Az algyői polgármester nem tud az illegális szemétről + VIDEÓ, TÉRKÉP, FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Alaposan felkavarta a kedélyeket az algyői illegális szemét ügye, amelyet egy országos hetilap szellőztetett meg először, azóta pedig csak dagad, hízik a történet.

A lap szerint illegális szemétlerakó miatt folyik büntetőeljárás az önkormányzat ellen. „Részben ismeretlen tettesek kétezer köbméter földet, építési, bontási, beton-, bitumen- és üvegtörmeléket, valamint trágyát szállítottak a Mol területére, ahol erről senki sem tudott” – állítja a HVG hetilap.

Nos, egyfajta törmelékanyag elszállítása hétfőn megkezdődött. Az algyői Délút Építő és Bányászati Kft. kamionjaira felpakolt, a környezetre nem veszélyes törmelék és föld nem utazott messze, a nagyfai elágazásnál rakták le a szállítmányt (információink szerint a cég saját tulajdonában lévő földterületen).

Megkerestük Herczeg József algyői polgármestert, világosítson fel „szemétügyben”, mert alaposan összekeveredtek a fogalmak, mondja el, milyen földről, törmelékről van szó, ki az, aki illegális szemétlerakóként használta a Mol területét – állítólag a polgármester engedélyével –, és miért a nagyfai elágazás mellé került a szállítmány. Válaszolt is kérdéseinkre, de aztán, amikor átküldtük neki az írást, letiltotta a megjelenését, viszont azt ígérte, sajtóközleményt juttat el szerkesztőségünknek.

Természetesen amint a sajtóközlemény rendelkezésünkre áll, közöljük azt.


Az algyői törmelék útja nagyobb térképen való megjelenítése

no images were found

Előző sztori

Adathalász-kísérletek az Invitel Zrt. nevében

Következő sztori

Orbán Viktor derűlátó a hiteltárgyalások megindítását illetően