Közélet

Adathalász-kísérletek az Invitel Zrt. nevében

Adathalász-kísérletek az Invitel Zrt. nevében

2012. január 24., kedd
Adathalász-kísérletek az Invitel Zrt. nevében

Az Invitel Zrt. nevében hamis, adathalász célzattal írt levél jár körbe az internetes postafiókokban, melyben címünket és telefonszámunkat akarják megszerezni.

Érdekes tartalmú és nyelvezetű e-mailt kapott kollégánk - a címzés szerint - az Invitel Zrt.-től. Illetéktelenek adathalász-manőverére gyanakodva felhívtuk a cég gödöllői központját, ahol megerősítették, ilyen tartalmú levelet nem küldtek ki. (A nyelvtani szabályokat különös módon kezelő, helyenként alig érthető levelet alább olvashatják.)

Csurgai Renáta

ügyintéző hétfőn elmondta, többször is kapnak hasonló e-mailekről szóló bejelentést, azonban ezekhez az Invitelnek semmi köze nincs. Valaki nyilván ilyen úton szeretne hozzájutni számítógépes adatainkhoz. Kár, pedig ha nem lenne bosszantó a szándék, a levél akár szórakoztató olvasmány is lehetne... Az Invitel Zrt. részéről aztán kedden

Dékány Balázs

ügyfélszolgálati munkatárs is reagált. Mint közölte: "Levelét továbbítottam a feletteseimnek. Azt a választ kaptam, hogy tudnak az e-mailről, és levélben minden előfizetőt tájékoztatnak arról, hogy óvakodjanak az adathalászoktól. Köszönjük szépen az észrevételét." Nos, nem árt tehát figyelni, s óvatosnak lenni a világhálón!

Alább az ominózus levél:

Feladó: Invitel.hu Kedves felhasználó, Ez az üzenet a karbantartási asztalra az összes fiókot a felhasználó. Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy hamarosan végezkarbantartási folyamat a mi fiók megváltoztatása honlapérdekében, hogy az új megjelenés, ebben a folyamatban vagyunkbezárni az összes fel nem használt veszi, hogy új fiókot az újfelhasználó. A folyamat során az összes fel nem használt számláját bezárják, és ha nem hagyja jóvá a számlára lesz bezárják az elkövetkező24 órában. Számunkra tudni állapotát fiókja kérjük meg kell erősítenie az alábbi: E-mail username*:.... E-mail password*:.... Telefonszám :........ Amint megerősítette fiókját, egy figyelmeztető üzenetet fog küldeni a telefonra. Azt ígérte, hogy szolgálja a jobb. Köszönöm. Számlavezetési csapat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.