Sport

Kosárlabda: kettőt érhet a Debrecen elleni siker a Fodor-fiúknak

Kosárlabda: kettőt érhet a Debrecen elleni siker a Fodor-fiúknak

2012. január 20., péntek
Kosárlabda: kettőt érhet a Debrecen elleni siker a Fodor-fiúknak
Az egyik közvetlen rivális ellen nem lehet más a cél, mint visszavágni az idegenbeli hárompontos vereségért. Hatalmas szükség lesz azonban a közönség segítségére is! Az utóbbi időben mindig kiélezett, izgalmas, forró hangulatú mérkőzéseket vívott egymással a Naturtex-SZTE-Szedeák és a Factum Sport Debrecen gárdája, s várhatóan nem lesz ez másként szombaton 18.30-tól az újszegedi sportcsarnokban sem. Olvasóink emlékezhetnek, alig egy éve az alapszakaszban a mieink hosszabbítás után nyertek idehaza a hajdúságiak ellen, az idei bajnokság őszi körében viszont idegenben 94-91-re alulmaradtak Drahos Gáborék. A két együttest mindösszesen két győzelem választja el a tabellán, ezért is van kiemelt jelentősége a derbinek. A szegedieket a visszavágás vágya fűti, ráadásul legalább négy ponttal akarnak diadalmaskodni, hogy adott esetben előnybe kerüljenek az egymás elleni összevetésben.

Online

Szombaton 18.30-as kezdettel folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Naturtex-SZTE-Szedeák - Factum Sport Debrecen NB I/A csoportos kosárlabda-mérkőzésről.

Legyőzni a nehézségeket is, mint a Kecskemét elleni csatában

A Naturtex-SZTE-Szedeák sajnos nem a legjobb előjelekkel készül a szombati találkozóra, azonban ennek ellenére is bizakodó a csapat vezetőedzője. "Az Albacomp elleni múlt heti bajnoki és a keddi paksi kupameccs jó ráhangolódást biztosított számunkra erre a fontos ütközetre. Helyzetünket azonban nehezíti, hogy több játékos is kisebb-nagyobb nyavalyával küzdött a héten, s most még nem tudom megmondani, ki és milyen állapotban léphet pályára közülük. Az már biztos, hogy Molnár Miklósra nem számíthatok, ő talán a jövő héten kezdhet el újra edzeni. Nyilas István visszatérésével viszont megnőtt a mozgásterünk a mezőnyposztokon. A rutinos kosaras jó kondícióban van, örülök, hogy visszasétált azon a kapun, amit nyáron nyitva hagytunk. Összességében így is azt mondhatom, a Kecskemét elleni mérkőzés előtt küzdöttünk hasonló nehézségekkel, akkor sikerült túljutnunk ezeken, ebből akarunk most erőt meríteni" - kezdte Fodor Péter. A szakember kiemelte: a Factum Sport - melyet már Raúl Jiménez irányít a szezon közben elküldött Mika Turunen utódjaként - már nem az az alakulat, mint a szezon első részében, három amerikai kosarast (Ingram, Perrin, Schachtner) foglalkoztat, így egyértelműen acélosabbá vált - ugyanakkor nem legyőzhetetlen. Tény, hogy idegenben szorongatták meg a Paksot, illetve rángatták meg a Szolnok bajszát januárban, viszont Fodor Péter szerint ehhez kellettek a favoritok hibái is. Mindebből logikusan következik: a Szeged nem hibázhat (túl sokat) szombaton!

Fodor: Csak okosan és hideg fejjel játszva születhet meg a diadal

"Elemeztük a hajdúságiak taktikáját, s speciálisan készülünk támadójátékukra. Kérdéses persze még, milyenek lesznek a lehetőségeink, de olyan elemeket is próbálgattunk, melyeket korábban nem alkalmaztunk. Biztos vagyok benne, hogy parázs meccset láthat a közönség. Remélem, nem csak nüanszokon fog múlni, hanem egyértelműen jobbak leszünk a vendégeknél. Ehhez arra van szükség, hogy az Albacomp és az Atomerőmű elleni mérkőzésekről mentsük át azokat a dolgokat, melyeket ott jó csináltunk, s javítsuk ki az elkövetett hibákat. A kulcs egyértelműen a védekezés lesz, fontos, hogy kikapcsoljuk irányítójukat, Ingramet, hiszen Debrecenben gyakorlatilag ő fektetett minket két vállra. Az ottani derbi azt is bizonyította, senkit sem szabad félvállról venni az ellenfélből, hiszen úgynevezett kiegészítő embereik is sokat hozzá tudnak tenni a debreceniek teljesítményéhez" - mondta. Mindenképpen számítani kell arra, hogy a látogatók agresszíven fognak kosárlabdázni, csapatuk erről ismert. Fodor Péter szerint ezért is volt jó, hogy két hasonlóan keményen védekező csapattal mérkőzött az elmúlt egy hétben a Szeged. "Ezt a fajta védekezést ésszel kell átjátszani, okosan, jó irammal, ugyanakkor hideg fejjel. Esélyt kell teremteni arra, hogy könnyű gólokat szerezhessünk. Alapcélunk az, hogy győzzünk, mégpedig legalább négy ponttal. Sokszorosan profitálhatnánk ebből a sikerből, mely olyan lenne számunkra, mintha egyből két találkozót nyertünk volna. Úgy érzem, jelenlegi helyzetünkben hatványozottan szükségünk lesz a közönség biztatására, kérem drukkereinket, ugyanúgy álljanak mellénk, mint az előző hazai összecsapásainkon" - így a szegedi mester.

