Közélet

Februárban féláron jutnak helyhez a kispiacos kereskedők

Februárban féláron jutnak helyhez a kispiacos kereskedők

2012. január 31., kedd
Februárban féláron jutnak helyhez a kispiacos kereskedők

50 százalékos kedvezményt kapnak a jövő hónapban a Szent István és az Olajbányász téren, valamint a Dorozsmán árusítók. A lakosok, a kereskedők és a belvárosi képviselő összefogtak a Szegedi Vásár és Piac Kft. vezetésével.

A kereskedők februárban 50 százalékos kedvezményt kapnak az asztalok napidíjából, valamint a pavilonok bérleti díjából a Szent István, az Olajbányász téri és a kiskundorozsmai kispiacon – tudta meg a SZEGEDma.hu a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetőjétől.

Erdei Péter

úgy fogalmazott: megpróbálnak így segíteni az árusoknak, akiknek nemcsak a más időszakokhoz képest lanyhább forgalommal kell szembenézniük, de a zord időjárás viszontagságaival, a hóval, a faggyal és a széllel is meg kell küzdeniük. Reményei szerint ezzel a döntéssel a nagyobb piaci napokon (szerda, péntek, szombat) az asztalok kihasználtsága 50-ről akár 100 százalékosra is emelkedhet majd. A Szent István téri piac fejlesztése nemcsak az üzemeltető kft.-nek, hanem a körzet önkormányzati képviselőjének is szívügye.

Haág Zalán

(Fidesz-KDNP) sokat tesz azért, hogy a korábbi zsibvásárokhoz hasonlóan ismét élettel teljen meg a tér. Kezdeményezésére indították el a biopiacot, majd fedték le tavaly ponyvával az árusítóhelyeket, mely lépés a pavilonok bérbeadására is jótékony hatást gyakorolt. A képviselő, a lakosság, a kereskedők és a Szegedi Vásár és Piac Kft. együttgondolkodásának legújabb állomása ez a nagyszabású februári akció. „2010 előtt a városvezetés és a vásár és piac kft. is csak a Mars téri piac fejlesztését tartotta szem előtt. Minden szegedi vásárlót oda akartak irányítani, a kispiacokkal mit sem törődtek, miközben a Mars tér gyakorlatilag megtelt. Véleményem szerint rendkívül fontos, hogy a többi városrészben élőknek se kelljen kilométereket utazni néhány kiló zöldségért vagy friss gyümölcsért, hanem a jó minőségű magyar áru megfelelő választéka a közelben is elérhető legyen. Ennek érdekében szorosan együttműködöm a lakossággal, a kereskedőkkel, illetve a piacüzemeltető városi cég vezetésével. A februári kiemelt kedvezmény újabb, az érintett emberek számára jelentős lépése a közös munkának” – fogalmazott a városatya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.