Sport

Fehérvári Eb-főpróba előtt a betonos Kemény-csapat

Fehérvári Eb-főpróba előtt a betonos Kemény-csapat

2012. január 4., szerda
Fehérvári Eb-főpróba előtt a betonos Kemény-csapat

A szűk két hét múlva kezdődő hollandiai vízilabda Európa-bajnokság előtt főpróbának tekinthető a 6. Volvo-kupáért kiírt nemzetközi torna, melyet Székesfehérváron rendeznek meg péntektől vasárnapig a házigazdák mellett az olasz, a német és a kanadai válogatott részvételével.

Miközben a Szeged Beton foghíjas kerete Szegeden

megkezdte a felkészülést

a tavaszi folytatásra, a csapat három tagja -

Baksa László, Török Béla

és

Turzai Gábor

- a válogatottal készül a csütörtöktől vasárnapig tartó 6. Volvo-kupára Székesfehérváron. Amint azt

Kemény Dénes

, az olimpiai bajnoki címvédő magyar nemzeti együttes szövetségi kapitánya a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, az eindhoveni Eb-t megelőzően, jövő szerdán ugyancsak az erőfelmérés jegyében még a horvát válogatottal is megütközik legénysége. A gárda összetételéről, vagyis az Eb-re utazó 13 főről a Volvo-kupa után, annak tapasztalatai alapján dönt a kapitány. "Nem kis fejtörés lesz kijelölni a tizenhárom játékost, noha 15 év tapasztalata azért segít" - mondta a szakvezető, aki szerint az ezúttal felettébb szokatlan időpontban zajló esemény segít a formába hozásban, a csapatjelölésben és a jó Eb-szereplésben egyaránt, de abban is, hogy a közönséget kiszolgálja a válogatott. A székesfehérvári tornára amúgy a belépők már elfogytak, s a szervezők - amint azt Török László, a szövetség szóvivője elmondta - azon gondolkodnak, hogy csak állóhelyek legyenek a városi uszodában, mert akkor kevesebben szorulnak ki az eseményről. A torna nyitónapján Kanada, másnap a világbajnoki címvédő Olaszország, a zárónapon pedig Németország együttese lesz az olimpiai bajnok Kemény-csapat ellenfele.

A 6. Volvo-kupa programja:

Péntek:

18.30:

Olaszország - Németország

20.30:

Magyarország - Kanada

Szombat:

18.30:

Németország - Kanada

20.30:

Magyarország - Olaszország

Vasárnap:

09.00:

Kanada - Olaszország

11.00:

Magyarország - Németország

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.