Jiménez: Ha úgy teljesítünk, mint Szolnokon, bárkit megverhetünk

A Debrecen vezetőedzője szoros meccsen szintén győzelmet vár csapatától. „Nagyon fontos találkozó vár ránk. A Szolnok, a Paks és az Albacomp elleni nehéz mérkőzéseink után most már végre reális győzelmi esélyeink lehetnek. A szegediek többnyire 6-7 játékost szerepeltetnek a bajnokikon, és nincs igazi ötös centerük, általában Dukics húzódik be a palánk alá, ezáltal igen kellemetlen szerkezetük van. Nagyon fontos lesz, hogy végig nagy intenzitással, gyorsan tudjunk kosárlabdázni. Ingram lehet az egyik kulcsemberünk, ő a legjobb dobó a ligában, remélem, ezúttal is kellően agresszív lesz. Ha úgy tudnánk játszani, mint ahogyan tettük azt Szolnokon 27 percig, akkor nem csak a Szegedet, bárkit legyőzhetünk. Vannak kisebb sérüléseink, de bízom benne, hogy mindenki hadra fogható lesz szombatra” - árulta el Raúl Jiménez. Az összecsapást a szegedi oktatási intézményekben tanuló diákok ingyen tekinthetik meg, egyébként 900 forintba kerülnek a belépők.

Így játszott a Debrecen a legutóbbi bajnokiján:

A férfi kosárlabda NB I/A 15. fordulójában: Szolnoki Olaj KK - Factum Sport Debrecen 97-72 (19-23, 26-23, 26-12, 26-14). Debrecen: INGRAM 20/6, PERRIN 14, Mondzinger 5/3, Schachtner 5, SZABÓ M. 19. Csere: Papp T. 3/3, Stretea 1, Boros G. 5/3, Takács D., Kovács I. Vezetőedző: Raúl Jiménez.

Emlékeztetőül a két együttes legutóbbi bajnokiján (2011. október 22.):

Factum Sport Debrecen – Naturtex-SZTE-Szedeák 94-91 (21-29, 32-20, 16-22, 25-20). Debrecen, 250 néző, vezette: Cziffra Cs., Bognár T., Jakab L.; ellenőr: Gincsai. Debrecen: INGRAM 32/12, Boros 7/6, Kovács 9/9, Izzo 6, SZABÓ 10. Csere: Kaluha 5/3, Mondzinger 2, TAKÁCS D. 15, TÓTH G. 8/6. Vezetőedző: Mika Turunen. Szeged: Drahos 11/9, Kiss 13/9, IVOSEV 37/12, Tanács 7/3, DUKICS 17. Csere: Vida 2, Molnár M., Csorvási 4. Vezetőedző: Fodor Péter.

A 16. forduló műsora:

Falco-Szova KC Szombathely - Atomerőmű SE szombat 15.45 Kaposvári KK - Szolnoki Olaj szombat 18.00 Kis Rába menti Takarék Soproni KC - Albacomp Fehérvár szombat 18.00 Pécsi VSK-Pannonpower - Fortress Körmend szombat 18.00 Naturtex-SZTE-Szedeák - Factum Sport Debrecen szombat 18.30 (vezeti: Vígh P., Kapitány G., Gorka Sz.; ellenőr: Várhalmi) Zalakerámia ZTE KK - Kecskeméti KSE szombat 18.30 Korábban: Marso-Vagép Nyíregyháza KK - Jászberényi KSE 112-106 (h.u.)

A bajnokság állása:

1. Albacomp Fehérvár 14 13 1 0,964 2. Fortress Körmend 15 13 2 0,933 3. Falco-Szova KC Szombathely 15 13 2 0,933 4. Szolnoki Olaj 14 11 3 0,893 5. Atomerőmű SE 15 10 5 0,833 6. Kecskeméti KSE 14 7 7 0,750 7. Pécsi VSK-Pannonpower 15 7 8 0,733 8. Kaposvári KK 14 6 8 0,714 9. Marso-Vagép NYKK 16 6 10 0,687 10. Naturtex-SZTE-Szedeák 15 5 10 0,667 11. Kis-Rába menti Takarék - Soproni KC 15 5 10 0,667 12. Jászberényi KSE 16 4 12 0,625 13. Factum Sport Debrecen 15 3 12 0,600 14. Zalakerámia ZTE KK 15 1 14 0,533

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.