Sport

Labdarúgás: SZVSE-veréssel őszi első a Mórahalom

Labdarúgás: SZVSE-veréssel őszi első a Mórahalom

2011. december 3., szombat
Labdarúgás: SZVSE-veréssel őszi első a Mórahalom

Egy éve az utolsó fordulóban csúszott le az élről Tóth Ákos legénysége, most fordult a kocka: a záró játéknapon vették át a vezetést.

A második helyen várta a 17. fordulót a Mórahalom együttese: Szőke Péterék 37 ponttal álltak az ezüstös pozícióban a listavezető, 40 pontos Ásotthalom mögött. Maradt azonban reményük, hogy akár az élre is ugorhatnak, elvégre az éllovas rangadót vívott Algyőn, míg a Mórahalmon vendégeskedő Szegedi VSE őszi produkciója alapján nem tűnt legyőzhetetlennek. A hazai dolgát az nehezítette, hogy az elmúlt hétvégén szabadnaposak voltak, így november végén, december elején tulajdonképpen két hetet meccs nélkül kellett edzésben maradniuk a fiúknak. A vendégek pedig - nincs rá jobb szó - elfogytak az ősz végére.

Bóka Ferenc

tizenegy emberrel érkezett a meccsre, a kispadon csak ő foglalt helyet mint vezetőedző (illetve kényszerhelyzetben mint cserejátékos...).

Laczkó Zsolt

eltiltás miatt nem szerepelhetett,

Dürgő Péter

az UTC U15-ös futsalosainak trénereként Gyöngyösre utazott,

Környei Bence

és

Magyar Béla

hosszabb idő óta sérült,

Hegyesi Ádámnak

kifordult a bokája,

Frank Ádám

iskolai elfoglaltsága miatt hiányzott,

Hegedüs Csaba

pedig néhány hete nem látogatja a tréningeket... A szegediek kedvenc taktikájukat választották: gyors támadóikban bízva kontrákra rendezkedtek be. Ennek megfelelően

Tóth Ákos

legénysége irányította a játékot, birtokolta többet a labdát, s igyekezett beszorítani ellenfelét. Az említésre méltó eseményekben szűkölködő első felvonásban érintetlenek maradtak a hálók, a második félidő elején viszont két védelmi megingás megpecsételte a látogatók sorsát. Történt, hogy előbb egy beadás után lepattanó labdát

Márki Kornél

10 méterről balszerencsés mozdulattal a saját kapujába gurított (1-0), majd pár perccel később egy keresztbe ívelt labda úgy jutott el a hazai gólzsákhoz,

Szőke Péterhez

, hogy védője,

Ágoston Péter

elcsúszott. A rutinos támadó köszönte szépen, élt a kínálkozó lehetőséggel, átemelte a bogyót

Csala Róbert

kapuson, megduplázva csapata előnyét (2-0). (Ez volt Szőke tizenötödik találata a sorozatban.) Ezt követően összekapta magát a SZVSE, s nagy erőket mozgósított azért, hogy visszajöjjön a meccsbe. Több lehetőséget is kialakítottak Hegyesiék, ám a szépítés csak a hajrában jött nekik össze, mikorra érezhetően elfáradt a Mórahalom. Egy mintaszerű bal oldali akciót láthattak a nézők,

Fröhlich Tamás

gurított keresztbe, ahol

Simon István

érkezett üresen, aki higgadtan lőtt a hosszú sarokba (2-1). Többre azonban már nem futotta a vendégek erejéből, így a találkozó végén a homokhátsági gárda ünnepelhetett. Érthető, hogy hatalmas volt az öröm Mórahalmon: mivel az Ásotthalom 2-0-ra kikapott Algyőn, Udvari Szabolcsék 40 ponttal, jobb gólkülönbségük révén megelőzték a nagy riválist, azaz ők telelhetnek az első helyen. (A két alakulat elmaradt meccsének ügyében később, a rendőrségi vizsgálat lezárultával várható csak döntés). Az Algyő 37 ponttal egyelőre harmadik, ám a 35 pontos Sándorfalva vasárnap még visszaveheti a bronzos pozíciót, ha diadalmaskodni tud Kisteleken.

A megyei I. osztály 17. fordulójában:

Mórahalom VSE - Szeged VSE 2-1 (0-0).

Mórahalom, 100 néző, vezette: Orosz Kornél.

Mórahalom:

Stankovics - Kothencz, Kovács, Udvari, Mészáros, Lóczi, Tóth A., Siha (Patarcic 66'), Tóth L. (Lázár 78'), K. Tóth (Papdi 87'), Szőke. Vezetőedző: Tóth Ákos.

SZVSE:

Csala - Kozma, Balog, Ágoston, Márki, Fröhlich, Beleznai, Németh, Simon, Vangel, Hegyesi Zs. Vezetőedző: Bóka Ferenc.

Gólszerzők:

Márki K. (öngól 47'), Szőke P. (53'), illetve Simon I. (88') Tóth Ákos:

"Az első tíz percben kicsit döcögősen kezdtünk, utána átvettük az irányítást, s fölényünk a második félidőben gólokban is megmutatkozott. Az utolsó negyedórára elfáradtunk, a vége még meleg is lehetett volna. Összességében pole pozíciót ért ez a győzelem, s ennek nagyon örülünk."

Bóka Ferenc:

"Csalódott vagyok, mert legalább egy pontra rászolgáltunk volna, nem érdemeltünk vereséget. Nem játszottunk rosszul, ám öt perc kihagyásunk vereséghez vezetett. Bosszantó, hogy teljesen elfogytunk az ősz végére..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.