Közélet

Lemondott Kovalcsik Andrea megyei főjegyző

Lemondott Kovalcsik Andrea megyei főjegyző

2011. december 14., szerda
Lemondott Kovalcsik Andrea megyei főjegyző

A szakember a megyei önkormányzatok hatás- és feladatkörének változására hivatkozva nyújtotta be szerdán lemondását, melyet csütörtöki rendkívüli ülésén fogadhat el a megyei közgyűlés.

A csütörtök reggel 8 órakor kezdődő rendkívüli megyei közgyűlési ülés napirendjén szereplő sürgősségi indítványok egyike

a megyei főjegyző lemondásának tudomásul vételére

vonatkozik. Az előterjesztésből kiderül:

Kovalcsik Andrea

a szerdai napon írásban benyújtotta lemondását 2011. december 29-i hatállyal, és kérte, hogy a 2011. december 29-étől 2012. február 29-ig terjedő lemondási időre a közgyűlés mentesítse a munkavégzési kötelezettség alól. "Főjegyző asszony lemondását azzal indokolta, hogy a 2012. január 1-jétől hatályba lépő várható jogszabályváltozások folytán a megyei önkormányzatok feladat- és hatásköre jelentős mértékben változik, álláspontja szerint az új feladatok ellátásához más típusú, az övétől eltérő szakmai felkészültségre van szükség" - áll az előterjesztésben, melyet

Magyar Anna

jegyez. A közgyűlés elnöke javasolja a testületnek mint a munkáltatói jogkör gyakorlójának, vegye tudomásul a lemondást, és a lemondási időre mentesítse a munkavégzési kötelezettség alól a főjegyzőt. Magyar Anna egyben tájékoztatja a képviselőket: a jogi feladatokat ellátó aljegyző várhatóan 2012. január 1-jétől a megyei intézményfenntartó központban folytatja munkáját. A közgyűlés SZMSZ-e szerint a főjegyzőt akadályoztatása esetén a jogi feladatokat ellátó aljegyző, mindkettőjük együttes távolléte esetén a gazdasági feladatokat ellátó aljegyző helyettesíti. Ha a közgyűlés tudomásul veszi a lemondást, akkor a jelenleg hatályos jogszabály értelmében az új főjegyzői pályázatot a 2012. február 29-étől számított 30 napon belül kell kiírni. Mivel a helyettesítés a fentiek értelmében megoldott, az elnök azt javasolja, a főjegyzői pályázat kiírásáról a törvényi határidőket is figyelembe véve 2012-ben döntsön majd a közgyűlés.

Az ügy fejleményeiről természetesen beszámolunk majd csütörtökön is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.