Sport

Megye I-es tippbajnok: Madránszki Zoltánt köszöntöttük + FOTÓK

Megye I-es tippbajnok: Madránszki Zoltánt köszöntöttük + FOTÓK

2011. december 10., szombat
Megye I-es tippbajnok: Madránszki Zoltánt köszöntöttük + FOTÓK

A Kiszombor vezetőedzője fantasztikus teljesítménnyel nyerte meg játékunk őszi fordulóját. A tippelés nehézségeiről és csapata szerepléséről is beszélgettünk.

Hamar népszerűvé vált megye I-es Tippbajnok versenyünkben sokáig

Tóth János

(Sándorfalva) és

Györgyi István

(Nagymágocs) vezetett 18 ponttal, ám a 15. fordulóban sikerült őket megelőznie a Kiszombor KSK-t irányító

Madránszki Zoltánnak

. A szakember azon a hétvégén igencsak kitett magáért: mind a nyolc aktuális mérkőzés végkimenetelét eltalálta, ez pedig az ősszel csak neki sikerült. Egy meccset telibe is kapott, hiszen ahogyan azt várta, a Mindszent éppen 4-1-re verte az UTC-t. De – miként megjósolta – győzött az Ásotthalom, a Mórahalom, az Algyő, a Csongrád és a Dorozsma is, valamint beigazolódott két „tippmixgyilkos” tippje: a Nagymágocs döntetlenre végzett az éremért hajtó Sándorfalvával, míg a Röszke idegenben verte a címvédő Kisteleket. Összességében 21 pontot kasszírozott. A Kiszombor mesterét csütörtökön köszöntöttük szerkesztőségünkben.

Pintér M. Lajos

főszerkesztő ajándékcsomaggal és egy Szeged Anno albummal jutalmazta a győztest.

Kölcsönkenyér visszajár - és vissza is adta a Röszke...

„Mint a futballal foglalkozók többsége, ki szoktam próbálni a szerencsémet a tippmixen, de nem vagyok egy nagy játékos, évente egyszer ha nyerek. Sok zrikát is kaptam, miután a SZEGEDma.hu játékán ilyen sikerrel jártam. Meg kell jegyeznem, egyáltalán nem könnyű a megyei meccsekre tippelni, hiszen eléggé kiszámíthatatlan a bajnokság, komoly körbeverések voltak ősszel is. Ki gondolta volna például, hogy a SZVSE, mely 6-1-re veri idegenben a Dorozsmát, otthon 3-0-ra kap ki a Csanádpalotától, vagy a végig botladozó Balástya éppen a Csongrád ellen szerzi meg egyetlen győzelmét?” – kezdi Madránszki Zoltán.

Őszintén elismeri, a szerencse is melléállt játékunkban – a Kistelek – Röszke meccsen például „kölcsönkenyér visszajár” alapon jelölt meg 0-5-ös végeredményt, a bajnok trénere,

Czeigersmidt Roland

két héttel korábban 5-0-t tippelt a Dorozsma – Kiszombor találkozóra. „Emellett természetesen hétről hétre figyeljük, elemezzük a csapatok formáját, nézzük, kik léptek pályára, kik sárgultak ki – szinte az ellenfelek 'magánéletében vájkálunk', hogy tudjuk, mire számíthatunk az előttünk álló találkozókon” – mutatja a megye I-es edzők munkáját.

Együtt brillírozott 21 és 41 éves - ám rengeteg ziccer maradt ki

Ami saját együttesét illeti, a Kiszombor KSK 22 ponttal a nyolcadik helyen zárt. Ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint a hetedik Nagymágocs, csak rosszabb gólkülönbséggel szorultak mögéjük. Mindezt ráadásul pocsék rajt után érték el, hiszen első diadalukat a Tápé ellen a 6. fordulóban könyvelhették csak el. „Az egyik szemem sír, a másik nevet. Úgy gondolom, ki tudtam hozni a játékosokból, ami bennük rejlik. A nyáron zömében olyan futballistákat igazoltunk, akik zombori lakosok vagy kötődésűek. Ki kell továbbá emelnem a 41 éves

György Bélát

, akit korábban csak kispályán láttam. Üde színfoltja volt a játéka, el kell ismernem, egyik kedvencemmé nőtte ki magát. Az újakat egyébként posztra hoztuk, s többségében be is tudták magukat verekedni a kezdőbe. Tulajdonképpen egy meghatározó játékost veszítettünk a szezon előtt:

Horváth Károly

a védelem tengelyéből távozott az NB III-as Makóhoz. Ez nagy érvágást jelentett, de szerencsére sikerült őt pótolnunk az ifiből kiöregedett, 21 esztendős

Rutai Balázzsal

. Balázst korábban évekig 'hatökrös szekérrel' sem lehetett a nagycsapathoz csábítani, most viszont például Mórahalmon a mezőny legjobbjának választották, s levette a pályáról

Szőke Pétert

. Szomorú vagyok viszont azért, mert kihagytunk vagy hatvan ziccert. Azt utolsó fordulóban is csak nyögvenyelősen, 5-3-ra múltuk felül a Balástyát, s azért maradt el a várt örömfutball, mert elpuskáztunk mintegy tucatnyi óriási helyzetet” – értékel.

Az ötödik-hatodik hely is elérhető tavasszal

A kiszomboriak közül

Kovács Attila

és az ifjú, 21 éves

Hatvani József

a legeredményesebb hét-hét találattal. Utóbbi az előző bajnokságban húszig jutott, s most a gólkirályi címről is álmodozott, ám mestere szerint egyfajta görcsös akarás jellemezte futballját, s állta útját annak, hogy még többször mattolja a kapusokat. Madránszki Zoltán úgy összegzi az őszt: ha a vereséggel vagy döntetlenül zárt meccseken jobban sáfárkodnak a lehetőségekkel, akár nyolc-tíz ponttal többet is szerezhettek volna, ami akár az ötödik-hatodik helyig repíthette volna a társaságot. Határozottan jelenti ki: a csapatban benne is van, hogy tavasszal előrébb lépnek. Ehhez egy kapus és egy támadó igazolását látja szükségesnek. Védelmét elég stabilnak tartja, a középpályája pedig – örömére – játssza a futballt, ezekkel a csapatrészekkel tehát nincs probléma. A vezetőedző szerint ha javul a helyzetkihasználásuk, az ötödik-hatodik helyre még oda is érhetnek. Az ősz fénypontjának egyébként nem a Mórahalom elleni idegenbeli 2-2-t tartja, hanem a Kistelek 5-2-es legyőzését, hiszen – mint fogalmaz – a bajnokot két vállra fektetni mindig hatalmas dicsőség.

A csapat programja a következőképpen alakul: december 17-én tartják záróvacsorájukat, ám már megkezdték szereplésüket a Kék Mókus Kupán, s elsőként is verekedték tovább magukat csoportjukból. További makói kispályás tornákon is részt vesznek a továbbiakban, illetve Kiszomboron is terveznek egy kupát megye I-es csapatok részvételével. A nagypályás felkészülést január vége felé kezdik el. Madránszki Zoltán elárulta: remek viszont ápolnak a Makóval, ennek köszönhetően közös tréningekre és edzőmeccsekre is lehetőségük nyílik, használhatják a világított, műfüves pályát, ami rendkívül sokat jelent számukra.

Az önkormányzatra és szponzoraikra is számíthatnak a zomboriak

Mennyire stabil a háttér, amelyre Kiszomboron építkezni tudnak? – kérdeztük. A szakember úgy felel: természetesen náluk sincs kolbászból a kerítés, ám pozitív, hogy az önkormányzat és az egyre növekvő számú helyi közönség a csapat mögött áll. Emellett köszönettel tartoznak támogatóiknak,

Szirbik Imre

elnöknek, aki „fiaiként” tekint az együttesre, s a nehéz gazdasági körülmények között is mindent megtesz értük,

Fodor Bálintnak

, valamint

Szőnyi Rudolf

vendéglőtulajdonosnak, aki minden hazai meccset követően megvendégelte a társaságot. Sajnos az utánpótlás-nevelés terén sem túlságosan rózsás a helyzet Zomboron – tudjuk meg. A serdülőtől az ifiig minden korosztállyal Madránszki Zoltán foglalkozik, így testközelből látja a gondokat: egész egyszerűen nincs elég játékos. Amellett, hogy a mester az ősszel megpróbált olyan ifjú ígéreteket is beépíteni a nagycsapatba, mint

Pásztor Gábor, Kókai Ádám, Csanádi Csaba, Tézsla Ákos

vagy

Keresztúri Márk

, folyamatosan olyan problémákkal kellett küzdenie, hogy az U16-os és az U19-es gárda ki tudjon állni soros mérkőzésére. Szomorúan mondja, sokan jobban szeretik a szórakozást, mint a futballozást, így az is előfordult, hogy egy-egy idegenbeli fellépés előtt a települést busszal járva kellett összeszedni a játékosokat. Mind a serdülőt, mind az ifit sokszor négy-öt-hat évvel fiatalabb srácokkal töltötték fel, ami sem az idősebb, sem az ifjabb focistáknak nem kedvező, nem jelent motivációt. Madránszki Zoltán azonban nem adja föl: ha kell, járja Kiszombor utcáit, s megpróbálja meggyőzni a szülőket, küldjék futballozni gyerekeiket. Bízik benne, hogy az új lendületet kapott Bozsik-program keretében számos tehetséges cseperedik fel a településen, emellett úgy véli, rövid távon a Makó FC-vel kötendő megállapodást oldhatja meg gondjaikat.

Emlékeztető: így tippelt bajnokunk, Madránszki Zoltán a 15. fordulóra:

Mindszent – UTC 4-1

– végeredmény: 4-1 –

kapott pont: 4

Algyő – Csanádpalota 3-2

– végeredmény: 2-0 –

kapott pont: 2

Hódmezővásárhely II. – Csongrád 1-3

– végeredmény: 0-3 –

kapott pont: 3

Mórahalom – Tápé 3-1

– végeredmény: 3-0 –

kapott pont: 3

Nagymágocs – Sándorfalva 2-2

– végeredmény: 1-1 –

kapott pont: 3

Ásotthalom – SZVSE 4-2

– végeredmény: 2-1 –

kapott pont: 2

Kiskundorozsma – Balástya 4-0

– végeredmény: 12-1 –

kapott pont: 2

Kistelek – Röszke 0-5

– végeredmény: 2-3 –

kapott pont: 2

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.