltán, Antal Krisztián, Marton Bence, Juhász Sándor, Kökény Tamás, Varga Máté, Horváth Roland és Horváth Máté marad Vásárhelyen. Ez azonban még a létszámot tekintve sem elegendő. A keret második felét a következő napokban kell kialakítani. A kék-sárgák utánpótlásából Brizik-Bodrogi István, Tóth József és Rácz László már a felnőtt kerettel edz, de szükség esetén további fiatalok felhozatalára is sor kerülhet a megyei I. osztályú keretből. Mucsi Dénes és Papp Zoltán hosszú sérülés után kezdte el az edzéseket, Bakos Ádám pedig egy éves kölcsönjátékot követően tért vissza Csanádpalotáról Vásárhelyre. Az új igazolások közül a középső védőt játszó, egykori Fradi-játékos, Dragan Crnomarkoviccsal és a Mezőhegyes megyei I. osztályú csapatában védőként és középpályásként is jól teljesítő Boros Ádámmal áll a klub legközelebb a megállapodáshoz. Esély van a Sándorfalváról kölcsönbe Kecskemétre került kapus, Hegedűs Viktor leigazolására is, és a jövő hetet Vásárhelyen tölti próbajátékon a portugál-szenegáli kettős állampolgárságú támadó, Adama Coulibaly.

Hétfőtől újabb próbajátékosok érkeznek Vásárhelyre, ahová főleg támadókat vár Szűcs Róbert edző. Az elterjedt hírekkel ellentétben azonban Szerbiából nem vár tesztelésre labdarúgókat a vásárhelyi klub. A próbajátékosok a szerdai Orosháza elleni, valamint a január 28-án 11 órakor sorrakerülő Mindszent elleni találkozón bizonyíthatnak, de róluk valószínűleg csak a Domonkos-Bárkányi-Piti trió további sorsának ismeretében döntenek a klub vezetői.

Default thumbnail
Előző sztori

Vajna: megkezdődhet 3 film forgatása

Következő sztori

„A kutya mindenit”, avagy megadok-e mindent a kutyámnak? + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek